Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
20 dagar
Deltid, distans
Icke studiemedelsberättigad
28 000 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 2020-10-15 - Stockholm

Yin yogalärare

Yinyoga är ett sätt att se på och utöva yoga utifrån en idé om helhet, samverkan och kontext. Benämningen yin och yang har sitt ursprung i den taoistiska filosofin och används som en praktisk modell för att beskriva hur saker och ting fungerar i relation till varandra och i förhållande till sin omgivning.

Yinyoga, när den appliceras insiktsfullt, ger möjlighet till fördjupad självkännedom; det reglerar ett överaktivt nervsystem och stimulerar kroppens självläkande förmåga. Det är därför ett vilsamt komplement till annan rörelsebaserad träning, samt en naturlig länk till att nyfiket utforska de mer meditativa aspekterna av praktikerna som yogatraditionen erbjuder.

Under utbildningen får du bland annat lära dig yinyogas 7 arketypiska positioner och hur du anpassar positionerna för individuella förutsättningar. Du får förståelse för begrepp som fascia, fokusområde, kompression och tension, inspirerat av den funktionella approach till yinyoga, anatomi och undervisning som Paul Grilley förmedlar.

Utbildningen ger dig en god kunskapsgrund för att kunna addera yinyoga på ett säkert sätt till din egen praktik och undervisningsvokabulär. Som lärare kan du välja att starta eller avsluta din vanliga rörelsebaserade klass med yinyoga, undervisa som renodlad yinyogaklass eller som en tematiserad workshop.

Utbildningen är godkänd av Yoga Alliance som fortbildning

För mer information om Yin yogalärare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

Förståelse för vad yin innebär i yogasammanhang

  • Vad yinyoga kan bidra med, vikten av att stanna upp
  • Yinyogas 7 arketypiska positioner

Funktionell anatomi

  • Humanvariation och biotensegritet
  • Att anpassa positioner utifrån individuella förutsättningar
  • Fysiologisk förståelse
  • Översikt av nervsystemet och orientering olika smärtbegrepp
  • Bindvävs- och fasciafysiologi; begreppsutredning

Metodik och pedagogik

  • Att observera olikhet och förutsättningar
  • Reflektion kring yin-sekvensering och tematiserad undervisning
  • Den språkliga kontexten och yogiskt förhållningssätt till undervisning

Restorative Yoga –Du lär dig grunderna i en fysisk avspänningsmetodik som fördjupar din egen praxis och som du får redskap till att börja implementera i din undervisning.

Restorative Yoga kan ha mycket god effekt vid t.ex. stress, utbrändhet och liknande tillstånd. Lärare är Sarah Jonsson, se hennes presentation här.

Kreativ Yoga Nidra – Du lär dig grunderna i hur klassisk Yoga Nidra (guidad yogisk djupavspänning) är uppbyggd, för att kunna utforma dina egna guidningar för olika syften. Yoga Nidra leder ofta till ett tillstånd mellan sömn och vakenhet, ett tillstånd där regenerering och självläkning kan få rum.

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Yin yogalärare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: