Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Föreläsning - Lågaffektivt bemötande inom äldreomsorg och demensvård

Lära
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
1 dag
Heltid/deltid

Föreläsning - Lågaffektivt bemötande inom äldreomsorg och demensvård

Personer med demenssjukdom kan i takt med att sjukdomen utvecklas börja bete sig annorlunda än tidigare. Beteenden som kan vara utmanande och stressande för personen själv och andra omkring dem.

Exempel på olika beteendemässiga symtom kan vara aggressivitet, rop och rastlöshet. Beteenden som kan vara svåra att tolka och förstå och kan leda till situationer som är besvärliga att hantera på tryggt sätt. För att skapa en lugn och trygg miljö så behöver vi bättre förstå vilka underliggande behov ett beteende kan vara uttryck för, och hur vi med ett lågaffektivt bemötande kan förebygga och minska utmanande situationer.

Om föreläsningen

Under föreläsningen går vi igenom teori om bakomliggande orsaker, praktiska metoder och övningar som kan underlätta vardagen. Lågaffektivt bemötande är ett arbetssätt som bygger på omsorg, förståelse och respekt för individen. Det handlar om att bemöta situationer som vi upplever som utmanande på ett lugnt och tryggt sätt, så att vi kan förmedla trygghet och omsorg.

Ur innehållet

• Vad är lågaffektiv bemötande

• Förebyggande arbete

• Förstå orsaker

• Hur skapar man en trygg och lugn miljö

För vem

Föreläsningen vänder sig till dig som arbetar inom äldreomsorg och demensvård.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Övrigt

Vi bjuder på för och eftermiddagsfika. Ej lunch.

För mer information om Föreläsning - Lågaffektivt bemötande inom äldreomsorg och demensvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Lära

Utbildningar och handledning inom stöd, omsorg och skola

Lära – utbildning och handledning inom socialt arbete, äldreomsorg, demensvård och skola Vi erbjuder öppna utbildningar, handledning och skräddarsydda lösningar Lära är ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och kompetenshöjande insatser inom vård, omsorg, skola och behandling. Vår vision...


Läs mer om Lära och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Föreläsning - Lågaffektivt bemötande inom äldreomsorg och demensvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lära

Evenemangsgatan 21, 6 tr
169 79 Solna


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: