Diplomutbildning: Cateringutbildning

Cateringutbildning för dig som är intresserad av att arbeta inom livsmedelsbranschen med catering och evenemang eller starta eget cateringföretag, café, food truck mm. Utbildningen ger gedigen kunskap även för dem som vill lära sig cateringgrunder och förbättra sina matlagningsfärdigheter framför allt till fest, bjudningar och evenemang.
Att arbeta med catering är väldigt spännande! Det är en riktigt varierad inriktning där du kan arbeta med bland annat bröllop, företagscatering, evenemang, högtider, food-truck samt storskaliga festivaler, konserter och sportevenemang. Deli-disken, buffén och matlådor på den lokala livsmedelsbutiken är också en sorts catering! Målet med utbildningen är att du ska få relevanta kunskaper, både praktiska och teoretiska, för att kunna påbörja arbete med livsmedel med inriktning catering.
Kommande kursstarter
Ansökan och behörighet
Du bör vara van att jobba i köket, ha erfarenhet av att laga olika typer av grundmat hemma. Detta för att klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Det blir både roligare och mer effektivt. Vi arbetar med alla typer av ingredienser - även om du inte kan äta själv pga. allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment.
Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla.
Anmälan görs personligen.
Utbildningens lärare
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskaplig, teknologisk och gränsbrytande hantering av råvaror i både restaurangkök och hemmakök. Gaja har förstås också stor passion av att laga klassisk mat på högre nivå.
Kursinnehåll
På teoretiska lektioner går vi genom menyplanering, köksekonomi, säsong, hållbarhet samt svinn, köksredskapshantering, livsmedelshygien, livsmedelshantering, risker kring allergi och överkänslighet, rutiner och principer i köket samt rent och estetiskt arbete.
Utbildningen hålls i Medborgarskolans utbildningskök.
Kursen är uppdelad enligt följande:
1. Skärtekniker och knivkunskaper
2. Varm och kall mat
3. Mingelmat, plockmat och små rätter
4. Högtider och Evenemangs anpassad catering – Bröllop, Jul/Påsk och Fest
5. Grundläggande bakning och degar
6. Grundläggande dessert tekniker
7. Arbete med olika tillagningstekniker (koka, blanchera, ungs rosta, steka, röka, baka, bain-marie, blanchera etc.) samt ingredienser (kött/kyckling/fisk/skaldjur/färs/grönsaker och frukter etc.)
8. Upplägg och servering (inklusive spritstekniker och dekoration)
9. Säsong, hållbarhet och svinn
10. Menyplanering och köksekonomi
11. Livsmedelshygien (livsmedelshantering, risker kring allergi och överkänslighet)
Examen, diplom m.m.
Utbildningen avslutas med 2 olika prov där två diplom kan erhållas. Godkänt praktiskt prov i köket (Köksprov del 1) och godkänd skriftligt prov i köket (Köksprov del 2) samt 80% närvaro ger Cateringutbildning diplom. Godkänd skriftligt prov i livsmedelshygien ger ett separat Livsmedelshygien diplom.
Kostnader
Deltagaravgift:24 995 kr
Materialavgift:4 000 kr
Summa:28 995 kr
Du kan välja mellan flera betalsätt, du kan betala med swish, kort, medborgarskolan faktura med möjlighet att delbetala utan extra kostnad (max tre månader) och Paynova med möjlighet att delbetala. Hör gärna av dig till oss om du ha några frågor.
Intresseanmälan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...