Visar 1-20 av 41 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 41 träffar
1
2
3

plugga en yrkesutbildning inom pedagogik

Om yrkesutbildningar inom pedagogik

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom pedagogik från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet. 

Många olika inriktningar bland yrkesutbildningar inom pedagogik

Exakt vad utbildningen innehåller beror på vilken inriktning inom pedagogiken som du vill studera. Exempel på inriktningar är barnskötare, fritidsledare, elevassistent, resurspedagog, lärarassistent, handledare, hälsopedagog och friskvårdscoach. Om du främst vill jobba med barn och unga kan barnsköte eller fritidsledare passa dig. Du som vill jobba med att utbilda vuxna kan till exempel bli hälsopedagog eller handledare. 

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom YH går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande. Yrkesutbildningar som anordnas av privata utbildare är inte alltid studiemedelsberättigade. 

Efter en yrkesutbildning inom pedagogik

Att jobba med pedagogik är utmanande på många sätt och vis, och det är viktigt att du som person är social, och kan hantera olika sorters människor. Pedagogik handlar om att lära ut inom ett visst ämne till andra människor. Inom pedagogik är det viktigt att kunna hantera situationer som kan kännas jobbiga och stressande på ett pedagogiskt och lugnt sätt.

Yrkesutbildning inom Pedagogik på distans

Om du inte har möjlighet att ta dig till utbildningsorten är en yrkesutbildning inom pedagogik på distans ett bra alternativ. Att studera en yrkesutbildning inom pedagogik på distans innebär mycket självstudier vilket kräver disciplin från din sida. Förutom disciplin, behöver då också ha tillgång till dator och internetuppkoppling.

Här hittar du alla yrkesutbildningar inom Pedagogik på distans!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in