Filtrera efter
Bygg / Anläggning
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Bygg / Anläggning

Populära platser

Reportage inom Bygg / Anläggning

Modern skyskrapa

Var med och bygg framtidens samhälle

Städer växer, nya köpcentrum byggs och samhällen växer fram runt om i världen. Men bakom varje byggnad finns det kompetenta människor som sett till att de överhuvudtaget uppstått. Om du alltid velat jobba praktiskt och fysiskt är kanske en yrkesutbildning inom bygg och anläggning något som skulle passa dig.

Att arbeta inom bygg-, anläggnings- eller fastighetsbranschen kan betyda hårt, men framförallt roligt och utvecklande arbete med många olika arbetsuppgifter. Det finns oerhört många olika vägar och inriktningar att gå inom denna genre. Vad sägs som snickare, byggingenjör eller arbetsledare?

Vad gör en person som jobbar inom bygg och anläggning?

För dig som läser en yrkesutbildning inom bygg och anläggning är valmöjligheterna som sagt många. Vanligtvis innebär det att man är delaktig vid byggen av bland annat hus, fabriker, vägar och järnvägar. Det hör ofta till att man använder sig av maskiner och andra avancerade hjälpmedel i det vardagliga arbetet, så förutom att vara händig som person kan det även vara en fördel om du har ett tekniskt intresse. Som person har du stor nytta av att vara initiativtagande och lösningsorienterad då man kan komma att behöva ta snabba beslut - inte minst om du siktar på att bli arbetsledare för ett byggnadsprojekt eller dylikt. En yrkesutbildning inom bygg och anläggning innefattar stor del praktiskt arbete för att du ska vara väl förberedd för arbetslivet direkt när du tar din examen.

Att skapa saker med händerna och se faktiska byggnader komma till är kanske en av de större anledningarna till att man väljer att studera en yrkesutbildning inom bygg och anläggning. Inriktningarna är många, och yrkesutgångarna likaså. Exempel på yrken du kan tänkas jobba med är målare, golvläggare, bergarbetare, grävmaskinförare, byggnadsarbetare, elektriker och VVS-montör. Listan kan göras lång, så det handlar om att välja en inriktning du brinner för och är intresserad av att arbeta med.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Byggbranschen är efterfrågad och behöver fler personer, inte minst kvinnor då branschen idag är väldigt mansdominerad. Efter avslutade studier på en yrkesutbildning inom bygg och anläggning kan man komma att behöva arbeta en bit från hemmet, så det kan krävas att man är flexibel med var man jobbar. Men det innebär även att jobbtillfällen finns, och det finns inget som tyder på att det kommer vända i takt med att samhället utvecklas nya bostäder och infrastrukturer växer fram i rasande takt. Är du intresserad av att studera en yrkesutbildning på distans finns även goda möjligheter till det. Kolla gärna in våra yrkesutbildningar inom bygg och anläggning på distans nedan!

Yrkesutbildningar inom Bygg / Anläggning på distans