Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Lic. Medicinsk Tränare

The Academy
Sammanfattning
Kurser
Distans, Stockholm
Klassrum
300 timmar
Heltid/deltid
49 500 SEK Momsfri
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
49 500 SEK
2023-06-10

Stockholm
49 500 SEK
2023-10-01

Videoreportage

Medicinsk Träning - praktisk kompetens

Om utbildningen

Lic. Medicinsk Tränare

Utbildningen Lic. Medicinsk tränare ger dig som personlig tränare kompetens att träna människor som har fått en diagnos av sjukvården.

För att kunna träna dessa patienter krävs utökad kunskap och mer djupgående metoder. Som Lic. Medicinsk Tränare möter du dem som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan vara en skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar och stressrelaterade problem. Du arbetar med att träna dem som har fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen.

På så sätt kan du i din yrkesroll som personlig tränare bidra till högre livskvalité för många människor. Din samverkan med andra professioner blir viktig för att få rätt underlag till träningen och för att kunna slussa kunden vidare vid behov av andra kompetenser.

Målgrupp

  • Utbildningen till Lic. Medicinsk Tränare är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning och hälsa som tränare, idrottslärare, fystränare eller liknande. 
  • Utbildningen vänder sig också till dig som är fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor och vill utveckla din kompetens inom träning.
För mer information om Lic. Medicinsk Tränare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja The Academy?

Bli licensierad

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med branscher

Förkunskaper

Förkunskapskrav

Utbildad personlig tränare eller liknande yrken med vana av individuell träning. 

Innehåll

Fysiologiska grunder för individualiserad sjukdomsförebyggande/motverkande träning. Övergripande grunder för praktisk tillämpning av individualiserad sjukdomsförebyggande/motverkande träning. Att individanpassa, planera, genomföra och utvärdera fysisk träning för att förebygga och motverka:

• Stressrelaterade sjukdomar

• Sjukdomar i rörelseapparaten

• Hjärt-kärlsjukdomar

• Metabola sjukdomar

• Åldersrelaterade sjukdomar
• Strategier och metoder för informationssökning och kritisk analys av information inom området individanpassad medicinsk träning.

Omfattning

Omfattning

  • Utbildningen omfattar totalt 300 timmar varav 10 lärarledda dagar i fysiskt klassrum och 4 lärarledda dagar i digitalt klassrum (dag 3, 10, 11, 12)

Kurslitteratur

Utbildningsmaterial
Tillgång till The Academys utbildningsportal My School där du hittar schema, utbildningsinformation, repetitionsuppgifter inom anatomi, fysiologi, träningslära, onlinestudier och dina utbildningsintyg. 

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader.

Reportage

Att jobba som PT på SATS!

Mikael Wedin är PT-Specialist på SATS. Vi satte oss ned med honom och tog upp de frågor som många nyexaminerade Personliga Tränare vill ha svar på.  Medicinsk tränare

Johanna Paulsson är numera licenserad medicinsk tränare. 

"Utbildningen till MT kändes fördjupande på ett sätt som jag har nytta av både med de personer jag träffar live och online. Det som tas upp under utbildningen känns helt rätt i tiden då flera av de ämnen som tas upp är växande hälsoproblem. The Academy tillhör också en av de främsta skolorna i landet, så det kändes som ett tryggt val."Därför valde jag The Academy: Elin Andersson

Det bästa har definitivt varit att stöta på så många fantastiska människor. Klasskamrater med brinnande intressen och ambitioner, och mycket kompetenta, kunniga och stöttande lärare!Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Medicinsk Tränare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

The Academy

The Academy - Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

The Academy är din utbildningsleverantör inom träning och hälsa. En bransch i utveckling, arbetsmiljöer som rymmer kreativitet, omväxlande arbetsuppgifter och positiva människor – det finns många anledningar att välja ett yrke inom träning och hälsa idag. Det märks på utbildningsorganisationen...


Läs mer om The Academy och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

The Academy

Norrbyvägen 32
168 69 Bromma

Tel: 010-20 220 41

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Christian
En mycket bra utbildning som tillför otroligt värdefull kunskap inom området träning/fysisk aktivitet!
Millan
Mycket kompetenta lärare! Otroligt intressant. Jag lärde mig massor och fick verkligen lust att fortsätta forska och följer forskningen vidare. Det som var en liten nagel i ögat var online-materialet som gjorde mig och andra förvirrade när det gällde att hitta grejerna. I övrigt kan jag verkligen rekommendera utbildningen.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in