Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv

FIK - Designkurser
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Distans
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Nej
Pris: 19 200 SEK inkl. moms
Gå vidare till: Utbildningens hemsida
Kommande starter
Distans Sista ansökan
mars 2019 
2019-02-15
augusti 2019 

Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv

Vill du bli inredningsarkitekt eller formgivare?

Tänker du söka till Konstfack, HDK, Beckmans eller KADK?

Då har du hittat rätt!

Börja här med att förbereda dig inför arbetsproverna genom att utveckla din egen unika konstnärliga process, bygg och fyll på din portfolio med övertygande, inspirerande designprojekt, skisser och målningar.

Fokus i denna designutbildning på distans är den konstnärliga processen, att utveckla dina personliga designkoncept, idéer och ditt eget konstnärliga uttryck. Samtidigt är kursen inriktad mot samhällets förändringar, aktuella utmaningar och problem. ‘Ensamhet versus gemenskap’ och ‘Interiör som upplevelse’ är två exempel på delkurser som ingår i kursen.

Vad kommer du att lära dig?

Under den här kursen kommer du att få arbeta med grundläggande tekniker inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning och design. Kursen ger dig en inblick i tekniker och processer som en designer (eller inredningsarkitekt) arbetar med vid en designuppdrag.

Detta får du:

  • en mångfald av inspirerande, överskådliga och hanterbara designprojekt
  • konstruktiv individuell feedback och handledning
  • kunskaper i hur du kan framställa en karaktäristisk, unik portfolio med övertygande designprojekt för att komma in på designhögskolor
  • kunskaper i hur du kan producera spännande, representativa arbetsprover till designhögskolor
  • lär dig att utveckla, visualisera och presentera dina ideér

Kursens upplägg 

Kursen är uppdelad i olika designprojekt. Ni jobbar med ett projekt åt gången som bryts ner i hanterbara, överskådliga steg. I kursen ingår även tid och individuell handledning för dina arbetsprover.

Handledning

Handledning ges i form av skriftlig feedback på ditt arbete. Du visar dina idéer och du får feedback som hjälper dig vidare. Feedbacken som ges är utvecklande och konstruktiv, där det som är bra betonas och där vikt läggs vid att utmanas till att fortsätta utveckla det egna projektet och att våga testa nya saker.

Feedbacken handlar inte om att få beröm, ‘godkänt’ eller kritik. Den är till för att komma vidare och kunna växa i din process och ditt projekt.

Handledningen ges vid inlämning av uppgifterna, inom rimlig tid.

Vad säger de som gått kursen? 

“Saskia är en av de lärare som har gett mig bäst verktyg och självförtroende i det jag gör. Jag har nu tagit min kandidatexamen i inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. En utbildning som jag kom in på efter mitt år hos Saskia.”

Lija Silins
Kandidatexamen i Inredningsarkitektur & Möbeldesign, Konstfack

“Saskia's sätt att undervisa är ett lyhört, individanpassat sätt där hon verkligen sätter sig in i elevernas olika förutsättningar, ambitioner och viljor. Hon är oerhört kompetent och skulle göra vilken konst- eller designlinje till den bästa.”

Alex Widell
Kom in på Konstfack, Beckmans och HDK

Mer information finns på vår webbsida: designkurser.com

Så ansöker du

Inga förkunskaper behövs. Det är löpande antagning och principen "först till kvarn". Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att de fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Du söker via skolans hemsida. 

Examen & Intyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Kostnader

Kursen kostar 19 200 kronor inkl. moms

Tillkommande kostnader

Du behöver ha tillgång till en dator, internet och digital kamera (mobiltelefon). En arbetsplats (ett bord) och material såsom kartong, lim, kniv och skärmatta.

FIK - Designkurser

FIK - Designkurser

Förberedande Inredningsarkitektur- & designkurser online

Kursen som skolan erbjuder riktar sig till dig som vill bli inredningsarkitekt eller formgivare och som vill söka till Konstfack, HDK, Beckmans, KADK och andra högskoleutbildningar inom inredningsarkitektur och design. Kursen är även för dig som vill få en inblick...


Läs mer om FIK - Designkurser och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt