Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Lic. Personlig Tränare 2.0 - med nationell och internationell licens

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm, Östersund
170 lärarledda timmar och ca 300 timmar distans
Deltid
Icke studiemedelsberättigad

Lic. Personlig Tränare 2.0 - med nationell och internationell licens

Axelsons PT

Lic. Personlig Tränare 2.0 - med nationell och internationell licens

Träningsbranschen växer och det ställer krav på kompetenta personliga tränare med gedigen kunskap inom inte bara träning, utan också sälj, marknadsföring och företagande. Därför frågade vi i våras rekryterande personer på gymmen, tidigare elever och våra lärare på PT-utbildningen hur vi kan göra en redan riktigt bra utbildning ännu lite bättre. Detta resulterade i att samtliga lärare tillsammans tog fram en lista över vilken kunskap de anser är absolut viktigast att ha med sig ut i PT-yrket. Därefter började ett stort utvecklingsarbete där vi vänt och vridit på varenda liten del utav utbildningen, som nu resulterar i lanseringen av nästa generations PT-utbildning, Personlig Tränare 2.0

Men finns det jobb som PT?

Träningsbranschen har vuxit explosionsartat de senaste åren, och efterfrågan på tränare är större än någonsin. En av de saker som gör oss unika som skola är att vi har utbildat inom friskvård sedan 1962, vilket gör Axelsons till ett välkänt namn och en kvalitetsstämpel i branschen. Detta medför också ett ovärdeligt nätverk med majoriteten utav gymmen i Sverige. För att göra steget mindre mellan utbildning och anställning erbjuder vi alla elever en unik möjlighet att nyttja dessa kontakter när de söker jobb genom vårat arbetsmarknadstorg, något som gör att majoriteten av våra elever har jobb redan innan avslutad utbildning. 

Planerar du att starta eget?

I utbildningen ingår även Axelsons Business för Personliga Tränare, en exklusiv onlineutbildning i hur man lyckas som egenföretagare framtagen specifikt för Personliga Tränare av Magdalena Bibik-Westerlund. Utbildningen ger en introduktion till entreprenörskap och företagande, med målet att du ska bli startklar. Du lär dig bygga en stabil grund för ditt företag, hitta din målgrupp, skapa rätt erbjudande och lära dig hur du sticker ut i mängden. Allt anpassat till dig som utbildad PT. I kursen kommer du få ta del av videos, övningar och hands on verktyg för att du ska kunna göra rätt redan från början! 

Vilka är lärare på utbildningen?

Vi har ett fantastiskt lärarteam med några utav Sveriges mest eftertraktade föreläsare som är kopplade till såväl GIH som flera utav Sveriges mest exklusiva gym.. De är alla högskoleutbildade inom det ämne de undervisar i och är fortfarande själva aktiva i träningsbranschen. Du kan läsa mer om lärarteamet här. 

Vi vill göra Sverige till ett hälsosammare land, och hoppas att vi får ha dig med på resan som nästa generations Lic. Personliga Tränare! 

För mer information om Lic. Personlig Tränare 2.0 - med nationell och internationell licens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Praktisk erfarenhet av fysisk träning är nödvändigt. Inga teoretiska förkunskaper krävs.

För att vara behörig ska du:

  • vara minst 18 år
  • gärna ha minst 1 års träningsvana

Ansökan 

Du söker till utbildningen via Axelsons PT educations hemsida. 

Examen, diplom m.m.

Vilken typ av licens får man efter utbildningen?

Det är idag otroligt viktigt att PT-utbildningen man väljer att gå har rätt licenser, och då FRISK-licensen är ett krav för att få jobba på de flesta stora gymmen i Sverige är det extra viktigt med den. Väljer du att gå Axelsons PT Education kan du vara lugn, då vi har alla licenser du kan tänkas behöva både i Sverige och utomlands. Vi är godkända av FRISK, av Europe Active (internationell licens) samt Kroppsterapeuternas Yrkesförbund som även försäkrar dig under utbildningen. 

Utbildningens omfattning

Du kan välja att läsa utbildningen genom vårt "standardupplägg" som innebär att du är på skolan var tredje helg över sex månader (totalt åtta helger), vilket är perfekt om du jobbar/studerar eller vill låta kunskapen sjunka in i lugn och ro. Du kan även välja att gå exakt samma utbildning som en intensivkurs, vilket innebär att du istället är på skolan måndag-fredag fem veckor i rad. Båda utbildningarna innehåller samma kurser, samma antal lärarledda timmar och båda uppläggen gör dig redo att börja jobba direkt efter examineringen. 

Vi inleder utbildningen hemifrån med en teoretisk grundkurs. Därefter går vi över till lärarledd undervisning och praktisk tillämpning av teoretisk kunskap i form av stabilitets-, rörlighet-, styrke- och konditionsträning. I utbildningen ingår kost, kommunikation, testmetodik, skador och sälj.

Utbildningens innehåll

Vad innebär då nästa generations PT-Utbildning? 

För oss innebär det att du som elev får en utbildning som nu mer än någonsin framtidssäkrar din kompetens och möter marknadens krav och förväntningar genom att såväl jobba med online-baserade verktyg för att enkelt kunna hantera klienter på nätet som att utveckla de områden rekryterande personer på gymmen tycker är extra viktigt för att du ska bli det självklara valet i anställningssituationer. 

Utöver grunden vi lär ut inom anatomi, fysiologi, träningslära, programkonstruktion, praktisk träning och näringslära har vi nu bland annat inkluderat praktik med riktiga klienter, en revolutionerande sammanslagning av sälj och kommunikation, mängder av nya praktiska moment, PT-online och mycket mer. 

För oss på Axelsons PT Education är mångfald ett viktigt nyckelord, för det är när personer med olika bakgrund, intressen och erfarenheter samlas som vi utvecklas. För att kunna erbjuda en utbildning oavsett livssituation och intressen har vi även tagit fram ett flexibelt upplägg som ger dig en unik möjlighet att skräddarsy din utbildning i såväl studietakt som upplägg. 

Utöver detta inkluderar vi nu även en vidareutbildning i din PT-utbildning, vilket innebär att du redan vid anmälan kan välja en spetskompetens som du får med dig redan från början. Du kan välja mellan: 

Löpcoach

En dag fylld med såväl kunskap kring löpning, löpteknik och löpspecifik programmering som det praktiska arbetet med klienter som vill börja springa, oavsett nivå och nuläge. 

Eller 

Mental Tränare

En dag fylld med såväl kunskap kring hur du genom träning kan påverka psykisk hälsa och ohälsa, så att du får konkreta tips på hur du kan anpassa träningen när du som PT tränar klienter med de vanligaste formerna av psykisk ohälsa. 

I och med detta inför vi även instuderingsuppgifter i vår nya onlineportal som innebär att du redan innan utbildningsstart får en teoretisk grundkurs, så att vi kan spendera den lärarledda tiden på de saker du har mest nytta av i ditt framtida yrke. 

Se studieplan på vår hemsida för mer info.

Kostnader

69.990 kr inkl moms.

Finansiera dina studier

Låna räntefritt i upp till 24 månader via Human Finans. 
Se skolans hemsida för mer information om finansieringshjälp, ring eller maila oss så hjälper vi dig vidare!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Personlig Tränare 2.0 - med nationell och internationell licens

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Roland
(5)
Proffsiga, personliga, man får till och med en egen hemsida efter examen och dom hjälper till att förmedla jobb. Kan varmt rekommenderas.
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: