Yrkesutbildning

Förberedande utbildning Inredningsarkitektur & Möbeldesign, 1 år, deltid & distans

Längd
ettårig
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
24 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
augusti 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Längd
ettårig
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
24 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
augusti 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Förberedande utbildning Inredningsarkitektur & Möbeldesign, 1 år, deltid & distans

Inredningsarkitekt

Vill du bli inredningsarkitekt eller formgivare?

Tänker du söka till Konstfack, HDK, Beckmans eller KADK?

Då har du hittat rätt!

Börja här med att förbereda dig inför arbetsproverna genom att utveckla din egen unika konstnärliga process, bygg och fyll på din portfolio med övertygande, inspirerande designprojekt, skisser och målningar.

Fokus i denna designutbildning på distans är den konstnärliga processen, att utveckla dina personliga designkoncept, idéer och ditt eget konstnärliga uttryck. Samtidigt är kursen inriktad mot samhällets förändringar, aktuella utmaningar och problem. ‘Ensamhet versus gemenskap’ och ‘Interiör som upplevelse’ är två exempel på delkurser som ingår i kursen.

Vad kommer du att lära dig?

Under den här kursen kommer du att få arbeta med grundläggande tekniker inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning och design. Kursen ger dig en inblick i tekniker och processer som en designer (eller inredningsarkitekt) arbetar med vid en designuppdrag.

Detta får du:

  • en mångfald av inspirerande, överskådliga och hanterbara designprojekt
  • konstruktiv individuell feedback och handledning
  • kunskaper i hur du kan framställa en karaktäristisk, unik portfolio med övertygande designprojekt för att komma in på designhögskolor
  • kunskaper i hur du kan producera spännande, representativa arbetsprover till designhögskolor
  • lär dig att utveckla, visualisera och presentera dina ideér

Kursens upplägg 

Kursen är uppdelad i olika designprojekt. Ni jobbar med ett projekt åt gången som bryts ner i hanterbara, överskådliga steg. I kursen ingår även tid och individuell handledning för dina arbetsprover.

Handledning

Handledning ges i form av skriftlig och muntlig feedback på ditt arbete. Du visar dina idéer och du får feedback som hjälper dig vidare. Feedbacken som ges är utvecklande och konstruktiv, där det som är bra betonas och där vikt läggs vid att utmanas till att fortsätta utveckla det egna projektet och att våga testa nya saker.

Feedbacken handlar inte om att få beröm, ‘godkänt’ eller kritik. Den är till för att komma vidare och kunna växa i din process och ditt projekt.

Handledningen ges vid inlämning av uppgifterna, inom rimlig tid.

Mer information finns på vår webbsida: designkurser.com

För mer information om Förberedande utbildning Inredningsarkitektur & Möbeldesign, 1 år, deltid & distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

augusti 2024

  • Distans
  • Distans

mars 2025

  • Distans
  • Distans

Så ansöker du

Inga förkunskaper behövs. Det är löpande antagning och principen "först till kvarn". Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att de fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Du söker via skolans hemsida. 

Examen & Intyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Kostnader

Kursen kostar 24 500 kronor inkl. moms

Tillkommande kostnader

Du behöver ha tillgång till en dator, internet och digital kamera (mobiltelefon). En arbetsplats (ett bord) och material såsom kartong, lim, kniv och skärmatta.

Tidigare studenter

Vad säger de som gått kursen? 

“Saskia är en av de lärare som har gett mig bäst verktyg och självförtroende i det jag gör. Jag har nu tagit min kandidatexamen i inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. En utbildning som jag kom in på efter mitt år hos Saskia.”

Lija Silins
Kandidatexamen i Inredningsarkitektur & Möbeldesign, Konstfack

“Saskia's sätt att undervisa är ett lyhört, individanpassat sätt där hon verkligen sätter sig in i elevernas olika förutsättningar, ambitioner och viljor. Hon är oerhört kompetent och skulle göra vilken konst- eller designlinje till den bästa.”

Alex Widell

Kom in på Konstfack, Beckmans och HDK

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förberedande utbildning Inredningsarkitektur & Möbeldesign, 1 år, deltid & distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 20 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Emma
15 jun 2022
SÖK SÖK SÖK

Skulle kunna gå den här kursen om och om igen. Att ha en lärare som tror på dig, pushar dig och lägger ner så mycket tid på dig gör så enorm stor skillnad. Jag har aldrig utveck...

Visa mer
5/5
Elin Johansson
21 apr 2022
Väldigt lärorikt!

Detta har varit åtta både roliga och väldigt lärorika månader, där man har fått ny kunskap inom design. Saskia är en fantastisk lärare som ger goda råd och hjälp för att komma v...

Visa mer
5/5
Anders Siversson
30 mar 2022

En väldigt rolig och utvecklande utbildning väl paketerad i ett antal utmanande designprojekt. Jag har utvecklat min kreativitet och fått nya verktyg för att jobba processinrikt...

Visa mer

Förberedande utbildning Inredningsarkitektur & Möbeldesign, 1 år, deltid & distans

Utbildningen riktar sig till dig som vill bli inredningsarkitekt eller formgivare och som vill söka till Konstfack, HDK, Beckmans, KADK och andra högskoleutbildningar inom inredningsarkitektur och design. Kursen är även för dig som vill få en inblick i inredningsarkitektur, rumslig...

Läs mer om FIK - Designkurser och visa alla utbildningar.

Highlights