Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Fritidsledarutbildning

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Eslöv
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Eslöv
Sista ansökan: 2023-05-01

Fritidsledarutbildning

Vill du vara en positiv kraft i andra människors liv och se dem utvecklas som individer? Är du nyfiken på hur man använder upplevelser och utmaningar för att ge ökad självkännedom? Vår fritidsledarutbildning är en bred utbildning med både teoretiska och praktiska inslag och passar dig som gillar en aktiv livsstil.

Vår fritidsledarutbildning har fritid och socialt arbete samt fritidsgårdsarbete som profilämnen. Över två år läser du en blandning av teoretiska och praktiska moment.

Bredden på utbildningen gör att du som utbildad fritidsledare kan konkurrera inom många olika sektorer av arbetsmarknaden. Vi lägger stor vikt vid att du ska bli anställningsbar och du lär dig om EU:s riktlinjer för öppen fritids- och ungdomsverksamhet samt om hur kommun, skola, social och polis jobbar.

Personlig utveckling nämns av våra deltagare som en mycket viktig del av utbildningen. Du kommer att få tillfälle att utveckla din självkännedom och trygga ledarskap genom olika aktiviteter och utmaningar, där du leder dig själv och andra, samt färdigheter som samtalsmetodik och coachande.

Exempel på olika teoretiska och praktiska moment under utbildningen:

  • Ledarskap
  • Samhällskunskap
  • Psykologi
  • Sociologi
  • Civilsamhälle, föreningskunskap, projektledarskap
  • Konflikthantering
  • Fritidsmetodik
  • Friluftsliv i närområdet och fjällutbildning
  • Aktivitetsdagar
  • Drama och skapande verksamhet
För mer information om Fritidsledarutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka till fritidsledarutbildningen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Yrkeslivserfarenhet och engagemang i föreningslivet är meriterande.

Ansökan sker digitalt via vår hemsida.

Examen & Intyg

Hur går examinationen till?

Fritidledarutbildningen är en yrkesförberedande utbildning där närvaro och aktivt deltagande i våra olika kursmoment krävs för examen. Examination sker genom grupparbete, skriftliga inlämningsuppgifter, deltagande i gruppövningar, diskussioner och ledarskapsutbildning ute i fält. Sista terminen gör deltagarna ett projekt- eller examensarbete inom ett egen valt intresseområde.

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Som färdig fritidsledare kan du arbeta med unga inom öppna verksamheter, fritidsgårdar, mötesplatser, skola, fritidsklubb, HVB-hem och LSS-verksamhet. Vår fritidsledarutbildning är kvalificerad på SeQF-nivå 5, vilket motsvarar en eftergymnasial utbildning på yrkeshögskolenivå. SeQF-kvalificeringen gör att din examen ingår i ett internationellt ramverk, vilket underlättar när du söker arbete eller vidare studier på högskolenivå, både i Sverige och internationellt.

Kostnader

Själva undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för läromedel, studiematerial, studieresor, kostnad i samband med praktik eller friluftsveckor samt för eventuell mat och logi. 
Terminsavgift: 1 200 kr/termin
Material- och resetillägg: 2 000 kr/termin

Eslövs Folkhögskola

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fritidsledarutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Sindre Hansson
Jag trodde aldrig jag skulle möta människor som de jag fick äran att gå i samma klass med under dessa två år. Att få möjlighet till det fick mig att utvecklas något enormt som individ. Det är i slutändan klassen som gör hela den här utbildningen och för det är jag så otroligt tacksam för att jag hamnade i just den här klassen. Alla grupparbeten ...
Visa mer
Umut Palamut
Här bemöts varje elev utifrån sina behov och skolan erbjuder enormt pedagogiskt stöd. En avslutad utbildning garanterar ett jobb i framtiden. Sveriges bästa skola, utan tvekan.
J
Utvecklande och krävande på ett positivt vis. Förstående och engagerade pedagoger. Utmanande aktiviteter jag kommer ha nytta av i framtiden.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in