FIK - Designkurser

Förberedande Inredningsarkitektur- & designkurser online

Kursen som skolan erbjuder riktar sig till dig som vill bli inredningsarkitekt eller formgivare och som vill söka till Konstfack, HDK, Beckmans, KADK och andra högskoleutbildningar inom inredningsarkitektur och design. Kursen är även för dig som vill få en inblick i inredningsarkitektur, rumslig gestaltning och design.

Målet med kursen är att få så många studenter som möjligt att komma vidare till designhögskolor genom att erbjuda en så bra och givande förberedelse som möjligt inför arbetsprover.

Pedagogik

Kursen är inte teoretisk utan praktisk. Du lär dig genom att göra. Det handlar om att våga testa, experimentera och undersöka nya tankar, tekniker och arbetssätt.

Kursbeskrivning

Nuförtiden handlar formgivning, design och inredningsarkitektur inte längre om att skapa snygga möbler, miljöer och rum. Det som skapas ska vara relevant och tillföra något i det nutida samhället. Som designer ska du kunna ta ställning i stora samhällsfrågor och hitta lösningar på hur vi kan göra människors vardag bättre. Designhögskolor i Sverige och utomlands söker samhällskritiska, innovativa, nytänkande, engagerade framtida designers och arkitekter!

Börja här med att förbereda dig inför arbetsproverna genom att utveckla din egen unika konstnärliga process, bygg och fyll på din portfolio med övertygande, inspirerande designprojekt, skisser och målningar.

Kursen är redan beprövad och genomförd med framgång av mer än hundra svenska studenter som folkhögskolekurs. Och nu finns den äntligen som distanskurs så att den är mer lättillgängligt och ännu fler kan få möjligheten att genomföra den, enkelt och smidigt, hemifrån!

Viktiga datum

Kursstart: två gånger om året, i mars och augusti

Delbetalning är möjlig.


För mer information om FIK - Designkurser, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Arkitektur
Inredningsarkitekt Längd Pris Ort
Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv Från 24 500 SEK Distans

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: FIK - Designkurser

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

FIK - Designkurser

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 21 recensioner.

Emma

Skulle kunna gå den här kursen om och om igen. Att ha en lärare som tror på dig, pushar dig och lägger ner så mycket tid på dig gör så enorm stor skillnad. Jag har aldrig utvecklats så mycket och på så kort tid.

Elin Johansson

Detta har varit åtta både roliga och väldigt lärorika månader, där man har fått ny kunskap inom design. Saskia är en fantastisk lärare som ger goda råd och hjälp för att komma vidare med sitt arbete. Jag rekommenderar alla att gå denna kursen om man tex. vill söka vidare till skolor. Jag är supernöjd med upplägget på uppgifter, där man får utfor...

Visa mer
Irma L Z

Är du det minsta intresserad av design/inredningsarkitektur och vill utvecklas i ämnet kan jag varmt rekommendera denna intensiva kurs! Jag började kursen med noll erfarenhet inom design och har fått lära mig genom att göra, rent praktiskt. Learning buy doing helt enkelt. I olika projekt har jag fått undersöka min egna kreativitet och skapa ru...

Visa mer