Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom naturvetenskap från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Yrkesutbildning inom Naturvetenskap

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom KY och YH går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande genom CSN, Centrala studiestödsnämnden.

Man brukar dela in naturvetenskapen i huvudområden fysik, kemi, biologi, geovetenskap, astronomi och medicin. Hur mycket du berör de olika ämnena i yrkesutbildningarna är varierande beroende på vilken inriktning du väljer.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom Naturvetenskap

Yrkesutbildning inom Naturvetenskap på distans

Om du inte har möjlighet att ta dig till utbildningsorten är en yrkesutbildning inom naturvetenskap på distans ett bra alternativ. Att studera en yrkesutbildning inom naturvetenskap på distans innebär mycket självstudier vilket kräver disciplin från din sida. Förutom disciplin, behöver då också ha tillgång till dator och internetuppkoppling.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom Naturvetenskap på distans

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in