Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Inredningsarkitekt

IndretningsAkademiet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
5 år
Deltid
22 797 DKK Momsfri

Inredningsarkitekt

indredning

Inredningsarkitekt på distans

Dina studier vid IndretningsAkademiet ger dig en solid och grundläggande kunskap om inredningsarkitektur. På skolan utvecklar de din kreativa förmåga till professionell nivå, vilket du kommer att märka redan från början.

Varje lektion avslutas med en rad uppgifter som du ska lösa och skicka in. Din lärare rättar och kommenterar dem. På så sätt försäkrar vi oss om att du har tillägnat dig materialet och är bered att gå vidare till nästa lektion.

Tanken är att du ska lösa uppgifterna med hjälp av den kunskap du just tillägnat dig. Du omsätter helt enkelt teorin i praktisk handling. På så sätt blir det lättare för dig att komma ihåg det du lärt dig, och du har hela tiden kontroll över dina framsteg och kan planera din studietid på det sätt som är mest ändamålsenligt för dig.

Utbildningen till Inredningsarkitekt är en utbildning för livet - i din egen takt!

Utbildningen till inredningsarkitekt på distans genom IndretningsAkademiet består av 30 lektioner som både utmanar din förmåga och utvecklar din kreativitet. Men det är du själv som bestämmer hur snabbt du vill gå fram. Allt utbildningsmaterial är på svenska.

De trettio spännande lektionerna är indelade i tre terminer, men du kan själv fördela studietiden över en period på upp till fyra år - eller gå fortare fram, om din tid medger det. Du behöver inga speciella kvalifikationer för att ge dig i kast med utbildningen. Den flexibla tidsplanen gör det möjligt för dig att genomföra utbildningen vid sidan av ditt dagliga arbete och med tid för semestrar. Det enda som krävs är att du brinner för att lära dig inredningsarkitektur.

När du genomfört alla trettio lektionerna i den takt du själv valt, och därmed klarat de tre terminsprov som hör till utbildningen, kan du börja din karriär som inredningsarkitekt.

Under de trettio lektionerna kommer du att få fördjupa dig i alla de ämnen som en inredningsarkitekt ska vara förtrogen med.

I utbildingen går du bland annt igenom:

 • Ritning
 • Formgivning
 • Byggnadslära
 • Byggkrav
 • Belysningslära
 • Husets installationer
 • Heminredning
 • Kök och bad
 • Möbellära
 • Materiallära
 • Projektering och organisering
 • Utvärdering och prov
 • Arkitekturhistoria
För mer information om Inredningsarkitekt, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Erfarna lärare - En garanti för kvalificerad undervisning och vägledning

Studiematerialet är utarbetat och kontrollerat av erfarna lärare som alla har en professionell bakgrund. Samma lärare tar emot din auppgifter när du skickar in dem. De ger dig en professionell bedömning, och du får en personlig kommentar.

Lärarstaben består av fackfolk med utbildning och arbetslivserfarenhet från hela Skandinavien och i vissa fall även från andra platser i världen. Det är en garanti för allsidig vägledning under studietiden, baserad både på teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet. Lärarna står beredda att stödja dig i utvecklingen av din kreativa förmåga. I realiteten betyder brevskoleformen att du får "privatlektioner" med lärarna med utgångspunkt från de lösningar du skickat in.

Du är inte beroende av andra elever eller av ett fast schema utan kan studera och arbeta i en omfattning som passar din vardag. Läraren står till förfogande med rättningar, kommentarer och vägledning när det passar dig. Det ger dig stor frihet när det gäller hur snabbt du vill genomföra studierna.

Den normala studietiden är tre till fyra år, men om du har tid och kraft kan du genomföra utbildningen på kortare tid. Du kan också välja att göra den på längre tid.

Gratis ritverktyg med första lektionen

InredningsarkitektMed din första lektion får du de precisionsverktyg som krävs för att du ska komma igång med studierna - och de är av proffskvalitet.

