Yrkesutbildning

Licensierad kostrådgivare

EBT Academy, Distans
Längd
9 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
9 993,75 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
9 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
9 993,75 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Licensierad Kostrådgivare

Bli licensierad kostrådgivare och börja jobba direkt

Vill du arbeta med hälsa och få människor att må bättre med rätt kost? Då passar den här kursen dig. Du får lära dig allt om kostens uppbyggnad och hur du coachar dina klienter på rätt sätt. En utbildning för dig som vill bli kostrådgivare. 


Vem passar kursen?

Kursen är för dig som vill starta en karriär inom kostrådgivning och hjälpa människor att skapa hållbara levnadsvanor. Studierna kombineras med grundläggande teori inom kost- och näringslära samt klientfall där du lär dig att coacha dina klienter mot sina mål. Du får lära dig om olika koster och dieter samt hur de påverkar idrottsprestation, muskeluppbyggnad och fettförbränning m.m. I fyra olika kursavsnitt får du en djupdykning i hur du bygger förtroende och coachar dina klienter. Utbildningen visar även hur du skapar ett komplett kostschema.


Källkritiskt och evidensbaserat

EBT Academy arbetar med Evidence Based Training vilket innebär att våra utbildningar alltid grundas i vetenskap. Du får en bred kompetens som förbereder dig inför ditt framtida yrke.


Detta kommer du lära dig:

 • Hur du optimerar en klients idrottsprestation med hjälp av kostrådgivning

 • Vilka anpassningar man behöver göra för uppnå maximala resultat vid aerob eller anaerob träning

 • Hur du som kostrådgivare skapar det ultimata kostschemat för en maratonlöpare, bodybuilder, sprinter, simmare eller fotbollsspelare? Vilka faktorer ska man ha i beaktning?

 • Hur du skapar de bästa förutsättningarna för maximal fettförbränning

 • Modellkroppen och ätstörningar: Hur fångar du upp dessa klienter och vilka är varningsklockorna?

 • Hur du motiverar en klient: psykologiska aspekter av kostrådgivning

 • Högbelönande mat och biopsykosociala faktorer som ger alla olika förutsättningar att klara av att bibehålla ett kaloriunderskott

 • Djupdykning i alla sorters dieter, från LCHF, keto, atkins, paleo, intermittent fasta med mera

 • Kalorier och metabol anpassning, repetition av näringsläran

 • Alla verktyg som krävs för att utforma helt individanpassade kostscheman

 • Evidensbaserad approach till djungeln av kosttillskott och vad som faktiskt fungerar!

Detta ingår:

 • Omfattande teoretiska kunskaper framtaget av läkare och dietister

 • Kursen bygger på vetenskap - evidensbaserat rakt igenom

 • Smart inlärning via vår digitala studieplattform

 • Interaktiv miljö i virtuella klassrum - lärarledd utbildning som pågår i 9 veckor, träff digitalt varje måndagskväll

 • 7 995 kr med möjlighet till räntefri delbetalning

För mer information om Licensierad kostrådgivare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

9 september, 2024

 • Distans
 • Distans

Varför välja EBT Academy?

Erbjuder delbetalning

Bli licensierad

98% rekommenderar denna utbildning 

Så ansöker du

Förkunskaper

EBT Academy kräver att du har fyllt 18 år. Inga förkunskaper krävs utan tanken är att du ska få lära dig allt du behöver under utbildningen för att kunna stå på egna ben och arbeta som kostrådgivare.

Examen & Intyg

Din licens efter utbildning

Vårt certifikat 'Nutrition Coach' är inte bara en formell bekräftelse på att du har slutfört kursen. Det är en kvalitetsstämpel som visar att du har klarat teoretisk och praktisk examination av en utbildning som är vetenskapligt fokuserad och granskad av experter inom området, inklusive dietister och läkare.

Medan det inte finns någon internationell ackreditering för kostrådgivare, fungerar detta certifikat som en stark indikator på din kompetens och expertis. Det betyder att du inte bara har kunskapen, utan att denna kunskap är aktuell, evidensbaserad och i linje med den senaste forskningen. Med detta certifikat i handen kan du med förtroende rådgiva dina klienter, och de kan i sin tur känna sig trygga i att de får råd som är både säkra och förankrade i vetenskap. 

Kursinnehåll

 • Kostrådgivning

  Kursen är för dig som vill starta en karriär inom kostrådgivning och hjälpa människor att skapa hållbara levnadsvanor. Studierna kombineras med grundläggande teori inom kost- och näringslära samt klientfall där du lär dig att coacha dina klienter mot sina mål.

 • Kostscheman

  Du får lära dig om olika koster och dieter samt hur de påverkar idrottsprestation, muskeluppbyggnad och fettförbränning m.m. I fyra olika kursavsnitt får du en djupdykning i hur du bygger förtroende och coachar dina klienter. Utbildningen visar även hur du skapar ett komplett kostschema.

 • Evidensbaserat rakt igenom

  EBT Academy arbetar med Evidence Based Training vilket innebär att våra utbildningar alltid grundas i vetenskap. Du får en bred kompetens som förbereder dig inför ditt framtida yrke.

 • Digitalt fokuserad utbildning

  Du kommer kunna plugga till kostrådgivare i din egna takt. Vi har en smart online-inlärningsplattform där allt är samlat på ett och samma ställe. Utbildningen hålls kvällstid på måndagar mellan 19-20.30. Efter detta bokar du din examination som görs digitalt och kan därefter börja arbeta som kostrådgivare.

 • Är utbildningen rätt för mig?

  Kursen är skapt för dig som vill starta en karriär inom kostrådgivning och för dig som vill lära dig mer om kostens inverkan på vårt mående. Du är helt ny på området eller så har du en tidigare erfarenhet inom friskvård eller som personlig tränare och vill komplettera din roll med kostrådgivning. Du vill hjälpa människor att leva ett hälsosammare liv och du är intresserad av hur kosten påverkar oss både fysiskt och psykiskt.

  När du är färdig med kursen kommer du att ha både kompetens och självförtroende att hjälpa andra med kost- och näringsfrågor. Du kan arbeta professionellt som kostrådgivare eller så kan du ta med kunskapen för att hjälpa dig själv och din familj att välja rätt mat som håller kroppen frisk.

 • Nutrition

  För att se verkliga resultat av sin träning måste man äta en hälsosam, näringsrik kost. Det gäller oavsett om målet är att öka, minska eller behålla sin vikt. Här får du lära dig exakt hur dina klienter bör äta för att prestera optimalt. Vi går igenom grundläggande näringslära, upplägg för viktminskning, optimal fettförbränning, kosttillskott med mera!

 • Att jobba som kostrådgivare

  Utbildningen ger dig allt du behöver för att arbeta professionellt som kostrådgivare. Vi ger dig verktygen för att hitta en arbetsplats där du får växa i din roll som kostrådgivare. Här är några saker du kan göra efter kursen:

 • Bli egenföretagare

 • Arbeta på hälsocenter och gym

 • Föreläsa om hälsa

 • Skriva böcker och bloggar

 • Bli influencer inom hälsa

Kursupplägg

Utbildningen består av 3 delkurser: grundläggande näringslära, fördjupning och kostrådgivning. I dessa delkurser får du lära dig allt ifrån hur du ska förhålla dig till vetenskap, vanliga kostmyter och hur du bäst bemöter en klient. Det är ett fallbaserat upplägg som primärt kommer ta plats i vår digitala plattform.

Kursen börjar med en introduktionsföreläsning digitalt och därefter träffas vi löpande digitalt 1 gång i veckan för genomgång av moduler och fall. Varje delkurs har ett syfte, där du som elev ska få med dig de absolut viktigaste aspekterna kring kost.

Modulerna startar alltid med ett klientfall och övergår till en teoretisk del, som ger dig som elev en inblick i problemet. Vi tillämpar en studieteknik från läkarprogrammet (fall-baserat-lärande) som är välbeprövad.

Kostnader

7 995 kr med möjlighet till räntefri delbetalning. 

Hur vi arbetar

TVÄRPROFESSIONELLT

Utbildningen har utvecklats av läkare, fysioterapeuter, beteendevetare, atleter och marknadsföringsexperter med hållbar träning och livsstil som drivkraft.

FÅ KLIENTER DIREKT

Marknadens mest kompletta PT-utbildning med en holistisk syn på kost och träning.

PSYKOLOGISKA ASPEKTER

Den enda utbildningen som ger dig kunskaper i psykologi och beteendeförändring, som är otroligt viktigt när man försöker ska långsiktiga resultat.

VERKTYG FÖR FRAMGÅNG

Under utbildningens gång får du alla de verktyg du och dina klienter behöver för att bli framgångsrika.

INDIVIDFOKUSERAD UTBILDNING

Vi arbetare individfokuserat och har därför ett begränsat antal platser per utbildningstillfälle. På så sätt upprätthåller vi en hög kvalité och försäkrar oss om att du som elev känner dig trygg och får det stöd du behöver.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Licensierad kostrådgivare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Bodil Grönlund
26 jan 2024

Jag är mycket nöjd med utbildningen som kostrådgivare.
Jag var helt grön inom detta område då jag startade och är därför mycket tacksam för all hjälp jag fick.
Även att man ef...

Visa mer
5/5
Lina Bergqvist
26 jan 2024
Väldigt bra

Denna onlineutbildning var verkligen bättre än vad jag förväntade mig. Dem var väldigt mån om att man skulle lära sig så mycket som möjligt och svarade snabbt om man hade några ...

Visa mer
5/5
Liselotte Andersson
06 jan 2024
Licensierad Kostrådsgivare

En utbildning som har gett mig en helt ny syn på hur och vad kroppen behöver för näring för att fungera och må bra. Kan jag förebygga god hälsa? Kosttillskott? i så fall när? ...

Visa mer
EBT Academy

Vad gör vi på EBT Academy?

EBT Academy erbjuder en heltäckande PT utbildning med ett holistiskt arbetssätt. Utbildningen har utvecklats av läkare, fysioterapeuter, atleter, beteendevetare och marknadsföringsexperter – allt för att ge dig bästa möjliga start på din karriär. En av de bästa utbildningarna där du...

Läs mer om EBT Academy och visa alla utbildningar.

Highlights