Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Inom hotell och restaurang finns det ett flertal olika inriktningar och yrken som du kan jobba med efter avklarad utbildning. Servitör/servitris, kock, bartender, hotellreceptionist är bara exempel på några. Att arbeta i dessa miljöer är ett fantastiskt roligt men också intensivt och fysiskt krävande. Det är mycket varierande arbetstider och det kan ingå både kvälls- och helgarbete. Oavsett vad du arbetar med inom hotell och restaurang krävs det att du är social och serviceinriktad, stresstålighet är också en bra egenskap att ha. Här nedan har vi listat några av de mer vanliga yrkena inom hotell och restaurang så att du ska få en större inblick i vad det innefattar.

Att arbeta som kock inom hotell och restaurang

Är du intresserad av att läsa en yrkesutbildning till kock? Som kock arbetar man med många olika beställningar samtidigt och mycket av din arbetstid går ut på att ligga steget före och planera för att arbetet ska gå så snabbt som möjligt. Att ha ett stort intresse för mat är en självklarhet för en kock, andra bra egenskaper att ha är att klara av tidspress, snabbhet och effektivitet. Som kock kan du arbeta på många olika ställen, allt från storkök till livsmedelsindustrin, från små kvarterskrogar till gourmetrestauranger.

Bartenderyrket inom hotell och restaurang

Att arbeta som bartender är otroligt varierande beroende på vilken arbetsplats du har. Din viktigaste egenskap som bartender är att vara serviceinriktad och social då du hela tiden kommer att möta många olika människor men olika attityder. Under en yrkesutbildning till bartender kommer du att få kunskaper i alkohollagen och hur alkohol ska serveras på ett ansvarsfullt sätt. Arbetsuppgifter som ingår i bartenderyrket är även att hålla snyggt och rent i baren. Det är ett stressigt och intensivt yrke som även medför en del tunga lyft och långa pass på både kvällar och helger. Men yrket som bartender är samtidigt mycket roligt och utvecklande.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in