Kurser

Workshop i Expressive Arts - Förtrollad försommar! Kraft & växande genom skapande

Längd
3 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
4 400 SEK Momsfri
Nästa startdatum
31 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
4 400 SEK Momsfri
Nästa startdatum
31 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

fokuserad, passionerad kvinna målar med palett och härliga färger i orange och rosa på duk i vitt ljust rum.

När vi närmar oss midsommar och sommarens höjdpunkt kan vi känna pulsen av tillväxt och potential. Det är en tid för ljus och växtkraft. Precis som naturen frodas och blomstrar, har även vi möjlighet att odla och vårda det som växer inom oss inför höstens skördetid. Vill du sätta nya frön?

Att prata med någon man litar på om livets utmaningar är viktigt för att må bra. Men lika viktigt är det att lyssna inåt, släppa taget och ta in ny energi! I denna process kan konsten och det fria skapandet vara en hjälpsam och inspirerande väg.

"Likt trädgårdsmästaren som vårdar jorden och drar upp ogräset, kan vi rensa i vår inre trädgård och plantera frön av hopp med självkärlek och omsorg." 

Denna workshop handlar om just detta - att använda konsten som en resurs för att närma sig och möta livets utmaningar och öppna upp för oanade möjligheter. Vi kommer också att ta oss ut i närmiljön och uppleva den växtkraft som finns i naturen.

Alla människor bär en naturlig förmåga som får näring av att skapa. När du vänder din uppmärksamhet mot kroppen och använder alla sinnen i en skapande process, kan du få hjälp att släppa taget om tidigare erfarenheter som håller dig tillbaka och börja sätta nya frön i marken. När vi ger energi och plats för våra resurser och till det som visar sig i skapandet kan vi också öppna upp för nya överraskande vägar i livet.

Likt trädgårdsmästaren som använder sina händer eller ett trädgårdsverktyg för att dra upp ogräset för att vårda jorden, kan vi rensa i vår inre trädgård och plantera frön av hopp, längtan och kreativitet. På så sätt kan du få ny kraft genom skapandet.

Workshopen

Du är inbjuden att delta i en workshop där vi tillsammans utforskar kraften i det fria skapandet. Vi träffas under tre dagar där du får möta dig själv i konsten tillsammans med andra i en mindre grupp. Det är ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för lek, skratt och allvar. Gruppen fungerar som ett hållande kärl som hjälper till att fördjupa mötet med dig själv och dela erfarenheter med andra.

Under workshopen kommer vi att erfara och pröva olika konstnärliga uttryck - bild, dans/rörelse, musik, drama och via texter/berättelser. Ingen förkunskap krävs - det enda som behövs är en öppenhet för att prova nya saker, en gnutta mod och en portion nyfikenhet!

Workshopens höjdpunkter:

 • Utforska din intuition och sätt nya frön under tre dagar: Arbeta med expressive arts och använd kraften från naturen för att så nya frön, skapa nya vägar och följa din längtan.
 • Vägar att möta vardagsstressen: Med konstens kraft får du konkret hjälp att omforma din relation till stress och skapa utrymme för dina innersta behov. Vi tar oss ut och möter det som växer i naturen omkring institutet. Kreativiteten kan ge dig nya perspektiv för att navigera livets utmaningar.
 • Individuell feedback: På din egna process från ledare och gruppen!
 • Pröva olika konstnärliga uttryck: Du får kravlöst pröva på olika konstnärliga medier, såsom musik, bild, dans, drama, poesi och berättande.
 • Stöd av forskning & praktik: Expressive arts-metoden är välgrundad i både vetenskaplig forskning och omfattande praktisk erfarenhet.
 • Fika & konstmaterial: Kaffe, te och smörgåsar och allt det konstmaterial du behöver för arbetet är inkluderat i priset.
 • Vackra lokaler med oslagbar utsikt över Stockholm: Vi träffas i Hälsans Hus på en av Södermalms charmigaste gator; Fjällgatan. Här möts vi av en magnifik utsikt över Stockholm.
 • En uppskattad vegansk restaurang & trädgårdscafé: På bottenplan i Hälsans hus, finns Hermans Restaurang och trädgårdscafé som serverar vällagad färgrik vegansk mat, hembakat bröd och fika.
 • Efter workshopen – en sammanfattning: Vi skickar en sammanfattning av våra dagar tillsammans med de övningar som använts i arbetet. Detta dokument kan användas för att befästa och integrera dina kunskaper.
 • Intyg: Efter genomgången workshop får du också ett intyg som sammanfattar innehållet. (För dig som är intresserad av den tvååriga utbildningen: att delta i en workshop är obligatoriskt för att kunna ansöka.*)

Är du redo att ta steget för att utforska konstens kraft? Anmäl dig idag via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops)  

För mer information om Workshop i Expressive Arts - Förtrollad försommar! Kraft & växande genom skapande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

31 maj, 2024

 • Klassrum
 • Stockholm

Varför välja Expressive Arts Stockholm?

Internationella samarbeten

Kombinera arbete

med studier

Erbjuder delbetalning

Så ansöker du

Vad är Expressive Arts?

Expressive Arts Therapy (EXA) är en terapiform som använder konstnärliga uttrycksformer och samtal för att stödja och främja läkande, personlig utveckling och välbefinnande. Genom måleri, skulptur, musik, dans, drama och andra kreativa uttryck, hjälper Expressive Arts människor att undersöka, uttrycka och reflektera kring känslor, tankar och erfarenheter. Expressive Arts är en intermodal och kroppsbaserad metod. Det innebär att vi utgår ifrån våra sinnen, intuitionen och den omedvetna intelligens som alla bär inom sig.

Anmäl dig till workshopen via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops) 

Kursledare

Ledare

Jag som ansvarar för denna terapeutiska workshop heterMargareta Wärja och har arbetat med konstnärliga terapier som psykoterapeut och lärare i över 35 år. Jag har utvecklat och forskat på metoder med konsten i rehabilitering inom cancervården. Här arbetar jag tillsammans med kollegan Anita Båge, filmproducent och lärare med lång gedigen erfarenhet av konstnärligt arbete och att leda processer genom skapandet.

Margareta Wärja
 fil. dr., leg. psykoterapeut, musikterapeut och utbildningsledare i uttryckande konstterapi,
CAGS*, lärare och handledare i 
psykoterapi.
*(Certificate of Advanced Graduate Studies in
Expressive Arts form European Graduate School).

Anita Båge
Dipl. Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1). Psykodramaledare och Filmproducent.

Kostnader

Plats

Hälsans Hus, Stockholm

Tider

31 maj - 2 juni 2024

Fredag: kl 10-18

Lördag: kl 10-18

Söndag: kl 10-16

Kostnad

4400 kr. Moms utgår ej. Fika och material ingår!

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig: 070-749 07 56

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Workshop i Expressive Arts - Förtrollad försommar! Kraft & växande genom skapande

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Anki Ottander
14 nov 2023

Ett underbart sätt att komma i kontakt med dig själv. Överraskande och spännande!

5/5
Jeanette-Dolk Öhman
14 nov 2023

Man får redskap att hantera livets olika sidor. Både det fina, men även det svåra och svarta. Tack!

5/5
Olle Leckne
25 sep 2023

Lär känna dig själv genom dina sinnen. Konst och musik öppnade upp helt okända delar av mig när jag gick Introduktion i Uttryckande konst. Rekommenderas för nyfikna som vill öka...

Visa mer
Expressive Arts Stockholm
Expressive Arts Stockholm AB
Fjällgatan 23 B
116 28 STOCKHOLM

Expressive Arts - för dig som vill leva & arbeta mer kreativt

Längtar du efter att arbeta med skapande metoder i möte med andra människor? Är du en konstnärssjäl och professionell hjälpare? Vill du utveckla dig själv genom konsten? Önskar du leva med större kreativitet och glädje i vardagen? Välkommen till Expressive...

Läs mer om Expressive Arts Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights