KY-utbildningar

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Kategori

Antal frågor

Senaste frågorna inom KY-utbildningar

Hur man ansöker till en kurs
Hej!!

hur ansöker man om en kurs??
Svar:

Hej!

Det var en väldigt bred fråga du ställde, så jag får svara väldigt utförligt. Vi driver inga utbildningar själva, vi är en sajt som samlar information om utbildning samt marknadsför olika skolor.

Att ansöka:

Universitet/högskola: Ansökan sker på antagning.se
Vuxenutbildning/Komvux: Via din hemkommun
Folkhögskola: Direkt till skolan (på hemsidan eller via ansökningsblankett per post)
Yh/Ky-utbildningar: Direkt till skolan
Yrkesutbildningar: Direkt till skolan
Utbildningar utomlands: Direkt till skolan/utlandsförmedlaren

Här kan du läsa mer om de olika utbildningstyperna.

Vänligen
Emma

Projektledning inom marknadsföring/event
Var hittar jag en utbildning för projektledning? inom marknadsföring och event? eller vad finns det för alternativ?
Svar:

Hejsan!

Jag gjorde några sökningar på "projektledning" i vår söktjänst och skummade igenom de många utbildningar som kom upp:

Du kan själv testa stt öka på "marknadsföring" eller "event" / "upplevelse" och se vad som kommer upp. Inom denna kategori innehåller utbildningarna ofta kurser i projektledning.

Om du hittar en utbildning som intresserar dig kan du lämna en s.k. intressenamälan så kontaktar skolan dig med mer info. Det är helt kostnadsfritt.

Vänligen
Emma

Behandlingsassistent
Hejsan!

Jag är väldigt intresserad av att läsa till behandlingsassistent, och min fråga är när nästa kursstart är och när man kan söka? vilken behörighet måste jag ha för att söka?

Väldigt tacksam för svar

MvH/Annelie
Svar:

Hej Annelie!

Vi driver inga utbildningar själva, vi är en söktjänst som marknadsför olika utbildningar. Jag gjorde en sökning på behandlingsassitent i vår söktjänst och fick upp flera olika utbildningar. Du kan studera på universitet, gå en yrkesutbildning, en Yh-utbildning eller folkhögskoleutbildning.

Här hittar du alla utbildningar till behandlingsassistent.

Om det är på universitet/högskola du vill studera så krävs endast grundläggande behörighet, dvs treårigt godkänt gymnasieprogram. På Örebro universitet startar programmet nästa hösttermin.

Till universitet ansöker du via antagning.se, yh- och yrkesutbildningar söker du till genom skolan som anordnar utbildningen.

Läs gärna mer om de olika alternativen i listan, om du blir intresserad av någon och vill få mer info kan du lämna en intressenamälan så kontaktar skolan dig.

Vänligen,
Emma

Katalog med utbildningar
Hej kostar det att beställa katalog om olika utbildningar ?
Svar:

Hej!

Studentum.se har vi samlat tusentals eftergymnasiala utbildningar. Tyvärr har vi ingen papperskatalog innehållandes olika utbildningar. Vi har dock en tidning, Studentumguiden, som vi kan skicka till dig utan kostnad om du är intresserad. Denna innehåller artiklar och intressanta reportage om utbildning.

Om du hittar en utbildning på sajten som du är intresserad av, kan du med fördel fylla i en intresseanmälan. Då kontaktar skolan dig med mer information om den specifika utbildningen samt svarar på eventuella frågor du uppgett.

Vänligen,
Emma

Inköpare inom Mode
Hej! Jag är intresserad av att studera till inköpare, helst inom mode. Vilken är den bästa vägen för mig att bli inköpare? Gärna i Göteborg eller Borås området. Tack på förhand!
Svar:

Hej,

De flesta utbildningarna till inköpare inom mode finner du under utbildningstypen yrkesutbildning. Denna utbidlnignstyp är sällan berättigad till CSN-stöd, och har oftast en avgift. Men du kan även finna utbildningar i inköp inom mode på Universitetet, samt Ky-utbildningar.

Läs mer om de oliak utbildningarna och glöm inte att göra intresseanmälningar för de utbildningar som intresserar dig!

Lycka till!
Studentum

Utbildning i Starta eget
Hej
Jag ska plugga till apotekare men vet inte vad jag ska läsa mer för att starta eget efteråt. Tips?

Mvh
Sadia
Svar:

Hej Sadia,

Vad kul att du har ambitioner att starta eget efter dina studier till apotekare. Idag fins det flera alternativ att välja bland. Många kan du finna på Studentum.

Du kan finna flera utbildningar i att Starta eget, där du kan läsa mer om innehållet på kurserna samt göra intresseanmälningar för att få hem mera information.

Lycka till!

Utbildning till Skogsmästare
Hej, jag försöker hitta information om skogsmästare studier, men bara hittar jord- och trädgårdsmästare kurser?
Svar:

Hej,

Visst finns det utbildningar till skogsmästare på Studentum kan du finna flera olika utbildningar runtom i landet till skogsmästare, Skogsvård, skoglig planering, skogsbrukstekniker och mycket mera.

Läs mer om utbildningarna och gör intresseanmälningar för de som är intresserar dig så kontaktar skolorna dig i sin tur med mera material.

Lycka till!

Studentum

Utbildningar till pilot
Hej!
Jag är intresserad av att läsa till pilot och det spelar ingen roll om det blir här i Sverige eller utomlands, vem kan jag vända mig till för att få information om var jag hittar utbildningar som leder till att man blir pilot?

Tack på förhand

Mvh: Farid
Svar:

Hej Farid,

Vad kul att du vill bli pilot. Idag finns det flera alternativa vägar att gå. På Studentum kan du finna flera skolor som erbjuder utbildningar till pilot, så väl i Sverige som utomlands. Det finns även utbildnignar som kombinerar studier i Sverige och utomlands.

Studentum kan du läsa mera om de olika pilotutbildningarna, och göra intresseanmälningar för de du finner som intressanta.

Lycka till!

Studentum

Utbildning till Kock
Hejsan!

Min stora dröm är att bli kock! och jag valde fel gymnasieutbildning. Så jag undrar om det finns någon utbildning som utbildar kockar från grunden?
Svar:

Hej,

Visst finns det grundutbildningar för dig som vill jobba som Kock. Du kan välja att läsa en bredare kockutbildning eller inrikta dig direkt, mot exempelvis kallskänka, gastronomisk kock och mycket mera.

Som en kock arbetar man med många olika beställningar samtidigt och mycket av tiden går åt till att ligga steget före och planera för att arbetet ska gå så snabbt som möjligt. Tidspress, snabbhet och effektivitet är tre starka egenskaper som en kock måste ha. Intresset för mat är givetvis också en viktig faktor inom arbetet.

Studentum kan du finna kockutbildningar som du kan läsa mera om samt göra intresseanmälningar till.

Lycka till!
Studentum

Distansutbildning inom beteendevetenskap
Hej!

Jag är intresserad av att veta var jag kan läsa till beteendevetare. Helst på distans. Samt om det finns någon yrkeshögskola inom beteendevetenskap.

Sedan undrar jag vilken matte som behövs, det står att undantag kan göras för matte C, men vad behöver jag ha läst för matte?
Svar:

Hej,

Visst finns det utbildningar inom beteendevetenskap på distans. Att läs en utbildning på distans ger dig friheten att själv välja hur du vill lägga upp sina studier. Du kan plugga när, var och hur du än vill. Men det krävs också att du tar mycket eget ansvar eftersom kraven på en distansutbildning är lika höga som på en vanlig klassrumsutbildning.

Studentum kan du finna flera distansutbildningar inom beteendevetenskap, men tyvärr inte så många på Yrkeshögskola.

Gör intresseanmälningar för de utbildningar som intresserar dig så får du hem mera information om antagningskrav samt ansökningsprocessen. Då kommer du säkert få mera klarhet vad gäller behörighetskraven.

Lycka till!
Studentum

Visar 1-10 av 86 frågor
1
2
3
4
...
9

Annonser