Yrkesutbildning

PT-Utbildning Göteborg med dubbla licenser

EBT Academy, i Göteborg
Längd
4 månader
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
39 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
30 januari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
4 månader
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
39 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
30 januari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Lic. Personlig Tränare Göteborg

Bli personlig tränare - PT-Utbildning i Göteborg

Förändra människors liv till det bättre medan du gör det du älskar. Behovet av personliga tränare ökar för varje år och vi behöver fler kunniga samt evidensbaserade personliga tränare. 

Som personlig tränare kommer du kunna hjälpa människor oavsett tidigare sportslig nivå, från överviktiga och fysiskt inaktiva, till atletiska, med att uppnå sina hälso- och träningsmål. Fitnessbranschen ger dig som blivande personlig tränare många valmöjligheter, från att arbeta på gym, som PT-online eller driva eget. 

Du kommer få färdigheter och kunskap att kunna utforma träningsprogram anpassat helt efter individens förmågor. Du kommer lära dig hur man motiverar människor och skapar långsiktiga resultat.  

Evidensbaserad personlig tränare

Tillsammans med våra läkare, fysioterapeuter, atleter, dietister, beteendevetare och personliga tränare kommer du få en utbildning med lärdomar för livet och kunna starta din karriär som personlig tränare. Du kommer få en heltäckande utbildning och lära dig det som krävs för att kunna arbeta som personlig tränare direkt efter utbildningen. Allt ifrån anatomi, träningslära, fysiologi, vetenskap, vanliga träningsmyter, grundrörelser, träningspsykologi, hur man marknadsför sig, startar eget och mycket mer. Allt evidensbaserat och förmedlat på ett enkelt och pedagogiskt sätt. 

Detta ingår alltid när du väljer vår PT-Utbildning:

 • Nationell samt internationell licens: arbeta vart du vill i världen

 • Friskvårdsföretagens nationella FRISK-licens (ptlicens.se)

 • Certified Fitness Instructor (EQF L3)

 • Certified Personal Trainer (EQF L4), EREPS Europe Active

 • Garanterad arbetsintervju

 • Kostrådgivare: Certified Nutrition Coach (Step 1)

 • Smart inlärning i vår digitala studieplattform

 • Fysiskt lärarledd tid med fokus på dig som blivande PT

 • All Inclusive; allt ingår, från kurslitteratur, examination och licenser

För mer information om PT-Utbildning Göteborg med dubbla licenser, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

30 januari, 2024

 • Klassrum
 • Göteborg

Varför välja EBT Academy?

Erbjuder delbetalning

Bli licensierad

98% rekommenderar denna utbildning 

Förkunskaper

Du ansöker om plats genom att skicka in en intresseanmälan. Du kan även göra en ansökan på vår hemsida. 

Inga förkunskap krävs, du ska fylla 18 år det året du går utbildningen. Det är en fördel om du har träningserfarenhet sedan tidigare. 

Examen & Intyg

EBT Academy är FRISK-ackrediterade och har delegerad licensieringsrätt i Sverige. Detta är den nationella licensen och ingår när du går vår PT-utbildning. Du får även en internationell licens genom EuropeActive. Du kommer skrivas in i EREPS registret som är ett register över samtliga PTs i Europa. På så sätt kan alla arbetsgivare säkerställa att du genomgått en kvalitetsgranskad utbildning. 

Kursinnehåll

Grunden för personlig träning

Vi ger dig en övergripande bild av människokroppen och visar hur allt hänger samman. Vi kommer gå igenom grundläggande träningsupplägg, uppvärmning, stretchning, funktionsanalys, mätningar och mycket mer. Läs mer under vår kursplan!

Träningsmetodik

Vad innebär personlig träning? Hur ska du arbeta för att dina framtida klienter ska maximera sina resultat? I denna modul besvarar vi frågor som dessa och beskriver konkret hur du bäst planerar för människors individuella träning. Vi går igenom olika träningsprogram, hur man programmerar för olika mål, basövningar, sportspecifik träning för att kunna ta dig an alla möjliga klienter. Vi går igenom HIIT, assistansövningar och mycket mer. Läs gärna vår kursplan på hemsidan för en mer detaljerad genomgång.

Rehab & Prehab

Som personlig tränare utgår du från varje klients specifika förutsättningar. Det innebär att du måste känna till tidigare skador samt skapa dig en bild av eventuella risker. I denna modul får du verktygen som krävs för såväl rehab som prehab. Vi går igenom biomekanik, rehabilitering av olika skador.

