Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

yrkesutbildningar till djuskötare

Djurskötare - för dig som brinner för djurens bästa!

Vill du jobba med djur och kanske ta ansvar för dem? Att arbeta med djur är utmanande, spännande och roligt men kan också vara tungt ibland då det innebär fysiskt arbete. Det finns många olika inriktningar bland yrkesutbildningar till djurskötare som kan ge flertalet olika yrkestitlar. Det finns yrkesutbildningar som är specialiserade mot särskilda djur som hästar och hundar och det finns andra som är mer generella. Välj den som passar dig bäst!

Det man ska tänka på innan man börjar en djurutbildning är att man bör vara intresserad av att arbeta med djur och människor. Du får inte ha anlag för allergi och du måste vara beredd på att kunna jobba på kvällar och helger.

Efter en yrkesutbildning till djurskötare eller djurvårdare

När du har gått en yrkesutbildning till djurskötare kan du arbeta med ett specifikt djur eller med flera olika djur. Nedan kan du läsa mer om två exempel på djur som du kan jobba med!

Att arbeta med hundar

Hunden kallas för människans bäste vän. Och det kanske inte är så konstigt. Att arbeta med hundar är ett roligt och inspirerande jobb. Det finns flera olika yrken för dig som går en hundutbildning. Exempelvis kan du arbeta på hunddagis, på kennel eller som hundlärare för nya ägare.

Att arbeta med hästar

Den som arbetar med hästar få vara beredd på att arbeta mycket och även på kvällar och helger. Hästar kräver mycket skötsel och du får vara beredd på ett tungt men givande och roligt arbete. När du gått en hästutbildning finns det många olika val av arbete för dig. Exempelvis kan du arbeta som hästskötare, ridinstruktör eller kanske som hästmassör.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in