Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certificate in Food Service Management

Academy Online
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Valfri studietakt men om heltid ca 7 veckor
Heltid/deltid
17 500 SEK inkl. moms
Engelska
Startdatum: När du vill - Distans
Sista ansökan: Alltid öppet
Food Service Management

Om utbildningen

OBS! Denna utbildning ges på engelska. The Course is given in English.

Denna kurs är utformad för blivande Mat och dryck proffs för att hjälpa dem att bättre förstå de olika aspekterna av mat och dryck verksamhet. Läroplanen är resursstark för de som är angelägna om att främja sin karriär inom gästfrihet och mat och dryck.

Med avsnitt om de olika områdena för F & B verksamhet, detaljer om franchising, förvaltningsbolag och statliga tjänster, vi förstärker också grunderna för olika typer av tjänster, bordsdekorationer, utrustning som används i service, typer av menyer, typer av servicearbeten, matgarneringar och ackompanjemang och olika vanliga driftsförfaranden följt av mat och dryckesverksamheter.

I en serie med 7 fokuserade moduler är denna kurs utformad för att ge studenterna en djupgående inblick i praktiken av Food Service Management.

Med ämnen som sträcker sig från operativ planering, externa krafter som påverkar industrin, hantering av franchise, kedja och oberoende verksamheter och relaterad relation Kontroller till planering och ledarskap och styrning 12 veckors deltid eller 7 veckors heltidsstudier kommer att ge en utmärkt bas för sparka igång en karriär. Presenteras i lätt att navigera elektroniska moduler.

ATT STUDERA INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill
- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
- Du avgör själv studietakten
- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Utbildningen innehåller olika moduler där du fördjupar dig inom varje område. Under studietiden har du kontakt med kursledaren om du stöter på frågor och fundering kring kursmaterialet samt vid återkoppling av dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom mail och telefon.

KURSPLAN

MODUL 1

The Restaurant Business

• The Varied Field of Food Service

• The Outlook for Food Service

• The Restaurant Business

• The Dining Market and the Eating

Market

• Dining Well The Eating Market and

Its Dynamics

• Contemporary Popular Priced

Restaurants

• Quick Service Restaurants

• Fast Casual Restaurants Midscale

Restaurants Casual Restaurants

• High Check Average Restaurants

• Restaurants as Part of a Larger

Business

• Restaurants in Retail Stores

Restaurants in Shopping Malls

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

MODUL 2

Restaurant Operations

• Restaurant Operations

• The Front of the House

• The Back of the House

• The “Office” General Management

• Making a Profit in Food Service

Operations

• Increasing Sales Reducing Costs

• Keeping the Score in Operations:

Accounting Statements and

Operating Ratios

• Cost of Sales Controllable

Expenses Capital Costs

• Life in the Restaurant Business

• Salary Levels

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

MODUL 3

Restaurant Industry Org.

• Chain Restaurant Systems

• Marketing and Brand Recognition Site

Selection Expertise

• Access to Capital Purchasing

Economies Control and Information

Systems

• New Product Development Human

Resource Program Development

• Independent Restaurants

• Operating Advantages Marketing and

Brand Recognition

• Site Selection Access to Capital

• Purchasing Economies Control and

Information Systems

• Human Resources The Independent’s

Extra: Flexibility

• Franchised Restaurants

• The New Franchisee Continuing

Franchise Services

• The Franchisee’s View The Franchisor’s View

• Franchisor Franchisee Relations

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

MODUL 4

Competitive Forces

• Competitive Conditions in

Food Service

• The Marketing Mix

• Product

• Price Place and Places

Promotion

• Competition with Other

Industries

• Convenience Stores

Supermarkets The Home

as Competition

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

MODUL 5

On Site Food Service

• Comparing On Site and Commercial

Food Services

• Self Operated Facilities

• Managed Services Companies

• Pros and Cons of Managed Services

• Business and Industry Food Service

• College and University Food Service

College Students as Customers

• Health Care Food Service

• The Dietetic Professional The Dietetic

Technician The Dietary Manager

• Health Care Food Service Department

Organization

• Trends in Health Care Food Service

• School and Community Food Service

• The School Food Service Model

• Contract Companies in School Food

Service Trends in School Food Service

• Service Programs for the Aging

Community Based Services

• Other Segments

• Recreation

Correctional Facilities Private Clubs

Transportation

• Vending

• Summary

• Key Words and

Concepts

• Review Questions

MODUL 6

Issues Facing Foodservice

• Consumer Concerns

• Health and Wellness Fast Food

and a Hectic Pace Nutrition and

Labelling

• Food Safety and Sanitation

Alcohol and Dining

• Food Service and the Environment

• Thinking About Garbage from

Dump to Waste Stream

• The Greening of the Restaurant

Industry

• Technology

• Enhancing Customer Service

Technology in the Back of the

House

• Technology, the Internet, and Food

Service Marketing

• Technology and Management

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

MODUL 7

The Role of Service

• A Study of Service

• What Is Service?

• Types of Service

• Rendering Personal Service

• Task Interpersonal Skills

• Managing the Service Transaction

• The Product View of Service The

Process View: Empowerment

• Production or Process View?

• How Companies Organize for

Service

• Service Strategy ■ Service Culture

• The Employee as Product: The

Importance of People

• Service as a Sustainable

Competitive Advantage

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

För mer information om Certificate in Food Service Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret eller via mail till support3(at)academyonline.se
Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.

Examen & Intyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certificate in Food Service Management.

Kostnader

Kursavgiften för utbildningen är 17 500 kr inkl moms. Betalning i förskott mot faktura med 2 500 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig med 1 667 kr/månad.

I kursavgiften ingår:
- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelade föreläsningar
- Övningsuppgifter
- Inlämningsuppgifter
- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning
- Utfärdande och utskick av examensbevis

Academy Online

Välkommen till Academy Online! Är det dags att ta nästa steg i din karriär? Academy Online erbjuder idag ett 140-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där du avgör när...


Läs mer om Academy Online och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certificate in Food Service Management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Academy Online

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in