Yrkesutbildning

Hundfrisör

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
54 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Augusti/Februari (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Språk
Engelska
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
54 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Augusti/Februari (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Språk
Engelska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Hundfrisör

Välkommen till hundtrimmningsutbildningen på Hadeland

Vill du ha formell utbildning i hundtrimmning, både till vardagsklipp och till utställning? Lär dig om olika klipptekniker, standarder för olika hundraser och djurbeteende för att skapa trygghet och välbefinnande för hundar hos hundfrisören. På Djurcentralen i Hadeland kan du ta en utbildning inom hundtrimmareyrket.

Utbildningens upplägg 

Hela kursen kommer att organiseras som onlinestudier med inlämningsuppgifter för varje vecka inklusive handledning. Vi har satt upp en tidsram som du kan följa, eller som du kan anpassa efter dina behov. Här finns ca. 4 föreläsningar i snitt per vecka, med uppgifter kopplade till dessa. Detta ska ge goda förberedelser inför tentamen. 

Samlingar

9 helgsamlingar anordnas, med ca. ett helgmöte per månad. Du kan även välja att kombinera alla dina samlingar under två veckor i streck. Mellan varje pass genomför du uppgifter som du får feedback på. Du får omdömen under kursens gång, samt en avslutande tentamen med tilldelning av diplom. Lärare kommer även finnas tillgängliga via e-post och telefon för vägledning under dina studier. 

Inträde till hundträning

Vi tar emot max 8 elever per läsår, så att eleverna får god individuell uppföljning, handledning och akademisk nytta. Du får både praktisk och teoretisk utbildning, samt lektioner i klippning för att bli en bra och säker hundfrisör.

Praktik

Vi rekommenderar att studenterna har praktik vid sidan av studierna. Det går även bra att ha praktik på djurcentralen tillsammans med ansvarig hundfrisör. Du kan även öva hemifrån om du har en hund eller känner någon som har och vill låna ut. Vi hjälper även till med att låna hundar för träning.

Duktiga föreläsare

På FagSenteret möter du lärare och föreläsare med lång erfarenhet av djurvetenskap. Du träffar hundfrisören Ann Karin och pedagogen Tine Skiaker. Tine har utbildat veterinärsekreterare och assistenter i 15 år. 

För mer information om Hundfrisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Augusti/Februari

  • Distans
  • Distans

Augusti/Februari

  • Distans
  • Distans
  • Engelska

Varför välja Utbildningsportal ?

Du väljer startdatum

Erbjuder delbetalning

Kombinera studier med arbete

Så ansöker du

Det er ikke krav til å ha klippet hunder før, men det er en fordel om du har erfaring med hund. Kontakt Utbildningsportal for mer informasjon og hjelp til søknadsprosessen. 

Kostnader

Kostnaden för utbildningen kan delas upp på månatliga avbetalningar. Du kan då välja ett räntefritt upplägg över 1 år eller ansöka om ett lån med månatliga avbetalningar över 3 år.

Studiemedel

Ta kontakt med CSN för att se om du har möjlighet till studiestöd. 

Jobbmöjligheter

Hundfrisörer kan arbeta självständigt på klinik, djuraffär, kennel etc. Det finns ett behov av utbildade hundfrisörer då det är många som arbetar i branschen som inte kan branschen och för att branschen och behovet växer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hundfrisör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights