Djurens beteende och kommunikation

Utbildningsportal
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
1 termin
Heltid/deltid
Startdatum: Höst/Vår - Distans
Djurens beteende och kommunikation

Om utbildningen

Djurens beteende och kommunikation

Djurens beteende och kommunikation ska vara ett hjälpmedel för att acceptera djuren och hjälpa kunderna att förstå hur de kan lära ut sina djurs beteende och träna dem till önskat beteende på kliniken eller i andra miljöer. Vi ser sambandet mellan beteendebiologi och träningsmöjligheter.

Vem passar kursen?

Du bör ha ett intresse för djurs beteende och trivas med att arbeta med djur och människor. Du ska vara omtänksam och samtidigt bestämd. Du kommer att arbeta i nära samarbete med djurägare och annan djurhälsopersonal och bör därför vara social och sällskaplig.

Vad lär jag mig?

Under kursen får du lära dig om följande ämnesområden:

  • Beteendebiologi

  • Djurskydd

  • Djurens beteende

Studiestart

Denna studie pågår i sex månader och vi erbjuder fyra spännande sessioner. Onlinekursen kan genomföras inom ett halvår, men det finns även utrymme för individuell anpassning. Det är upplagt så att alla kan vara med, även om man är på jobbet och har en hektisk vardag. Du kan ansöka nu och om du blir antagen kan du starta onlinekursen och eventuellt ta del av träffarna.

Samlingar

Du kan också börja i januari eller augusti och delta normalt i samlingarna och vid studiestart. Samlingar innefattar två helger, två kvällar och en avslutande helg med tentor. Samlingarna sker digitalt och kan eventuellt ses i efterhand. Vårt kurscenter ligger vid Granavolden i Hadeland och kan besökas vid behov. Dina lärare kommer alltid att finnas tillgängliga via e-post och telefon vid behov. 

För mer information om Djurens beteende och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Utbildningsportal ?

Du väljer startdatum

Erbjuder delbetalning

Kombinera studier med arbete

Så ansöker du

Relevant arbetslivserfarenhet inom djurvård eller arbete med djur. Det är meriterande om du har gått annan utbildning, till exempel veterinärsekreterare eller veterinärassistent.

Kostnader

Onlinestudierna kostar 2 000 NOK per månad.

Ett års studier innebär en kostnad på 20 000. I priset ingår undervisning, handledning och tentamensavgifter på FS. Delbetalning erbjuds där priset kan delas upp på månatliga avbetalningar. Du kan då välja ett räntefritt upplägg. 

Studiestöd

Ta kontakt med CSN för att se om du har möjlighet för studiestöd. 

jobbmöjligheter

Kursen vänder sig till veterinärkliniker och veterinärmedicinska tjänsteföretag, men det går att använda kunskapen till andra jobb såsom kennelarbete, uppfödning, utbildning, djuraffär mm.

Utbildningsportal

Utbildningsportal 

Vill du gå en yrkesutbildning inom försäljning och service? På Utbildningsportal kan du utbilda dig till bland annat butikschef och Djurkliniskassistent. Utbildningsportal bygger sin undervisning på onlinestudier, så att du till exempel kan studera vid sidan av ditt jobb.  Utbildningsportal...


Läs mer om Utbildningsportal och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Djurens beteende och kommunikation

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in