Filtrera efter
Make-up
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Make-up

Mer om Yrkesutbildning inom make-up

Yrkesutbildning inom make-up

Om du är intresserad utav make-up och skönhet så är denna kategori för dig. Här kommer du ha möjlighet att studera inom olika delar, så som make-up, fransstylist, hårstylist, nagelterapeut eller till make-up artist. Det finns alltså en rad olika alternativ för dig och helt ovanligt är inte att utbilda sig inom olika områden för att få så bred kunskap som möjligt.

De flesta utbildningar använder sig av praktik för att du ska få lära dig hur man praktiserar yrket, då ofta på en extern plats så som olika skönhetssalonger. Denna typ av utbildningar är breda och inkluderar olika aspekter, om du utbildar dig till make-up artist får du ofta lära dig olika tekniker. Att studera en yrkesutbildning inom make-up kan vara kostnadsfritt upp till stora summor pengar. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare av utbildningen, vissa utbildningar är CSN beriättigade.

Att arbeta inom make-up

Att läsa en yrkesutbildning inom make-up kan leda till flera spännande yrken. Det ingår oftast mycket praktiska övningar i utbildningarna och du får lära dig olika tekniker inom respektive område. Innehållet på utbildningarna kan skilja sig ifrån varandra beroende på vilken utbildningsanordnare du väljer. I många utbildningar ingår det även kurser inom ekonomi och eget företagande, då det är väldigt populärt att starta eget inom denna bransch. Genom att arbeta inom make-up gör så att du kommer möta många olika människor i spännande situationer. Om du väljer att inrikta dig på brud make-up kommer du att vara ansvarig för många människors stora dag i livet, så denna bransch är väldigt öppen. Genom avslutad utbildning visar det att du har fått den kunskap som krävs inom ditt ämne men också hygien så att du inte är någon säkerhetsrisk för dina kunder.