Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certifierad Feng Shui konsult

Inredningsakademin
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Göteborg, Malmö, Stockholm
Längd: En till två terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Nej
Pris: 26 000 SEK inkl. moms
Kommande starter
Göteborg Sista ansökan
2019-01-12 
Anmälan är öppen tills dess att gruppen är fullbokad
Malmö
2019-02-02 
Anmälan är öppen tills dess att gruppen är fullbokad

Certifierad Feng Shui konsult

Certifierad Feng Shui konsult

Yrkesutbildning – Deltidsutbildning till Certifierad Feng Shui konsult med fyra helgträffar i Stockholm, Malmö eller Göteborg under en till två terminer eller på renodlad distans i vår digitala Kursportal.

Feng Shui

Oavsett om du läser på distans med helgträffar eller på ren distans i vår Kursportal är innehållet detsamma.

Utbildningen ges i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kursinnehållet är detsamma oavsett ort. Helgträffarna genomförs kl 10-17.

De kursdeltagare som går denna yrkesutbildning till Certifierad Feng Shui konsult vill antingen hjälpa privatpersoner och företagare att skapa mer harmoniska miljöer att vistas i eller så läser man utbildningen endast för eget bruk för att applicera i sin egna omgivning. Eller varför inte kombinera det ovanstående.


Vår kursledare är en erfaren och Auktoriserad Certifierad Feng Shui konsult som till vardags arbetar med denna typ av konsultationer i bostäder, på arbetsplatser och i utemiljöer.

Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Genomgången utbildning med godkända övningar, inlämningsuppgifter och prov ger dig titeln Certifierad Feng Shui konsult.

Feng Shui

Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst som konsult efter genomgången utbildning. Omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter. Deltidsutbildning på distans under en till två terminer med totalt 4 helgträffar.

Feng Shui har funnits i över 3000 år och är en gammal Österländsk lära.

Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss färger, former, material, möblering och energifält. Genom Feng Shui kan vi få hjälp att förstå hur vi påverkas av vårt hem, vår arbetsplats, men också av naturen och de närliggande omgivningarna.

När man inreder efter den asiatiska läran är det de 5 elementen (eld, vatten, metall, jord och trä) som utgör basen och som hjälper till att skapa balans och harmoni i inredningen för ökat välbefinnande. Förändringar i naturen och i våra hem uppstår i samspel mellan dessa element.

Feng Shui

Skapa harmoniska rum hemma eller på jobbet genom att ta del av 3000-årig gammal visdom från Asien. Om inredningen är i balans mår vi bra och på denna kurs lär du dig bl a om de fem elementen som måste finnas med i varje inredning eftersom de samspelar med varandra.

Kursen har fokus på heminredning, inredning på företag och i trädgård/utemiljö. En balans mellan Yin och Yang för att skapa vackra och harmoniska miljöer som påverkar hur vi mår. Handfasta tips om vad du bör tänka på och vad som du bör undvika i inredningen.

 Feng Shui

Feng Shui utgör även ett betydelsefullt inslag hos företag i världen. I Asien betraktas Feng Shui som ett väsentligt inslag i det dagliga livet och affärsmän i Hong Kong, Singapore och Malaysia är flitiga användare.

Allt i vår omgivning består av energi kallad ”Chi”. Denna energi rör sig genom våra hem och bör flöda lagom snabbt. Med hjälp av inredningen kan man påverka hastigheten i flödet.

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av kursplanerna här nedan. En bred Feng Shui utbildning där du efter examen kan arbeta både mot den privata och den kommersiella sektorn.

Efter examen kommer du att känna dig trygg i din roll som Feng Shui konsult. Många praktiska gruppövningar och rollspel i mötet med kunden ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att ta dig an riktiga konsultuppdrag.

KURSPORTALEN

Om du väljer att läsa på ren distans utan helgträffar.

Du kommer att få se filmer med vår Feng Shui lärare och med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Alla bilder i föreläsningsmaterialet finns även tillgängliga som stillbilder. Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter direkt i Kursportalen. Slutprov för Certifiering som du skickar in.

I Kursportalen har du tillgång till en community med andra studenter samt support via chatt eller mail. Här gör du också olika Quiz för att stämma av din kunskapsnivå. Du kan gå tillbaka och se filmer och föreläsningar samt stillbilder hur många gånger som helst under ett år.

Du startar utbildningen när du vill och du avgör själv studietakten. Utbildningen är ny för Kursportalen och kommer att finnas tillgänglig från och med den 1 juni 2018. Anmälan är öppen redan nu.

Datum för träffarna 2018-2019:

Grupp FS1 Stockholm

25-26 augusti                                                          

22-23 september

20-21 oktober

17-18 november

Grupp FS2 Malmö

15-16 september

6-7 oktober

27-28 oktober

10-11 november

Grupp FS3 Göteborg 2019

12-13 jan

2-3 feb

16-17 mars

6-7 april

Grupp FS4 Malmö 2019

2-3 feb

16-17 mars

6-7 april

xx maj

Feng Shui

Kursinnehåll:

Modul/steg 1

• Introduktion/presentation

• Genomgång av alla moduler

• Historik feng shui

• Rensa i röran och vad det innebär för hälsan och känslan i rummet

• Chi - energiflöde och hur det påverkar. Hur material ändrar flödet 

• Kraftposition - hur påverkas vi av hur möbler placeras

• Yin & Yang och balans mellan olika ting

• De fem elementen och hur man kan använda sig utav dem i rummet

Hemläxa/Inlämningsuppgift:

Rensa ett rum, ditt eget eller någon annans. Planera möbler positivt med tanke på chi och kraftposition. De fem elementen används för att få fram en skön och positiv känsla i rummet. Före/efterbilder bifogas.

