Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Visar 1-3 av 3 träffar
Visar 1-3 av 3 träffar
 

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom matematik från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Yrkesutbildning inom Matematik

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom KY och YH går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande genom CSN, Centrala studiestödsnämnden.

Matematik som ämne består av metoder för att beskriva och analysera abstrakta samband, och kunskap i form av redan härledda resultat.

Matematik används ofta på olika sätt, och ingår därför ofta i yrkesutbildningar, i olika mängd och variationer. Det kan exempelvis handla om att kunna använda matematiken i affärer ute i näringslivet.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom Matematik

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in