Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz

Culinary Arts Academy, Switzerland
Sammanfattning
Yrkesutbildningar utomlands
Le Bouveret
3-9 månaders studier + 6-12 månaders praktik
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Jan, Apr, Juli, Okt - varje år - Le Bouveret

Videoreportage

Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz

Drömmer du om att bli konditor? Då är detta är utbildningen för dig! Inga förkunskaper krävs, det som krävs är passion för konditori. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Schweiz är kända för att erbjuda några av världens främsta utbildningar inom hotell och restaurang. Denna konditorutbildning är inget undantag.

Konditoriutbildning i världsklass på Culinary Arts Academy i Schweiz

Programmet ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss då för mer information. 

Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Luzern. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell praktik.

  • Termin 1 är en traditionell bageri-och konditoriutbildning med fokus på bröd, kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett Certificate in Pastry & Baking.
  • Termin 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
  • Termin 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter termin 3 får du ett Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts.

Kontakta oss för att gå igenom upplägget och utbildningen i mer detalj.

                                                                                                            

Konditorutbildningen hålls på skolans campus i Le Bouveret där du utvecklar mycket avancerade kunskaper i konditori och desserttillredning. Du lär dig allt från traditionella Schweiziska desserter till moderna recept och trender. Du lär dig även att tillreda och presentera avancerade choklad- och sockerstayer och du lär dig att dekorera med choklad och socker.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Denna konditorutbildning är perfekt för dig som vill ”sticka ut” och verkligen skapa en egen identitet som Pastry Chef (Restaurangkonditor). Culinary Arts Academy jobbar med branschens bästa och du kan bli en av dem!

Praktikterminen under konditorutbildningen

Praktiken är i absolut världsklass och ger studenten möjligheten att påbörja en framgångsrik karriär som ”Pastry Chef” på lyxverksamheter världen över. Några populära destinationer brukar vara Schweiz, London, Italien, Belgien och Hong Kong.

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer, men även skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Exempel på restauranger där deras studenter gör sin praktik är: 

Jobb efter din konditorutbildning

Du som kvalificerat dig för ett 'Diploma in Pastry & Chocolate Arts' eller ett 'Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts' kan förvänta dig att få en position i ett pastry-kök på ett 4-5-stjärnigt hotell eller i en lyxrestaurang. Du har även all teoretisk kunskap för att snabbt klättra till en chefsposition om detta är din ambition. 

Culinary Arts Academy's rekryteringsexperter hjälper dig att hitta praktikplatser och jobb efter utbildningen. Detta genom skolans internationella rekryterings forum (IRF) och genom löpande vägledning under studietiden.

Helt CSN-finansierad, internationell upplevelse.

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

För mer information om Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Culinary Arts Academy, Switzerland?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav

Ingen tidigare utbildning krävs och inga förkunskaper. Det man behöver är passion för Konditori. 

  • Minimiålder: 17 år
  • CV och personligt brev
  • Kopia på giltigt pass
  • Engelskanivå motsvarande: E i Engelska 6 eller VG i Engelska B från gymnasiet eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT) (detta test erbjuds gratis av skolan) eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0.

Sista ansökningsdag: Kontakta skolan för personlig studierådgivning
Sen ansökan accepteras: I mån av plats
Generell ansökningsinformation: Kontakta Culinary Arts Academy för personlig studierådgivning. Ansökan sker med skolans studievägledare på plats i Sverige som hjälper varje enskild student personligen med samtliga ansökningshandlingar.

Examen, diplom m.m.

Examen

Efter avslutade studier erhåller studenten ett 'Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts'. Man har då inte bara fått de teoretiska och praktiska färdigheter som behövs för att påbörja en framgångsrik internationell karriär som konditor, man är även fått upp till 12 månades arbetslivserfarenhet i absolut världsklass. 

Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Le Bouveret. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell praktik.

Kostnader

Utbildningen kan finansieras helt med studiemedel från CSN. Skolans studievägledare hjälper varje student med ansökan till CSN och med vägledning.  Gör en intresseanmälan eller kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan finansiera dina studier på ett förmånligt sätt.

Kontakta Culinary Arts Academy för mer information om kostnader och finansiering. 

Culinary Arts Academy, Switzerland

Culinary Arts Academy Switzerland - Prestigefulla kock- och konditorutbildningar

Letar du efter en spännande kock- eller konditorutbildning? Culinary Arts Academy, Switzerland har några av världens främsta kock-och konditorutbildningar. Deras utbildningar är för studenten som vill bli stjärnkock internationellt eller jobba som konditor på några av världens främsta restauranger. Vill du få en...


Läs mer om Culinary Arts Academy, Switzerland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Reportage

Det bästa med att göra bakverk är naturligtvis godiset!

Något som började som en hobby efter skolan tar nu Lina till tävlingar på på internationell nivå. Sedan hon avslutade programmetPastry & Chocolate Artsi Schweiz har Lina gjort praktik i Hongkong, åkt tillbaka till Sverige, arbetat på ett lokalt hotell som konditor, och blivit en stolt medlem av ett regionalt kulinariskt team. Nästa steg i hennes planer, säger hon, är guldmedaljen och mer gräddvispning.Smilla Funk – Våga ta chansen, och följa det man tycker om

Jag studerar på Culinary Arts Academy Switzerlandi Luzern, programmet heter Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts. Jag har precis genomfört de två första terminerna och är just nu ute på praktik i sex månader. När jag kommer tillbaka till Schweiz i oktober ska jag göra min tredje termin.Amanda Falck – chokladskulptur inspirerad av Norrlands natur

Jag visste att jag ville jobba med något som tillät mig att vara kreativ och arbeta med händerna. Jag hade tidigare jobbat i olika skolkök och trivdes väldigt bra med det höga tempot. När jag av en slump fick höra om den här utbildningen så kändes det som det självklara alternativet för mig.Hitta till utbildaren

Culinary Arts Academy, Switzerland

Levi Nikitin - Route Cantonale 51
CH-1897 Le Bouveret

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in