Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv

FIK - Designkurser
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
19 200 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
mars 2021 
augusti 2021 

Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv

Vill du bli inredningsarkitekt eller formgivare?

Tänker du söka till Konstfack, HDK, Beckmans eller KADK?

Då har du hittat rätt!

Börja här med att förbereda dig inför arbetsproverna genom att utveckla din egen unika konstnärliga process, bygg och fyll på din portfolio med övertygande, inspirerande designprojekt, skisser och målningar.

Fokus i denna designutbildning på distans är den konstnärliga processen, att utveckla dina personliga designkoncept, idéer och ditt eget konstnärliga uttryck. Samtidigt är kursen inriktad mot samhällets förändringar, aktuella utmaningar och problem. ‘Ensamhet versus gemenskap’ och ‘Interiör som upplevelse’ är två exempel på delkurser som ingår i kursen.

Vad kommer du att lära dig?

Under den här kursen kommer du att få arbeta med grundläggande tekniker inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning och design. Kursen ger dig en inblick i tekniker och processer som en designer (eller inredningsarkitekt) arbetar med vid en designuppdrag.

Detta får du:

  • en mångfald av inspirerande, överskådliga och hanterbara designprojekt
  • konstruktiv individuell feedback och handledning
  • kunskaper i hur du kan framställa en karaktäristisk, unik portfolio med övertygande designprojekt för att komma in på designhögskolor
  • kunskaper i hur du kan producera spännande, representativa arbetsprover till designhögskolor
  • lär dig att utveckla, visualisera och presentera dina ideér

Kursens upplägg 

Kursen är uppdelad i olika designprojekt. Ni jobbar med ett projekt åt gången som bryts ner i hanterbara, överskådliga steg. I kursen ingår även tid och individuell handledning för dina arbetsprover.

Handledning

Handledning ges i form av skriftlig feedback på ditt arbete. Du visar dina idéer och du får feedback som hjälper dig vidare. Feedbacken som ges är utvecklande och konstruktiv, där det som är bra betonas och där vikt läggs vid att utmanas till att fortsätta utveckla det egna projektet och att våga testa nya saker.

Feedbacken handlar inte om att få beröm, ‘godkänt’ eller kritik. Den är till för att komma vidare och kunna växa i din process och ditt projekt.

Handledningen ges vid inlämning av uppgifterna, inom rimlig tid.

Vad säger de som gått kursen? 

“Saskia är en av de lärare som har gett mig bäst verktyg och självförtroende i det jag gör. Jag har nu tagit min kandidatexamen i inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. En utbildning som jag kom in på efter mitt år hos Saskia.”

Lija Silins
Kandidatexamen i Inredningsarkitektur & Möbeldesign, Konstfack

“Saskia's sätt att undervisa är ett lyhört, individanpassat sätt där hon verkligen sätter sig in i elevernas olika förutsättningar, ambitioner och viljor. Hon är oerhört kompetent och skulle göra vilken konst- eller designlinje till den bästa.”

Alex Widell
Kom in på Konstfack, Beckmans och HDK

Mer information finns på vår webbsida: designkurser.com

För mer information om Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga förkunskaper behövs. Det är löpande antagning och principen "först till kvarn". Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att de fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Du söker via skolans hemsida. 

Examen & Intyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Kostnader

Kursen kostar 19 200 kronor inkl. moms

Tillkommande kostnader

Du behöver ha tillgång till en dator, internet och digital kamera (mobiltelefon). En arbetsplats (ett bord) och material såsom kartong, lim, kniv och skärmatta.

FIK - Designkurser

FIK - Designkurser

Förberedande Inredningsarkitektur- & designkurser online

Kursen som skolan erbjuder riktar sig till dig som vill bli inredningsarkitekt eller formgivare och som vill söka till Konstfack, HDK, Beckmans, KADK och andra högskoleutbildningar inom inredningsarkitektur och design. Kursen är även för dig som vill få en inblick...


Läs mer om FIK - Designkurser och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

David
(5)
Jag har alltid velat jobba kreativt och för några år sedan bestämde jag mig att det är inredningsdesign som känns bäst för mig. Förstod dock snabbt att det oftast krävs flera förberedande utbildningar för att ha en chans att konkurrera om platserna på Konstfack och HDK. Hittade Saskias kurs och hoppade på den i sista stund, ett av mina bästa val...
Visa mer
Jenny
(5)
Har alltid älskat att skapa och har tidigare gått på konstskola. Kom under de efterföljande åren jag arbetade självständigt fram till att det var inredningsarkitektur & design jag ville hålla på med. Jag sökte Beckmans designskola men kom ej in. Då förstod jag att jag utöver mina konstnärliga kunskaper också behövde lära mig mer om design & arki...
Visa mer
Liv
(5)
Jag kände under en längre tid att något fattades mig trots en rad olika utbildningar som i sin tur ledde mig genom en fin karriär som produktionsansvarig på diverse modeföretag i Sverige. Jag levde i en återkommande känsla av att jag hellre önskade befinna mig i själva skapandet snarare än i det verkställande ledet, men vågade inte följa min in...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: