Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Fritidsledarutbildning

Bromma folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Fritidsledarutbildning

Fritidsledarutbildning

Vill du bli fritidsledare? Bromma folkhögskola har fritidsledarutbildningen för dig!

Vill du arbeta på en fritidsgård, i skolan, inom omsorg eller i en föreningsverksamhet? Då har Bromma folkhögskola utbildningen för dig!

Fritidsledarutbildningen är en tvåårig yrkesutbildning som varvar teori och praktik, där dina och dina klasskamraters erfarenheter tas tillvara. I utbildningen ingår också friluftsexpeditioner, sommarfjällsutbildning samt 12 veckors praktik.

Positiv arbetsmarknad för fritidsledare

Kvalificerade och utbildad fritidsledare behövs i arbetet med barn och ungdomar. Arbetsmarknaden ser positiv ut för utbildade fritidsledare. Vid Bromma folkhögskolas utbildning till fritidsledare får du hjälp med att hitta din egen personliga ledarstil, utveckla din pedagogiska förmåga samt träna på den stora konsten att vara närvarande och inkännande i mötet med barn och unga.

Utbildningen till fritidsledare på Bromma fokuserar särskilt på:

  • Grupputveckling och ledarskap

Du får arbeta med att hitta din egen ledarstil och lära dig hur grupper fungerar och hur du kan använda olika redskap för att arbeta med grupper.

  • Utepedagogik

I utepedagogiken får du arbeta med ledarskap, grupputveckling och personlig utveckling. Expedition, markbana, höjdbana och klättertorn varvas med teoretiska studier. Målet är ökad självkännedom, att utveckla social kompetens, personliga färdigheter och att lära sig ledarskap.

  • Friluftsliv

Fjäll, skog och hav kommer att utmana dig på vandring och ute i en skärgårdskajak. Du får uppleva friluftslivet och träna ditt ledarskap i nya miljöer.

För mer information om Fritidsledarutbildning , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att läsa Fritidsledarutbildning på Bromma folkhögskola behöver du ha grundläggande/allmän behörighet för högskolestudier och relevant erfarenhet från fritidssektorn/yrkesområdet. Du ansöker via skolans hemsida.

Vill du ha mer information? Lämna gärna en intresseanmälan!

Kostnader

Studier vid folkhögskola berättigar till studiemedel från CSN. Kostnader är 1400:-/termin i materialavgift samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola  är en plats för bildning och en mötesplats för människor som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Här är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. Utbildningarna på Bromma folkhögskola är alla...


Läs mer om Bromma folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fritidsledarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bromma folkhögskola

Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Robin Blossing
(4)
Jag har utbildat mig till Fritidsledare på Lidingö Folkhögskola och jag kan med gott samvete rekommendera denna skola till alla som gillar att arbeta med barn och ungdomar! Speciellt om man har ett friluftsintresse!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: