PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar

Tränarakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
Klassrum
12 veckor
Deltid
59 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
59 000 SEK
augusti 2023

Stockholm
59 000 SEK
februari 2024

Videoreportage

PT-utbildning

PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar

Vi ger dig licenserna och förmĂ„gorna du behöver för att framgĂ„ngsrikt arbeta som Personlig TrĂ€nare 

Som enda PT-utbildning i Sverige kan vi erbjuda dig bÄde internationell ackreditering och nationell (Frisklicens) i kombination med riktig praktik pÄ Sveriges ledande trÀningsanlÀggning. En kombination som gör att du efter dina studier kommer ha bÄde kunskaperna och det praktiska kunnandet som krÀvs för att arbeta framgÄngsrik som personlig trÀnare pÄ gym mot företag och digitalt.

NÄgot som ocksÄ vÄra tidigare studenter Àr ett levande bevis för med anstÀllningar och uppdrag Ät bl.a. SATS, Actic, Nordic Wellness, TV4, SVT, och Allsvenskan - för att bara nÀmna nÄgra arbetsplatser dÀr vÄra personliga trÀnare verkar.

Utbilda dig pÄ Sveriges ledande centrum för trÀnarutveckling

NÀr du gÄr vÄr PT-utbildning gör du det pÄ Sveriges modernaste utvecklingscentrum för hÀlsa och idrott pÄ Bosön (boson.se). En plats som fostrat mÄnga av vÄra mest folkkÀra och framgÄngsrika idrottare och trÀnare. Förutom en utbildningsmiljö som ger dig tillgÄng till lokaler och utrustning i vÀrldsklass erbjuder anlÀggningen dig ocksÄ fantastiska möjligheter till lÀrande och nÀtverkande.

Du blir mer Ă€n bara ”PT”

Mer Ă€n “PT” Ă€r vĂ„rt motto under vĂ„r utbildning till personlig trĂ€nare och innebĂ€r att du efter utbildningen kommer vara redo att möta bĂ„de dagens och framtidens krav pĂ„ trĂ€narrollen. 

För att bli framgÄngsrik som den moderna personliga trÀnaren behöver du förutom gedigna trÀnarkunskaper ocksÄ ha förmÄgan att individanpassa trÀningen, motivera dina kunder, utveckla tjÀnster och att kunna trÀna kunder bÄde utomhus, online och i gymmiljö. Kunskaper och förmÄgor som du kommer fÄ lÀra dig och praktisera tillsammans med vÄrt erfarna lÀrarteam online och under utbildningen pÄ Bosön.

För mer information om PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar, vĂ€nligen fyll i en intresseanmĂ€lan nedan.

MĂ„lgrupp

Utbildningen riktar sig till dig:

  • som vill ha de senaste och mest uppdaterade kunskaperna inom trĂ€ning, kost och coaching
  • som lĂ€r dig bĂ€st genom att “göra” d.v.s. du lĂ€r dig bĂ€st nĂ€r du fĂ„r praktisera det teoretiska du lĂ€rt dig
  • som Ă€r beredd att helhjĂ€rtat investera i dig sjĂ€lv för att framgĂ„ngsrikt kunna arbeta med trĂ€ning mot privatpersoner, grupper, företag och föreningar
  • som vill ha licenserna som krĂ€vs för att kunna arbeta pĂ„ det största anlĂ€ggningarna i Sverige
  • som förutom att kunna arbeta pĂ„ gym Ă€ven vill kunna trĂ€na kunder och företag utomhus, online och i grupp

UpplÀgg

Grunder via flexibla onlinestudier

Du startar dina studier med att bygga en gedigen och holistisk förstĂ„else för grunderna inom trĂ€ning och hĂ€lsa via vĂ„r utbildningsapp, kunskaper som sedan fördjupas med lĂ€rarledd undervisning. 

Etablera praktiska förmÄgor

Du fÄr lÀra dig olika trÀningsmetoder och att översÀtta dina teoretiska kunskaper till olika förmÄgor. Detta görs genom ett aktivt lÀrande och vÀgledning frÄn vÄrt lÀrarteam ute pÄ Bosön.

Bygg praktisk erfarenhet

Att coacha och trÀna andra Àr ett hantverk. Under utbildningen lÀggs stort fokus pÄ trÀning av andra studenter och riktiga kunder. Praktiserandet sker med pedagogisk vÀgledning ute pÄ Bosön varvat med teoretisk förankring.

LĂ€r dig individanpassa

Du lÀr dig att applicera praktiska och teoretiska kunskaper mot mÄnga olika typer av kunder och kundbehov. Du lÀr dig ocksÄ att genomföra trÀningspass och skapa trÀningsupplÀgg för den unika klienten framför dig.

Bygg unik spetskunskap (valbart)

Under denna del av utbildningen kommer du att bygga unika spetskunskaper inom ett omrĂ„de som du sjĂ€lv brinner för. Du kan vĂ€lja mellan tre olika inriktningar:  PT med styrke- och mobilitetsprofil, PT med hĂ€lso- och coachingprofil, PT med kondition- och uthĂ„llighetsprofil.

NĂ€tverka och utveckla dina kunskaper

Vi gÄr ett steg lÀngre för att förbereda dig för arbete och se till att du lyckas med PT-yrket. Under vÄrt utvecklingsprogram som fortsÀtter efter din utbildning fÄr du tillgÄng till nÀtverkstrÀffar, vÀgledning kring dina klientcase och support för att komma igÄng med yrket.

