Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Installationselektriker

Teknikutbildarna
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1500 poäng
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: Kontinuerlig intagning - Distans

Installationselektriker

InstallationselektrikerUtbildning till Installationselektriker

Vill du jobba som elektriker? Nu har du möjligheten att utbilda dig till Installationselektriker på distans via Teknikutbildarna.

Vad gör en Installationselektriker?

Som installationselektriker drar du in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier. Det är ett rörligt arbete och du kan arbeta både på höga höjder och i trånga utrymmen.

På nybyggen lägger du ut rör som gjuts in i betongkonstruktionen, monterar in elcentraler där elströmmen ska tas emot och sätter upp kabelstegar och drar kablar. Senare under byggtiden drar du ledningar i rören, sätter upp strömbrytare och vägguttag och monterar upp belysning.

Du drar också fram ström till fläktar, värmeanläggningar och belysning och ansluter kylskåp och spisar. Arbetar du med ombyggnad ingår att ta bort gamla ledningar. Till din hjälp i arbetet har du ritningar och scheman.

Utbildningens upplägg

Det är totalt 1500 poäng som du skall läsa in, inkl gymnasiearbetet. Kurserna läser du som distansstudier, gör delproverna hemmavid över webben. Det är 5 laborationsveckor, spritt över studieperioden som du skall vara på plats i vår skolverksamhet i Sundsvall för de lärarledda teoretiska och praktiska genomgångarna samt slutprov. Av studieplaneringen framgår när träffarna är inplanerade. Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Om företagsförlagda kurser ingår i studieplanen och deltagaren inte har kontakt med ett företag så kan vi hjälpa till med detta.

I utbildningen ingår även minst 8 veckors praktik ute på ett företag. Praktiken kan du göra på hemorten eller i dess närhet.

Du kan arbeta parallellt med studierna du bestämmer själv studietakten.

Har du tidigare läst något/några ämnen från elprogrammet så bör du kontakta ECY för en kostnadsfri validering av dina betyg så att du uppnår branschkraven för erhållande av certifikatet Elektriker efter avslutad lärlingstid.

För mer information om Installationselektriker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt i Svenska 1, Engelska 5, Matematik 1

För att kunna söka studiestöd/studiemedel för installationselektriker så ska du ha din utbildning finansierad antingen av Vuxenutbildningen i din hemkommun.

Är du arbetslös och uppbär A-kassa och vill studera så kontakta din A-kassa och kontrollera vilka möjligheter det finns till distansstudier.

Kursinnehåll

 • Praktisk Ellära
 • Elmätteknik 1
 • Elkraftteknik
 • Elmotorstyrning
 • Mekatronik 1
 • Kommunikationsnät 1
 • Larm-, övervaknings-och säkerhetssystem
 • Mät- och styrteknik
 • Fastighetsautomation 1
 • Elektromekanik
 • Elinstallationer
 • Servicekunskap
 • Belysningsteknik 
 • Gymnasiearbete

Examen & Intyg

Betyg anges fr o m 1 juli 2012 med A-F för elektrikerkurserna. Efter godkänt prov erhålles nationellt betyg som utfärdas av Vuxenutbildningen.

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Vill du utbilda dig inom teknik och el hos ett av Sveriges största utbildningsföretag? Då ska du välja Teknikutbildarna. Teknikutbildarna utbildar varje år flera hundra nya elektriker. Därmed är de ledande i Norden som utbildare av elektriker. Så vad väntar...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Installationselektriker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

TeknikutbildarnaNyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: