Fritidsledarutbildning
Plugga till fritidsledare hos oss
Vill du arbeta med människors utveckling genom hälsofrämjande arbete, lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande?
-Studera då till fritidsledare på Axevalla folkhögskola.
Fritidsledaren verkar i sitt yrkesutövande inom många olika områden i samhället där det är viktigt att kunna möta en rad olika behov hos målgruppen. Det centrala arbetet är att möjliggöra för en positiv fritid och att skapa trygga och fungerande relationer mellan individer. Fritidsledarrollen präglas av ett främjande förhållningssätt där det är viktigt att fokusera på människors inneboende resurser och på det som upplevs positivt. Uppdraget är att stärka människor både som individer och samhällsmedborgare samt att lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande.
Fem kursområden med fördjupningar
Utbildningsplanen är indelad i fem kursområden med möjligheter till fördjupningar och lokal profilering. Axevalla folkhögskolas lokala utbildningsplan, följer den gemensamma planen och har fördjupningar och lokal profilering enligt följande:
- Människans växande och livsvillkor, 14 veckor
- Samhälle, fritidskultur och fritidsarbete, 11 veckor
- Ledarskapsutveckling, 13 veckor
- Fritidsarbetets metodik, 13 veckor
- Fritiden som forskningsfält, 11 veckor
- Lokal utbildningsprofil, 18 veckor
Målsättningar med Axevallas fritidsledarutbildning
Fritidsledarutbildningen syftar till att:
- ge en kvalitativt god utbildning för arbete inom fritidssektorn.
- ge kunskap om Sveriges minoritets- och integrationspolitik
- ge kunskap om att fungera som fritidsledare i ett mångkulturellt Sverige
Fritidsledarutbildning leder till jobb!
Examen, diplom m.m; Utbildningsbevis utfärdas efter godkänd utbildning
Ca 95 % av de som gick ut fritidsledarutbildningen 2019 har någon form av sysselsättning, enligt Fritidsledarskolornas årliga undersökning. Hela 91 % av de studerande som erhållit utbildningsbevis hade anställning som för utbildningen är relevant. Av gruppen som erhållit utbildningsbevis och har för utbildningen en relevant tjänst har 88 % anställning inom kommunen.
Så ansöker du
Behörighet för yrkeshögskola, särskild behörighet för svenska 2 eller svenska som andraspråk 2 och erfarenhet från yrkesområdet.
För dig:
- som är minst 18 år
- som vill gå en mångkulturell och minoritetsprofilerad fritidsledarutbildning
- som har behörighet för yrkeshögskola, med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2
- som har lämplighet för utbildningen och yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet.
Examen & Intyg
Utbildningsbevis utfärdas efter godkänd kurs.
Alla Tiders Fritidsledare
Kostnader
Själva undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för läromedel, studiematerial, studieresor, kostnad i samband med praktik eller friluftsveckor samt för eventuell mat och logi. För information om studiebidrag, studiemedel eller vuxenstudiestöd, kontakta din studievägledare.
Axevalla folkhögskola

Välkommen till Axevalla Folkhögskola
På Axevalla Folkhögskola erbjuder vi en rad olika spännande kurser och utbildningar. Här finns möjlighet att studera dataspel, nätverk, omvärldsanalys, sociologi, psykologi och svenska som andraspråk på någon av våra allmänna kurser. Allmän kurs är en bra väg till att...