När du studerar till inredningsarkitekt måste du självfallet ha basverktygen till hands. Tillsammans med den första lektionen får du en uppsättning ritverktyg av professionell standard från Akademisk Brevskolem, så att du genast kan påbörja din astudier.

Ritsetet består av vinkelhakar, linjaler, ritpenna, mall och redergummi - bara att sätta igång! Längre fram under utbildningstiden kommer du att behöva ytterligare material, men det kan du skaffa allt eftersom behovet uppstår.

Inredningsarkitekten är efterfrågad

InredningsarkitektAlla vill vi bo vackert, trevligt och praktiskt. Därför lägger de flesta mycket tid och pengar på bostaden - dock inte alltid på en genomtänkt sätt. Det som fattas är ofta en person med överblick och fackkunskap - en inredningsarkitekt.  Och det kan bli du.

Utbildningen till inredningsarkitekt innebär en personlig utveckling som du självfallet kan ha glädje av i ditt eget hem, men som också kan ligga till grund för en karriär på hel- eller deltid. Du kan snabbt komma igång med idéer och inredningsförslag i din bekantskapskrets och se hur det utvecklar sig. Det kan handla om allt från bättre utnyttjande av gångutrymmena till ett vackrare vardagsrum. Eller en riktig ombyggnad. Som tidigare nämnts byggs det om för miljoner i landets bostäder, så det finns tillräckligt att göra om du vågar dig på en tillvaro som konsult och egenföretagare.

Många av de företag som levererar kök, uterum och liknande har självfallet också behov av duktiga inredningsarkitekter. Dessutom finns möjligheten till fast anställning hos andra praktiserande inredningsarkitekter och större arkitektbyråer.

Oavsett om du bara fokuserar på ditt eget hem, en lite bredare krets eller vill satsa på en yrkeskarriär, så öppnar Akademisk Brevskole möjligheter som gör att du kan utnyttja din kreativa förmåga långt bättre - ja till och med leva av den!

Examen & Intyg

indredning

Akademisk Brevskole bekräftar din utbildning med ett diplom när du har genomfört alla trettio lektionerna. Du kan emellertid också välja att genomgå en examen, där du bedöms av oberoende examinatorer. De väljs ut bland praktiserande arkitekter som representerar det näringsliv där dina framtida arbetsgivare kan tänkas finnas. På så sätt får du ytterligare dokumentation av dina nya kvalifikationer.

Kostnader

Kostnaden för inredningsarkitektutbildningen beror på hur du vill betala:

Engångsbetalning: 22.797, DKK-

Betalning över 20 månader: 24.797, DKK-

Reportage

inredning reportage

Zandra: "Den höga flexibiliteten är perfekt för mig som arbetande mamma"

Läs mer IndretningsAkademiet

This school is a great platform for me. It ables me to study and still being a working mom. I decide the paste of the lessons and thats the key for me. All of the material is great, and I'm being well prepared to work as an Interior Designer, with confidence.


IndretningsAkademiet

Välkommen till IndretningsAkademiet!

Här kan du studera inredning och inredningsdesign på distans, i ditt eget tempo vid sidan av arbetet. IndretningsAkademiet grundades 1956 och själva utbildningen till inredningsarkitekt påbörjades den 16 mars 1958. Under 1985 gick Akademisk Brevskole samman med Mønsteds kursus, som var Danmarks...


Läs mer om IndretningsAkademiet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Inredningsarkitekt

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

IndretningsAkademiet

3070
Staget 12
Snekkersten

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

anonym
(5)
En super bra skola. Är lärorik och roligt att arbeta med skolans plattform. Mycket man får med sig i ryggsäcken när man sen ska ut i arbetslivet. Skolans lärare är också snabba på att svara på frågor via mejl. Rekommenderas verkligen!
Josefin
(5)
Rolig utbildning och är jätte nöjd.
Aurelija Uosis
(5)
Rekommenderar :)
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: