Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar

Vad är arkitektur?

När man hör ordet arkitektur tänker de flesta på byggnader, men arkitektur är så mycket mer än så. Arkitektur är läran om formgivning och i området ingår, förutom byggnader, även stadsplanering, utformning av naturmiljöer och formgivning av interiörer. Yrkesutbildningar inom arkitektur är inriktade på det sistnämnda - interiör och inredning. 

Att jobba med inredning passar dig som har ett intresse av och en känsla för färg och form. Det är ett kreativt jobb och du kan efter din utbildning vara anställd eller driva ett eget företag. 

plugga en yrkesutbildning inom arkitektur

Yrkesutbildningar inom arkitektur

När det gäller yrkesutbildningar inom arkitektur så leder de flesta till att du blir certifierad som inredningsarkitekt, inredare, inredningskonsult eller interior desginer. Beroende på vilken utbildning du väljer så är också innehållet olika, men du får till exempel lära dig om belysning, färglära, möbellära och designprocesser. Många yrkesutbildningar inom arkitektur har även inslag av entreprenörskap vilket är bra för dig som efter din utbildning vill driva eget som till exempel inredningskonsult. 

Det finns många yrkesutbildningar inom arkitektur som går att läsa på distans, vilket är passar bra för dig som behöver flexibilitet i dina studier. 

Efter en yrkesutbildning inom arkitektur

När du har gått en yrkesutbildning till arkitektur och ska jobba inom inredning kan du både jobba som anställd eller driva ett eget företag. Som inredningsarkitekt eller inredningskonsult jobbar du med kunder från både privata företag och offentliga myndigheter. Uppdragen du får göra kan gälla allt från butiker till restauranger och kontor. I en inredningsarkitekts arbete ingår även att beräkna kostnader för både material och arbete samt lämna offerter till kunder. 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in