Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

SEXOLOGISKOLAN STOCKHOLM

Nu öppnar Sexologiskolan upp ytterligare en skola, denna gång i Stockholm – Gamla Stan

 • Sexologiutbildningen - 28 maj 2021
 • Parterapeututbildningen - 22 oktober 2021

Är du intresserad av att studera modern sexologi och terapi av stor variation med fokus på hela människan? Då är Sexologiskolan något för dig! Vi erbjuder en unik möjlighet till fördjupad kunskap inom sexologi och terapi, med fokus på hela människan. Våra utbildningar grundar sig i vetenskaplig forskning ur ett kliniskt perspektiv samtidigt som de influeras av traditionell visdom för att väva samman den moderna sexologin och terapin.

Hälften av våra elever har redan arbetserfarenheter inom hälso- och sjukvård, terapi och psykologi, socialt arbete eller som lärare, medan den andra hälften har andra bakgrunder men en hög emotionell intelligens och uppriktigt önskar att arbeta med människor, intimitet, kommunikation, relationer och samspel. 

_______________________________________________________________________

Du hittar School of Sexology i 7 städer
Köpenhamn, Aarhus, Nuuk, Oslo, Stockholm, Reykjavik och Torshavn. Fördelat på 6 nordiska länder: Danmark, Norge, Sverige, Island, Färöarna och Grönland. Plus den internationella linjen, sexolog och parterapeut.

_______________________________________________________________________

OM SEXOLOGISKOLAN

Sexologiskolan är en modern sexologiskola med ett tvådelat syfte: dels för att erbjuda utbildningar och kurser med stor variation inom ämnena sexologi och terapi, samt erbjuda olika former av samtalsterapi.

På Sexologiskolan ligger fokus på hela människan- med utgångspunkt att sex och kön är både naturliga och viktiga delar av livet. Därför är skolans utbildningar och terapiformer utformade för att ta vara på områdets olika grenar och på en professionell nivå anpassas utefter framtidens människa.

_______________________________________________________________________

VÅRA MÅL

Det är en stor efterfrågan på sexologer och parterapeuter Norden över. Vårt mål på Sexologiskolan är därför att våra utbildningar ska ge de bästa förutsättningarna för våra studenter att bli de absolut främsta inom sexologi och parterapi.  

Våra utbildningar är utformade utifrån både praktiskt och teoretiskt lärande, samt innefattar mycket obligatorisk litteratur. Detta för att vi vill att våra studenter ska ha tillgång till en bred kunskapsbas, en djup insikt och förståelse för innebörden av sitt framtida arbete och slutligen ta examen som de ytterst kompetenta sexologer och parterapeuter de har utbildats till att bli på Sexologiskolan.

_______________________________________________________________________

SÅHÄR UTMÄRKER SIG VÅR UTBILDNING – OCH SKILJER SIG FRÅN ANDRA

På våra utbildningar förenar vi aktuell forskning och Vetenskap med traditionell Visdom. De två V:na kompletterar varandra och blir fullständiga tillsammans, liksom våra föreläsare som har varierande arbetstitlar så som läkare, psykoterapeuter, barnmorskor, akupunktör, sjuksköterskor, näringsterapeuter m.m. Detta ger oss en unik möjlighet att erbjuda våra studenter en trygg och mångsidig grund att stå på som blivande sexologer och terapeuter.

På Sexologiskolan ligger fokus på hela människan - och därför värderar vi såväl psykiskt som fysiskt välmående. Dessa delar flätas samman och fångar upp helheten: vad det innebär att vara människa och hur vi förhåller oss till oss själva, varandra och den moderna samtid vi lever i. Våra studenter får ta del av egenterapi som sker både individuellt och i grupp - och genom praktiska erfarenheter erhålla verktyg som syftar till att främja studentens personliga och professionella utveckling. Vi belyser även värdet av en sund kropp och en god hälsa genom att uppmärksamma val av livsstil, kost och motion samt uppvaknandet av sinnena. Detta för att skapa en förståelse för vad dessa kan ha för inverkan på frågor som bl.a. sexualdrift, reproduktion och fertilitet.

_______________________________________________________________________
VÅRA UTBILDNINGAR

School of Sexology har totalt 18 program. De utgör tillsammans 14 års studier. Du kan läsa de två huvudutbildningarna, Sexolog och Parterapeut, i alla sju städer, och på den internationella linjen i Köpenhamn. Specialprogrammen läses i Köpenhamn + Oslo.

SPECIALISTUTBILDNINGAR Endast tillgänglig i Danmark och Norge, kommer att vara tillgänglig i Stockholm vid efterfrågan

Alla våra specialistutbildningar pågår i 6 månader. Schemat är uppbyggt på 4-5 tillfällen. Dessa ger dig en unik inriktning på antingen din sexologiutbildning eller parterapeututbildning, med vissa undantag att läsa fristående kurser.

STARTDATUM SEXOLOG 

 • Stockholm 28 maj 2021

STARTDATUM PARTERAPEUT

 • Stockholm 22 oktober 2021

STARTDATUM SPECIALISTUTBILDNINGAR 2021/2022

 • DETOX-TERAPEUT 16 mars 2021

 • AYURVEDAMASSÖR 23 april 2021

 • TANTRAYOGAL LÄRARE 3 maj 2021

 • FERTILITETSTERAPEUT 10 maj 2021

 • SÖMNTERAPEUT 24 augusti 2021

 • FÄNGELSETERAPEUT 6 september 2021

 • RELIGIONSTERAPEUT 15 augusti 2022

_______________________________________________________________________

TERAPI

Som student på Sexologiskolan får du möjlighet till egenterapi på skolan Köpenhamn med studierabatt. Vi erbjuder även allmänheten ett brett utbud av både individuell terapi och parterapi på Sundhetshuset. Terapi kan innebära en avgörande vändpunkt i livet, en personlig utveckling eller ett tillfälle för individen att fokusera på sin unika situation. På Sexologiskolan erbjuder vi samtalsterapi i vackra miljöer till rimliga priser utan väntetid. Vår personal är välutbildade och certifierade terapeuter både inom modern sexologi och parterapi.

Sexologiskolans terapiutbud: individuell terapi, parterapi, vaginal-terapi, samt behandlar ämnen som ayurveda och fertilitet.

_______________________________________________________________________

SEXOLOGISKOLANS FÖRELÄSARE

På Sexologiskolan har vi upp till 54 föreläsare och experter som är noggrant utvalda och bland de bästa i Norden på sina respektive undervisningsområden. Under din utbildning kommer du bland annat få träffa:

 • Lars-Gösta Dahlöf – Docent och utbildningsansvarig i Klinisk sexologi på Göteborgs universitet
 • Ingrid-Ann Watson – Parterapeut och Författare
 • Mette Birk – Gatupräst och Sexolog

Och många fler.

_______________________________________________________________________

PRISER

Nedan finner du de exakta priserna för de olika utbildningarna. När du skickat in din intresseanmälan kommer du att få en ansökningsblankett där du kryssar i vilket betalningsalternativ du väljer.  

Du kan betala din utbildning på tre olika sätt:

 1. Betala hela beloppet vid antagningsbesked
 2. Delbetala vid antagningsbesked och programstart
 3. Fördela din betalning månadsvis


Priser:

 • Sexolog 104.000 sek 

 • Sexologist International Line – in English! 119.000 sek

 • Parterapeut 104.000 sek

 • Parterapeut, solo u. sexolog (plus 2 moduler sexolog 18.000 sek) 122.000 sek

 • Couple Therapist International Line – in English! 119.000 sek

  Paket:

 • Sexolog & Parterapeut 180.000 sek – spara 28.000 sek, 14%

 • International line, Sexologist & Couple Therapist. Together 209.000 sek – save 29.000 sek, 12%

 • Sexolog & Parterapeut + 2 Specialkurser och 1 Gratis. Totalt 5 utbildningar 252.000 sek. Normalpris: 316.000 sek. Spara 64.000 sek, 20%

 • Multipass (alla 12 kurser) 426.000 sek. Normalpris 568.000 sek. Spara 142.000 sek, 25%.

 • Tantrakurs 1 + 2 (6 dagar) ett par 20.000 sek. Spara 10.000 sek, 33%

_______________________________________________________________________


För mer information om Sexologiskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Beteendevetenskap
Livsstil / Personlig utveckling Längd Pris Ort
Gratis intro-webinarium med Yazmin Fox 1,5 timmar Distans
Parterapeut 18 månader Från 93 000 SEK Flera orter (2)
Sexolog 18 månader Från 104 SEK Flera orter (2)

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Sexologiskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sexologiskolan

Stortorget 3: sal 2 - Gamla Stan
Stockholm

Tel: +45 2670 5577
www.sexologiskolan.se