Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jakobsberg
1,5 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2023-08-24 - Jakobsberg

Om utbildningen

Bli personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling!

Som deltagare hos oss får du aktuell kunskap för att kunna arbeta med träning och hälsa, oavsett om du vill jobba i träningsbranschen eller som egenföretagare. Vi skapar hög kvalitet i undervisningen genom våra välmeriterade lärare och via ett nära samarbete med branschen. Våra utbildningar kvalitetssäkras av bl.a. Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare) och Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Med över 35 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska kunna arbeta med ditt drömyrke. Med djupa ämnesstudier inom relevanta ämnesområden blir våra deltagare eftertraktade på arbetsmarknaden och anställs av bl.a. Actic, Sats och andra gymkedjor eller arbetar som egenföretagare. På vår hemsida kan du läsa mer om vilka ämnesområden som ingår i kursen.

Utbildningen förbereder dig att arbeta med personlig träning ur ett hälsofrämjande, prestationsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. Vidare ska du kunna arbeta med manuella behandlingstekniker, exempelvis som massör, i främjande, förebyggande och rehabiliterande syfte. Under kursen kommer du regelbundet möta branschföreträdare och andra viktiga personer med spetskompetens inom sina områden. 

Utmärkande för vår PT-utbildning är bl.a:

  • En av branschens längsta med över 1600 lärarledda timmar och hög lärartäthet.
  • Över 130 timmar individuell klientpraktik.
  • Kursen är kostnadsfri, där du enbart betalar för personliga omkostnader.
  • Utbildningen är CSN-berättigad.
  • Hög anställningsbarhet med flera yrkesutgångar i samma utbildning..
  • Hög undervisningskvalitet som åstadkoms av lärare med stor pedagogisk skicklighet och branschkännedom.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser. 

För mer information om Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Studietakt

Utbildningen bedrivs på heltid. Under vårterminen bedrivs utbildningen på distans för att du ska kunna kombinera med arbete.

Ansökan och behörighet

Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper motsvarande vår utbildning till Hälsoutvecklare eller liknande. Läs mer på vår hemsida.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till personlig tränare och massör. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Branschrådet för hälsa och Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare).

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad. Läs mer om kostnaderna på kursens sida.

Jakobsbergs Folkhögskola


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 10 recensioner.

Miranda

En fantastiskt rolig utbildning. Man lär sig så otroligt mycket om allt inom hälsa. Kan vara mycket och stressigt till och från, men bara man lägger ner tiden och planerar så funkar det bra!

Rasmus

Utbildningen har varit väldigt positiv. Jag känner att jag har en god och bred förståelse för hälsan i sig och utbildningen gör ett bra jobb på att få en att känna stark tilltro just tack vare det breda utbudet.

trulpen

Gedigen och omfattande

Bengt Jönsson Kommentar:
Härligt att höra!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in