Filtrera efter
Bartender
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
Annonser

Reportage inom Bartender

Bartender häller upp en drink

För dig som gillar att ha många flaskor i luften

Vet du vad bäverhojt, bandybål och finsk soppa är? Inte? Var inte orolig. Det är nog inte exakt vad restauranger och barer har på menyn idag, men en yrkesutbildning till bartender ger dig rätt förutsättningar och kompetens för att veta vad som skiljer en Cosmopolitan från en White Lady.

Som bartender får du kunskap i hur olika ingredienser går ihop och hur man blandar och serverar drycker. Som person gillar du att arbeta i fartfyllda miljöer såsom barer, restauranger, hotell eller privata tillställningar och det krävs att du är stresstålig och serviceinriktad. I yrket möter du ständigt nya människor, så det är en fördel att vara utåtriktad men det viktigaste är att du har en passion för dryck generellt!

Vad gör en bartender?

Oavsett om du i framtiden vill arbeta professionellt, testa på dina kunskaper och utmana dig själv eller passa på att se världen så har du chansen till detta genom att läsa en yrkesutbildning till bartender. I korta drag arbetar en bartender med att blanda drinkar och serverar till gäster. Arbetet är intensivt och spännande och det är viktigt att du som person har ett gott omdöme eftersom alkohol alltid ska serveras på ett ansvarsfullt sätt. Yrkesutbildningar till bartender innefattar ofta praktiskt arbete i riktiga barer eller utbildningslokaler och du kommer lära dig alltifrån att blanda drinkar med och utan alkohol, teori om alkohollagar och spritsorter samt hur lång tid som det förväntas att blanda specifika drinkar. Förutom kunskap om drycker lär vissa yrkesutbildningar till bartender även ut teorier kring kundpsykologi och hur du blir effektiv och tillmötesgående för att göra kunden så nöjd som möjligt.

Arbetstiderna varierar en del, men det är ganska vanligt att passen schemaläggs på kvällar och helger. För dig som är flexibel och kanske vill arbeta som bartender på deltid, finns goda möjligheter till detta! Efter avslutade studier på en yrkesutbildning till bartender ges du ofta ett legitimerat certifikat eller - ett bevis på att du genomfört utbildningen och du är redo att ge dig in i yrkeslivet!

Hur ser möjligheterna ut för att jobba utomlands?

Många yrkesutbildningar till bartender ger dig möjlighet att både studera och arbeta utomlands. Ayia Napa, Barcelona och Marbella är exempel på populära orter att studera till bartender, och har du alltid drömt om att kunna plugga i skuggan under en palm har du chansen nu! Efter du fått din certifiering erbjuds du flera möjligheter till att arbeta världen över, och bartenderyrket är väldigt eftertraktat - inte minst på chartermål och i större städer. När du går en yrkesutbildning till bartender utomlands så är det vanligast att de är mellan 2-5 veckor långa på heltid. Men det finns flera andra olika alternativ också. Priset varierar, men ligger vanligtvis på mellan 10 000-30 000 kronor. Det varierar beroende på vad som ingår i bartenderutbildningen, som exempelvis boende och flygresa.

Känner du att du skulle passa in i själva branschen, men att du hellre vill ha ett större fokus på mat istället för dryck? Kolla då in våra yrkesutbildningar inom Kök / Restaurang nedan!

Yrkesutbildningar inom Kök / Restaurang