Yrkesutbildning

Hud- och spaterapeut - Deltid

Elisabethskolan, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Pris
95 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
15 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Vi tar emot anmälan tills kurstillfället är fullbokat.
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Pris
95 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
15 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Vi tar emot anmälan tills kurstillfället är fullbokat.
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Hud- och spaterapeut - Deltid

Erfarna, auktoriserade lärare, små klasser och nöjda elever!
Elisabethskolan erbjuder dig en av marknadens bästa yrkesutbildningar inom hudvård, skönhet och kosmetik. All personal på skolan är auktoriserade hudterapeuter med stor kompetens från skönhetsbranschen och näringslivet. 

Passar studier på deltid bättre in i livspusslet?
Vår deltidsutbildning pågår i fyra terminer under två år. Studietiden är varannan vecka (måndag-fredag) vilket gör det möjligt för dig att exempelvis arbeta samtidigt.

Den rent teoretiska undervisningen sker på distans (online) och är förlagd veckovis, medan den praktiska undervisningen sker i skolans lokaler och i vår kundsalong. 

Höga recensioner från tidigare elever
Vi håller klasserna små med max 18 elever för att våra lärare ska kunna ägna så mycket tid som möjligt åt varje student. Vår ambition är att hålla utbildning på högsta nivå för att motsvara skönhetsbranschens förväntningar och krav. Vi är glada att vi år efter år får höga recensioner från tidigare elever. Utbildningen sker i våra moderna, fräscha lokaler på centrala Södermalm i Stockholm.

Karriärmöjligheter
Efter avslutad examination är du en välutbildad och mycket eftertraktad spa- och hudterapeut med många karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands. Vi har ett stort professionellt nätverk och kan till 100 % garantera att du kommer till en jobbintervju efter examination.

I utbildningen varvas praktiska och teoretiska lektioner samt praktik i vår egna salong.

Utbildningen ger dig gedigen teoretisk kunskap inom bland annat kosmetisk kemi, fysik, kroppens anatomi & fysiologi, dermatologi, ekonomi/entreprenörskap mm. Teorin varvas hela tiden med praktiska lektioner samt kundpraktik/försäljning i vår elevsalong och hudvårdsbutik.

Kundpraktiken med behandlingar, rådgivning och försäljning är en viktig del i utbildningen och görs i vår ombonade elevsalong och hudvårdsbutik, alltid med lärare i närheten som stämmer av och besvarar frågor. Du får även goda kunskaper inom kassahantering och kundbokningar.

Vårt mål är att du efter avslutad examen ska ha den höga kompetens som kunder och arbetsgivare ställer på dagens moderna hudterapeuter. 

För mer information om Hud- och spaterapeut - Deltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

15 augusti, 2024

 • Distans med träffar
 • Stockholm
 • Sista ansökan: Vi tar emot anmälan tills kurstillfället är fullbokat.

Så ansöker du

Behörighet till hudterapeututbildningen
Du skall ha fyllt 18 år, vi har ingen åldersgräns uppåt då yrket lämpar sig väl för alla åldrar, samt ha goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift då utbildningen enbart är på svenska. Vi lägger stor vikt vid intresse och motivation och bokar alltid ett möte innan anmälan också för att du får se om vi passar dina ambitioner. För att du ska klara utbildningen och lyckas i arbetslivet krävs att du har ett genuint intresse för människor, är ödmjuk, stresstålig och tolerant.

Steg 1. Fyll i en intresseanmälan. OBS! är inte bindande 
När du har skickat i en intresseanmälan kommer Linda Pierson, rektor på skolan, att kontakta dig via epost med mer information och en inbjudan att besöka oss på skolan. Har du frågor? Ring oss på 08-442 72 40 menyval #3.

Steg 2. Välkommen på besök
Besök oss på skolan och träffa våra duktiga lärare, se våra fina lokaler och känn av stämningen. Du kommer tillsammans med Linda ha ett samtal kring dina förväntningar på utbildningen för att se att vi passar in på dina ambitioner. Samtalet kan även ske via telefon eller teams. Vi har även regelbundet informationsträffar utanför kontorstider antingen på plats eller digitalt. Se hemsidan för mer information.