Inriktningar

Personlig trÀnare med styrke- och mobilitetsprofil

Under den hÀr specialiseringen kommer vÄrt kompetensteam inom styrke- och fystrÀning lÀra dig trÀna klienter mot ökad fysisk kapacitet pÄ ett individanpassat och resultatgivande sÀtt. Efter genomförd utbildning kommer du ha de förmÄgor som krÀvs för att bygga övningar och coacha framgÄngsrikt inom styrke- och rörlighetstrÀning.

Personlig trÀnare med kondition- och uthÄllighetsprofil

Under den hÀr specialiseringen kommer vÄrt kompetensteam inom kondition- och uthÄllighet lÀra dig trÀna klienter mot olika konditionsinriktade mÄl pÄ ett resultatgivande sÀtt. Efter genomförd utbildning kommer du ha verktygen och den förstÄelse som krÀvs för att skapa bÀttre kondition och för att utveckla dina kunder inom löpning, OCR och klassiker sporterna.

Personlig trÀnare med hÀlso- och coachingprofil

Under den hÀr specialiseringen kommer vÄrt kompetensteam inom hÀlsa och livsstilsförÀndring lÀra dig att trÀna klienter mot olika hÀlsorelaterade mÄl pÄ ett resultatgivande sÀtt. Efter genomförd utbildning kommer du ha verktygen och den förstÄelse som krÀvs för att öka dina kunders mental kapacitet och för att skapa generell beteendeförÀndring och hÀlsosammare konditionsnivÄer.

Praktik

Redan 300 Är f.Kr lÀrde Aristoteles oss mÀnniskor att praktik Àr en nyckel till framgÄng. Tack vare mÄnga vetenskapliga studier kan vi idag med sÀkerhet sÀga att utförande Àr avgörande för vÄr förmÄga att ta till oss nya kunskaper.

NÀr du gÄr vÄr utbildning kan du dÀrför se fram emot en pedagogik som vilar pÄ en tydlig koppling mellan teori och praktisk undervisning. Detta innebÀr konkret att du fÄr praktisera dina kunskaper tillsammans med vÄra lÀrare, i grupp och tillsammans med riktiga kunder bÄde pÄ Bosön och pÄ Sveriges största trÀningskedja.

Som enda PT-utbildare ger vi dig ocksÄ fortsatt stöd och tillgÄng till nÀtverkande Àven efter din avslutade PT-utbildning. Vilket bland annat innebÀr att du blir en del av Sveriges snabbast vÀxande community för trÀnare.

Examen & Intyg

Att du har rĂ€tt licens efter din utbildning Ă€r otroligt viktigt för dina möjligheter att fĂ„ anstĂ€llning efter din utbildning. VĂ„r utbildning till personlig trĂ€nare ger dig bĂ„de internationell licens via EuropĂ© Active och nationell Frisk Licens. Frisk Ă€r sedan 2020 ett krav hos de större arbetsgivarna som ex. SATS, Actic och Nordic Wellness.   

Omfattning

PT-utbildning

163h lÀrarlett pÄ Bosön och 70h digitala förelÀsningar + sjÀlvstudier och hemuppgifter via TrÀnarakademins app

Extra för specialisering

48h lÀrarlett pÄ Bosön och 8h digitala förelÀsningar + sjÀlvstudier

Kostnader

FrÄn 55 000 kr

Eller frÄn 2330 kr per mÄnad i 24 mÄnader (rÀntefritt)

Gratis informations- och kunskapstrÀff kring trÀnar och pt-yrket

Gratis webinar

Nyfiken pÄ PT-yrket? DÄ Àr du vÀlkommen att delta pÄ vÄr digitala informations- och kunskapstrÀff kring trÀnar och pt-yrket.

Under trÀffarna som sker löpande kommer du fÄ ta del av vÄra erfarenheter frÄn PT och trÀnaryrket samt fÄ titta pÄ hur nÄgra tidigare studenter förverkligat deras trÀnardrömmar.
Vi kommer ocksÄ visa dig hur du kan komma igÄng och arbeta som trÀnare samt hur du kan bli trÀnaren som sticker ut frÄn mÀngden. Givetvis finns vi ocksÄ tillgÀngliga för att svara pÄ dina frÄgor om yrket och utbildningen.

Boka din plats gratis idag via vĂ„r hemsida. 

TrÀnarakademin

UTVECKLA DIN FULLA POTENTIAL SOM TRÄNARE

TrÀnarakademin Àr en skola dÀr passionerade mÀnniskor ges vetenskaplig kunskap och praktiskt kunnande för att utveckla sin egen potential som trÀnare. Vi har samlat Sveriges ledande experter inom trÀning, idrott och hÀlsa med lÄng erfarenhet frÄn fÀltet. Forskare och praktiker...


Läs mer om Tränarakademin och visa alla utbildningar.

IntresseanmÀlan

LĂ€mna en intresseanmĂ€lan om du vill veta mer om utbildningen: PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar

  FĂ„ mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Tränarakademin

Hälsingegatan 49
113 31 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 22 recensioner.

Toni
K.L.

När jag började på Tränarakademin så hade jag en ambition att bli PT, jag visste inte hur, men på något sätt skulle det ske. Jag hittade utbildningen här på hemsidan och anmälde mig efter att ha kollat runt på några olika alternativ. Efter att ha genomfört min utbildning till Lic. PT & Tränare hos Tränarakademin så är jag stolt över att kunna ka...

Visa mer
Josefin

Ett väldigt fint material OnLine och på plats med föreläsningar av experter inom sin nisch var både givande och inspirerande. Utbildningen ger dig en bred och djup kunskap inom viktiga områden kring hälsa och upplägget av den praktiska delen i rollen som PT var tydligt och strukturerat. Det här är en utbildning som ger dig kunskaper för liv...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in