Anatomi, fysiologi & vetenskap

Vad händer egentligen när vi tränar? Vilka förändringar sker, på kort och lång sikt, och varför är det viktigt för dig som blivande personlig tränare att förstå dessa förändringar? Här får du höra våra läkares perspektiv på det hela. Du får en grundläggande genomgång i anatomi, och källkritik. Hur kan vi på ett enkelt sätt sålla information och vad är säkra informationskällor?

Strategier för en framgångsrik PT

Målet med EBT Academy är att du ska kunna arbeta som personlig tränare. För att göra det måste du dock först komma i kontakt med potentiella klienter. Därför lär vi dig grundläggande marknadsföring, PT-online och coachar dig i säljprocessen. Vi berättar hur och vart du kan arbeta.

Nutrition, kostrådgivning

För att se verkliga resultat av sin träning måste man äta en hälsosam, näringsrik kost. Det gäller oavsett om målet är att öka, minska eller behålla sin vikt. Här får du lära dig exakt hur dina klienter bör äta för att prestera optimalt. Vi går igenom grundläggande näringslära, upplägg för kostrådgivning, viktminskning, optimal fettförbränning, kosttillskott med mera!

Psykologi, beteendevetenskap

Träning är enkelt i teorin. I praktiken är det dessvärre ofta en utmaning att skapa sunda vanor och till fullo hänge sig åt en hälsosam livsstil. Här lär du dig vikten av mental träning och hur du kan motivera dina klienter även de dagar då det är som tuffast. Vi ger dig praktiska verktyg för hur man jobbar med vanor och en övergripande förståelse för hur våra olika personligheter påverkar oss privat och professionellt.

Omfattning

Total omfattning: 506 timmar
Antal lärarledda timmar: 200 timmar (Föreläsningar på distans i virtuella klassrum, praktisk träning fysiskt på plats)
Fysiskt antal lärarledda timmar: 123 timmar (Helglöpande, ca varannan helg)

Utbildningslängd: 4 månader

Tider
All praktisk träning sker helgtid. Alla distansföreläsningar är mellan 18-21, tisdagar, onsdagar och torsdagar i 8 veckor från kursstart. 

Kostnader

Vår PT-Utbildning kostar 39 995 kr (ord pris 44 995 kr) med möjlighet till räntefri delbetalning (från 1660kr/mån). Vi erbjuder 12 samt 24 månaders räntefri delbetalning via SVEA ekonomi. 

Hur vi arbetar

TVÄRPROFESSIONELLT

Utbildningen har utvecklats av läkare, fysioterapeuter, beteendevetare, atleter och marknadsföringsexperter med hållbar träning och livsstil som drivkraft.

FÅ KLIENTER DIREKT

Marknadens mest kompletta PT-utbildning med en holistisk syn på hälsa, kost och träning.

TRÄNINGSPSYKOLOGISKA ASPEKTER

Den enda utbildningen som ger dig kunskaper i träningspsykologi och beteendeförändring för långvariga resultat.

VERKTYG FÖR FRAMGÅNG

Under den 4 månader långa lärarledda utbildningen får du alla de verktyg du och dina klienter behöver för att bli framgångsrika.

INDIVIDFOKUSERAD UTBILDNING

Vi arbetare individfokuserat och har därför ett begränsat antal platser per utbildningstillfälle. På så sätt upprätthåller vi en hög kvalité och försäkrar oss om att du som elev känner dig trygg och får det stöd du behöver.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: PT-Utbildning Göteborg med dubbla licenser

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alice
26 nov 2023
Bästa PT-utbildningen!

Otroligt bra PT utbildning med duktiga och kompetenta lärare. Mycket bra upplägg med föreläsningar tillsammans med praktiska helger som var särskilt roliga. Utbildningen uppnådd...

Visa mer
5/5
Karl Segerqvist
09 nov 2023
Den kompletta formulan till personlig tränare

Förstaklass inom alla aspekter! Allt från utbildning till hur det fungerar i praktiken. En grym investering för dig som vill bli en etablerad personlig tränare!

5/5
Hamzeh Omari
05 nov 2023
Underbart

Grymt bra och pedagogiska föreläsningar! Man fick verkligen ställa så många frågor man ville och de gav jättebra svar utan att man kände sig dum. Jättebra att föreläsningarna sp...

Visa mer

Vad gör vi på EBT Academy?

EBT Academy erbjuder en heltäckande PT utbildning med ett holistiskt arbetssätt. Utbildningen har utvecklats av läkare, fysioterapeuter, atleter, beteendevetare och marknadsföringsexperter – allt för att ge dig bästa möjliga start på din karriär. En av de bästa utbildningarna där du...

Läs mer om EBT Academy och visa alla utbildningar.

Highlights