Filtrera efter
Förberedande studier
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Förberedande studier

Oftast skiljer sig studieförberedande yrkesutbildningar från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Studieförberedande Folkhögskoleutbildningar

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom KY och YH går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande genom CSN, Centrala studiestödsnämnden.

Studieförberedande yrkesutbildningar ger dig möjligheten att komplettera dina behörigheter, och fungerar som en inkörsport för dina framtida studier på högre nivå, likt universitet/högskola. för att förbereda dig på hur det är att studera på högre nivå, dvs. universitet/högskola, är kurserna av högt tempo. Du kommer också att få lära dig vad självdisciplin innebär, och hur viktigt det är när man studerar på eftergymnasial nivå.

>> Här kan du finna Studieförberedande Yrkesutbildningar