Modul/steg 2

• Tredörrarsbagua - kartläggning av hemmet

• Symboler och hur de används för att stärka vissa delar i livet

• Färger (färgpsykologi) - hur färger påverkar bl a känslan i rummet

• Feng Shui för det inre välmåendet

• Currylinjer - lär dig var currylinjerna innebär och hur man möblerar positivt med vetskap om var currylinjerna finns i rummet

• Kompassbagua - en mer detaljerad form att ta fram en kartläggning av hemmet och hur man kan använda sig utav den för att förbättra förutsättningarna i livet

Hemläxa/Inlämningsuppgift:

Utför en konsultation i ett hem (inkl dokumentation med bilder) med hänsyn till allt du lärt dig. Före/efterbilder bifogas.

Modul/steg 3

• Trädgård - hur kan man använda sig av feng shui i trädgården

• Eight mansions - räkna ut den mest positiva riktningen för ex sängen för att få god sömn

• Feng shui konsultation - lär hur det går till att utföra en konsultation hos kund

• Feng Shui på företag - hur kan man t ex få ett bättre flöte i företaget och därmed högre avkastning

• Flying Stars - lär hur stjärnorna påverkar de som bor i huset

• Husplaceringen - positiva och negativa ställen i naturen

• Att skriva en utförlig dokumentation

Hemläxa/Inlämningsuppgift:

Utför en konsultation i en trädgård och en i ett företag inkl utförlig dokumentetion med bilder.

Modul/steg 4

• Varumärkesbyggande

• Starta eget som feng Shui-konsult

• Presentation/Framförande - tips och trix. Vi övar oss.

• Kundbemötande

• Genomgång av certifieringsuppgifterna

• Övningar/Frågestund

• Avslutning/genomgång av framtida planer samt utvärdering

Certifieringsuppgift:

Utföra 4 konsultationer

3 st i hem

1 st på ett företag

Utförlig dokumentation med bilder

Kompassbagua

Flying stars

Eight mansions

Chiflöde

Kraftposition

De fem elementen

Färger

Symboler

Feng Shui

Målgrupp

Vill du arbeta som Feng Shui konsult och hjälpa privatpersoner och företagare eller vill du endast bli kompetent inom området för personligt bruk?

De kursdeltagare som går denna yrkesutbildning till certifierad Feng Shui konsult vill antingen hjälpa privatpersoner och företagare att skapa mer harmoniska miljöer att vistas i eller så läser man utbildningen endast för eget bruk för att applicera i sin egna omgivning. Eller varför inte kombinera det ovanstående.

Så ansöker du

Anmälan

Kontakta oss via mail eller kontaktformuläret på denna sida. Om du har frågor maila dessa eller ring  0770-770180 vx.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i ämnet är nödvändiga.

Examen & Intyg

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar samt godkänt examensarbete ger dig Yrkesutbildningen Certifierad Feng Shui konsult. Certifikatet postas hem till dig.

Kostnader

Kursavgift

Kursavgiften för Certifierad Feng Shui konsult på distans med 4 helgträffar/steg är 26 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (4 totalt) med 6 500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning kan ske under 12 månader med månadsbelopp 2 250 kr.

Kursavgiften för Certifierad Feng Shui konsult på distans med 4 helgträffar/steg är 26 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (4 totalt) med 6 500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura.

Om du läser på ren distans i vår Kursportal är kursavgiften 21 000 kr inkl moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul (4 totalt) med 5 250 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura.

Kursavgifterna ovan kan även delas upp och betalas månadsvis under max 12 månader.

Det är inte möjligt med lån och bidrag från CSN.

I kursavgiften ingår om du läser på distans med helgträffar:

I kursavgiften för distans med träffar ingår: Kursträffar med föreläsningar, teoretisk utbildning, teoretiska och praktiska övningar. Mellan träffarna gör du hemläxor. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurslitteratur, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc ingår i kursavgiften. Support och yrkesvägledning under hela studietiden.

I kursavgiften ingår om du läser i Kursportalen:

  • Föreläsningsmaterial i Kursportalen
  • Quiz i Kursportalen
  • Community i Kursportalen
  • Övningsmaterial
  • Inlämningsuppgifter
  • Kurslitteratur som postas hem till dig
  • Kontinuerlig support via Kursportalen, mail och telefon samt yrkesvägledning

Inredningsakademin

Inredningsakademin

Attraktiva utbildningar som ger jobb! Inredningsakademin arrangerar Sveriges modernaste och bästa distansutbildningar på renodlad distans i Kursportal eller med helgträffar i Stockholm. Alla våra utbildningar har ett starkt jobbfokus. Utbildningarna ges på deltid och nästan alla kursdeltagare arbetar heltid på...


Läs mer om Inredningsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Feng Shui konsult

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Inredningsakademin

Bromstensplan 4
163 40 Stockholm

Tel: 0770-770180
www.inredningsakademin.se