Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Fritidsledarutbildning

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Eslöv
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Eslöv

Fritidsledarutbildning

               

Fritidsledarutbildning

Vill du vara en positiv kraft i andra människors liv och se dem utvecklas som individer? Är du nyfiken på hur man använder upplevelser och utmaningar för att ge ökad självkännedom? Vår fritidsledarutbildning är en bred utbildning med både teoretiska och praktiska inslag och passar dig som gillar en aktiv livsstil.

Läs till fritidsledare hos oss

Som fritidsledare har du många möjligheter till spännande arbete – av de som har fått examen hos oss under de senaste åren arbetar majoriteten inom våra profileringar eller inom kommunernas traditionella fritidsverksamhet. Bredden på utbildningen gör att du som utbildad fritidsledare kan konkurrera inom många olika sektorer av arbetsmarknaden.

Vår tvååriga fritidsledarutbildning har fritid och socialt arbete samt fritidsgårdsarbete som profilämnen. Kursinnehållet är en blandning av teoretiska och praktiska moment.

Exempel på olika teoretiska och praktiska moment under utbildningen:

 • Samhällskunskap
 • Psykologi
 • Sociologi
 • Konflikthantering
 • Sommar- och vinterfjällutbildning, vandring
  i närområdet
 • Arrangemang av Skånerock, en gala för människor med funktionsnedsättning
 • Aktivitetsdagar
 • Friluftsliv
 • Drama och skapande verksamhet
För mer information om Fritidsledarutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka till fritidsledarutbildningen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Yrkeslivserfarenhet och engagemang i föreningslivet är meriterande.

Ansökan sker digitalt via vår hemsida.

Examen & Intyg

Hur går examinationen till?

Fritidledarutbildningen är en yrkesförberedande utbildning där närvaro och aktivt deltagande i våra olika kursmoment krävs för examen. Examination sker genom grupparbete, skriftliga inlämningsuppgifter, deltagande i gruppövningar, diskussioner och ledarskapsutbildning ute i fält. Sista terminen gör deltagarna ett projekt- eller examensarbete inom ett egen valt intresseområde.

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

När du är färdig fritidsledare kan du arbeta inom öppna verksamheter, fritidsgårdar, mötesplatser, skola, fritidsklubb, HVB-hem och LSS-verksamhet.

Kostnader

Själva undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för läromedel, studiematerial, studieresor, kostnad i samband med praktik eller friluftsveckor samt för eventuell mat och logi. 
Terminsavgift: 1 200 kr/termin
Material- och resetillägg: 2 000 kr/termin

Instagram


Eslövs Folkhögskola

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fritidsledarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

J
Utvecklande och krävande på ett positivt vis. Förstående och engagerade pedagoger. Utmanande aktiviteter jag kommer ha nytta av i framtiden.
Halläningen
Eslövs folkhögskola och utbildningen har fått mig att växa något otroligt mycket som både privat person och inom mitt blivande yrke. Utbildningen erbjuder lärare med otroliga kunskaper och en stark vilja att lära. Dem stöttar en till hundra procent och är genuint intresserade för att eleverna skall ta examen med så mycket som möjligt i ryggsäcke...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in