Steg 3. Garantera din plats - Anmälan 
När du bestämt dig för att starta en utbildning behöver du betala in en anmälningsavgift för att anmälan ska vara bindande (heltid 5,000 kr, deltid 10,000 kr). Resterande belopp betalas via faktura 1 månad innan terminsstart. Hjälp med förmånlig finansiering, delbetalningar kan vi erbjuda via vår partner Medical Finance.

Karriärmöjligheter efter hudterapeututbildningen

Elisabethskolans elever är eftertraktade på arbetsmarknaden
Elisabethskolan ger dig en gedigen, välrenommerad hudterapeututbildning där du efter avslutad examen kan starta egen salong eller ta en anställning på salong, spa eller klinik. Du kan även samarbeta med hudläkare, apotek och stora produktleverantörer som kundrådgivare eller utbildare. Vill du arbeta utanför Sveriges gränser adderar du en internationell CIDESCO- examen.

Vill du starta eget?
I utbildningen ingår grundläggande kunskap inom ekonomi, marknadsföring och försäljning. Vårt mål är att du efter avslutad examen ska känna dig trygg med att öppna eget om du önskar.

Vad ingår i utbildningen?

Teoretiska ämnen 

Anatomi/Fysiologi: 
Grundliga studier om hela kroppens uppbyggnad och funktion, viss sjukdomar och avvikelser.

Dermatologi: 
Läran om hudförändringar och hudsjukdomar. 

Mikrobiologi & Hygien. 
Mikroorganismers inverkan på människa och miljö. Hygien, rengörings-, desinficerings-, och steriliseringsförfaranden. 

Kost & Näringslära:
Grundläggande näringslära. Förståelse för kroppens behov av näringsämnen och hur de påverkar oss. 

Naturkunskap: 
Grundläggande Kemi & Organisk kemi, Kosmetisk kemi - ingrediensteknologi och kosmetiska produkters innehåll och sammansättning samt Fysik med inriktning på elektroterapier. 

Försäljningsteknik:
Identifiera köpbeteende och köpbehov samt hjälpa kunden med råd kring produkter och hembehandlingar.

Ekonomi/marknadsföring: Grundläggande kunskap för att kunna driva egen Hudvårdssalong. Sociala medier-kunskap.

SPA: 
Teori, historik, produkter och behandlingar.

Produktkännedom:
Utbildning i de professionella varumärken vi arbetar med som exempelvis Priori, Elemis, Murad, bareMinerals, Löwengrip mm.

Första hjälpen & Hjärt- och lungräddning (HLR): Grundlig första hjälpen utbildning samt HLR-träning

Salongsinformation, service och etik: 
Grunder och tillämpning av kunskap i mötet med kunden, bokning, kassa mm. 

Ergonomi/Arbetsteknik 


Praktiska ämnen 

Hudvårdsteknik:
Ansiktsbehandling - rengöring, hudanalys, peeling med olika AHA-syror eller enzymer, djuprengöring av porerna/portömning, ansiktsmassage, ansiktsmasker, serum och dagkrämer, produkt- och hembehandlingsråd.
Manikyr – nagel och nagelbandsvård, handmassage, applicering av lack. 
Pedikyr - nagel- och nagelbandsvård, borttagning av förhårdnader, fotmassage, applicering av lack. 
Vaxning med rems- och kakvax. 
Färgning av fransar och bryn – brynplock och formning.  
Lashlift och Browlift.
Makeup  - dag-, kvälls - och brudmakeup. 

Massage:  

Svensk klassisk helkroppsmassage & ryggmassage. Lymfmassage kropp. Klassisk ansiktsmassage, Lymfdränage ansikte. Hotstone-massage, Maskinell massage med G5. Lymfdränage med vacumsug.

