Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Skyskrapa underifrån

En bokstavligt talat växande framtidsbransch

Vill du vara med och utveckla samt förvalta framtidens hus? Ser du nyttan av långsiktiga investeringar och att skapa bra förutsättningar för samhällsbyggnaden? En yrkesutbildning till fastighetsförvaltare ger dig verktygen att förverkliga det!

Som person bör du ha lätt att arbeta med människor samt goda ekonomiska kunskaper då du kan komma att ha ansvar över fastigheters ekonomi. Du har kontakt med driftpersonal, hyresgäster och entreprenörer. Utöver det kan givetvis ett genuint intresse för fastigheter underlätta på vägen. Låter det intressant? Läs vidare vad en yrkesutbildning till fastighetsförvaltare kan leda till!

Vad gör en fastighetsförvaltare?

En fastighetsförvaltare kan ha väldigt varierade arbetsuppgifter, det beror till stor del på vilken inriktning man väljer men även vilken typ av fastighet man är ansvarig över och på fastighetens storlek. Det kan vara alltifrån mindre fastigheter till stora köpcenter. Som fastighetsförvaltare har du övergripande ansvar över planering och underhåll av fastigheten, och det är inte ovanligt att man även ansvarar över fastighetens ekonomi. Man brukar dela upp yrket i två olika huvudgrupper: teknisk förvaltning och ekonomisk förvaltning.

  • Teknisk förvaltning handlar mycket om planering och ansvar över reparationer och underhåll, tillsyn av olika anläggningar, uppvärmning samt se till så att städning och trädgårdsarbete genomförs och sköts. Tekniska fastighetsförvaltare ses ofta som projektledare och ser till att praktiskt arbete som sker i anslutning till fastigheten fortlöper.
  • Ekonomisk förvaltning innebär ansvar över fastigheters ekonomi, budget och budgetuppföljning. Du får sköta förhandling om lokalhyror, skriva hyreskontrakt och har även ansvar över bokföring och skattefrågor. Som person bör du ha ett intresse för ekonomi och teknik.

Efter att du läst en yrkesutbildning till fastighetsförvaltare kan några av arbetsuppgifterna vara att planera mark- och byggnadsunderhåll, sköta marknadsföring och uthyrning, löpande underhåll av byggnad och mark, underhåll och drift av tekniksystem samt tillsyn, skötsel och städning av fastighet med omnejd. Löpande kommer du ha kontakt med myndigheter och hyresgäster, och hur man hanterar dessa kontakter och bygger relationer är viktiga kunskaper om du läser en yrkesutbildning till fastighetsförvaltare.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Generellt breddas arbetsuppgifterna för fastighetsförvaltare, och därmed varierar kompetenskraven en hel del. Att samla på sig på erfarenheter inom olika områden såsom juridik, teknik, ekonomi och arbetsledning har du stora karriärmöjligheter efter att du läst en yrkesutbildning till fastighetsförvaltare! I takt med att fastighetsbranschen växer och det byggs som aldrig förr, ser framtidsutsikterna lovande ut för fastighetsförvaltare! Vill du kika vidare på utbildningar inom Fastighet / VVS? Klicka på länken nedan!

Till yrkesutbildning inom Fastighet / VVS

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in