SPA: 
Handduksdrapering, kroppspeeling- applikation och teknik, kroppsinpackning (utrensande, avslappnande, uppstramande mm) -applikation och teknik, 

Hårborttagning:  
Temporär hårborttagning med rems- och kakvax, applicering på klassiskt vis med spatel. Epilering - permanent hårborttagning med diatermi och blendteknik. IPL – permanent hårborttagning med intensivt pulsat ljus. 

Elektroterapi/Apparaturbehandlingar ansikte: 

Vapozon, Frimator, Desincrustation,  Högfrekvens. ELEMIS Biotec maskin med; Jontofores, Muskelstimulering/lifting, Microcurrent, LED-ljus terapi med rött och blått ljus, O2/syreinfusion samt Ultraljudsskrapa.

Vacumsug. IPL- Hudföryngring med intensivt pulsat ljus.

Elektroterapi/Apparaturbehandlingar kropp: 
Kroppsfaradisk (muskelstimulering), Kroppsgalvanisk (cellulitbehandling), G5 (maskinell massage), Värmelampa (IR-ljus), Lymfdränage med vacumsug.

Microneedling:

Avancerad hudvårsbehandling med mikronålar. Stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion

Salongspraktik: 

Mötet med kunden, Kundbehandlingar och hemråd. Reception och shop med bokning av behandlingar, produktförsäljning, skyltning, beställning/inventering av varor. Sociala medier. Vård av salong samt salongsutrustning, etc

Insiktsämnen: Föreläsningar och/eller studiebesök: Produktagentur/leverantörer, SPA, plastikkirurgi, etc

Föreläsningar och/eller studiebesök: Produktagentur/leverantörer, SPA, etc. 

Examen & Intyg

Examinationen består av olika teoretiska- och praktiska prov, baserade på salongs-praktiken du haft under året. Efter avslutad godkänd examen får du skolans diplom och kan nu bli medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, samt att ansöka om Gesällbrev. Vi följer svensk och internationell läroplan och all undervisning samt kurslitteratur är på svenska.

Vad krävs för att få internationell CIDESCO-examen?
För att kunna gå upp i CIDESCO-examen måste du vara godkänd i samtliga teoretiska och praktiska ämnen på Elisabethskolan.

Vad är CIDESCO?
CIDESCO är en av världens äldsta och mest prestigefyllda internationella utbildnings-organisationer inom hud- och spaterapi. CIDESCO ställer mycket höga krav på sina anslutna skolor och deras uppgift är att utveckla utbildningen på hög internationell nivå samt att godkänna och fortlöpande kontrollera skolor som är anslutna.

Delbetalning

Vi erbjuder dig förmånliga finansieringsmöjligheter
Skolan har ingen egen låne- eller avbetalningsmöjlighet, men vi samarbetar med ett finansieringsföretag, Medical Finance, som erbjuder olika lösningar för finansiering/ delbetalningar av utbildningen. Du kan exempelvis låna räntefritt upp till 60,000 kr till din hudterapeututbildning med en avbetalningsplan på upp till 24 månader.

Utbildningen kostar 95 000 kronor. Elisabethskolan står under statlig tillsyn vilket innebär att kursavgiften är momsbefriad.

Följande ingår i utbildningsavgiften:

 • Skolväska med samtliga instrument du kommer att behöva för din övning
 • Arbetsrock för salongspraktik samt kläder för praktiska lektioner
 • Anatomibok
 • Skolpärm och kompendier
 • Förbrukning av produkter och engångsmaterial på skolan
 • Elisabethskolans diplom
 • Elisabethskolans brosch
 • Diplom i samtliga varumärken som du jobbar med på skolan

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hud- och spaterapeut - Deltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Elisabethskolan
St Paulsgatan 25
118 48 Stockholm

Elisabethskolan

Är du intresserad av hälsa, skönhet och välmående? Då är Elisabethskolans certifierade hud- och spaterapeututbildningar på hel- eller deltid rätt val för dig.   Hud- och Spaterapeut en utbildning med många karriärmöjligheter  Elisabethskolan, som är en erkänd hudterapeutskola sedan 1931, erbjuder...

Läs mer om Elisabethskolan och visa alla utbildningar.

Highlights