Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
128 timmar
Deltid, distans
Ibland
33 375 SEK inkl. moms
Startdatum: Start inom två vardagar efter din anmälan. - Distans
Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online

Om utbildningen

Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online

Tilltalas du av att arbeta med siffror och personalfrågor? Vår yrkesinriktade, breda utbildning online ger dig användbara kunskaper i hela lönehanteringsprocessen och HR, även rekrytering. Valfri studiestart för maximal frihet.

Du lär dig att hantera löneberäkningar genom att räkna lön manuellt och registrera löner i Fortnox Lön samt Fortnox Lön Plus: detta givetvis utifrån aktuella lagar och regler. Teori och datapass varvas i delarna Löneadministration I och II.
Du får också grundläggande, användbara kunskaper i Arbetsrätt I och Personaladministration. Men den här utbildningen är du väl rustad för utmaningar inom både lönehantering och HR-arbetet.

 • Inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggningsuppgifterna.
 • Du har tillgång till utbildningen under 12 månader.

Studerande

- Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!

- Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. 

Mål

Efter utbildningen kan du sköta hela lönehanteringsprocessen samt hantera grundläggande personalfrågor.

Utbildning kombinerar lön och HR

 • Den yrkesinriktade utbildningen Certifierad Löneadministratör med personaladministration online är framtagen på grund av arbetsmarknadens behov och vi på Påhlmans har lyssnat på förfrågningar och önskemål, vilka har visat att det finns stort intresse för denna kompetens.
 • Utbildningen inkluderar kurserna Löneadministration I och II, Arbetsrätt I samt Personaladministration. Det innebär att deltagaren efter utbildningen har kompetens att sköta lönehanteringsprocesser samt hantera grundläggande personalfrågor.
 • Vår ambition är att utbildningen ska vara lättillgänglig samtidigt som vi ser ett ständigt ökande intresse för studier online.
 • I och med att utbildningen går på distans kan du bo var som helst i landet, även utomlands och ha friheten att själv välja när du vill att utbildningen ska starta. Passar även utmärkt för dig som vill karriärväxla och kunna arbeta under studietiden.
  - Utbildningen har förutsättningar att leda till en mycket intressant yrkesroll: När tjänster för HR-assistenter utannonseras finns det ofta önskemål om att den sökande ska ha erfarenhet av löneprocesser och lönekörningar. Det innebär att utbildningen kan öppna upp möjligheten för anställning på en HR-avdelning, något som annars kan vara en stor utmaning om du saknar universitetsutbildning. (Utbildningsledare Ylva Frimodig, Påhlmans Handelsinstitut.)

Lärare

 • Pia Eriksson är huvudlärare i lön och arbetar som produktspecialist, affärsutvecklare och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt. Pia har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg. Hon är en fena på att förklara de detaljer inom lön som du behöver för att ta dig i mål.
 • Heléne Persson är huvudlärare inom HR och har relevant erfarenhet av roller som linjechef, HR-ansvarig/konsult, utbildare, projektledare och coach. Hon säger: det bästa med att jobba som lärare är att delta i de studerandes utveckling och att de når sina mål, personliga och yrkesmässiga. Min främsta ambition är att skapa trygghet, lust och glädje för lärandet. Den stora fördelen med studier online är att alla får lika mycket tid och uppmärksamhet.
 • Heléne och Pia är förstklassiga superpedagoger och regelbundna utvärderingar med våra studerande säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.
För mer information om Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Omställningsstudiestöd

Påhlmans erbjuder yrkesinriktade certifieringsutbildningar för dig som vill bredda och utveckla din kompetens mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du som är 27–62 år och har arbetat minst 8 år, studera med upp till 80 % av din lön. Välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning!

Varför välja Påhlmans Handelsinstitut?

Bli certifierad

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursinnehåll

Program

 • Arbetsrätt I, 12 tim
 • Löneadministration I, 33 tim
 • Löneadministration II, 36 tim
 • Personaladministration, 47 tim: du lär dig det praktiska personalarbetet och processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal.
  Bonus: vårt samarbete med företaget Jobylon ger dig tillgång till ett modernt rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Om att studera online och tekniska förutsättningar hittar du på vår hemsida.

Certifiering

Efter kursdelarna Personaladministration, Löneadministration I och II har du möjlighet att skriva en tentamen hemma på bestämd dag och tid. Certifieringen ingår i avgiften.

Karriärcoachning

kan köpas som tillval, välkommen att kontakta oss.

Så ansöker du

Förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper motsvarande Matematik A och ett intresse för siffror och service.

Examen & Intyg

Efter genomförd utbildning får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i Personaladministration samt Löneadministration I och II genom en tentamen i respektive ämne vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Kostnader

33 375 inklusive moms (25 %).

 • Som privatperson får du delbetala.
 • Tentamen och omtentamen ingår.
 • Studerande på utbildning får gratis tillgång till tusentals yrkesinriktade kurser via LinkedIn Learning.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds ett förmånligt lån till avgiften.

Litteratur

 • I kursdelen Arbetsrätt I ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen.
 • För litteratur till lönekurserna tillkommer cirka 500 kronor (inklusive 6 % moms) och den boken köper du själv: "Anställda: praktisk handbok för arbetsgivare" av Anette Broberg och Anna Sundin från förlaget Björn Lundén information, senaste upplagan.
  Boken "Personaladministration - i praktiken Faktabok" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, Liber förlag införskaffar du själv före start. Cirkapris i bokhandeln är 450 kr, endast faktaboken.
 • Frivilligt är att skaffa boken Arbetsrätt från Lars Åhnbergs förlag och alltid den senaste upplagan, den är mycket informativ och relevant med aktuella lagtexter samt kommentarer till senast gjorda lagändringar.
 • Under din studietid hos oss får du rabatt hos två bokhandlare.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning: kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem. Om du behöver ett intyg, vänligen boka ett kostnadsfritt sådant via vår hemsida.

Frågor? Alltid välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Fortsatta studier

 • Fortsättningsmöjligheter är Arbetsrätt II, online och Löneengelska, online - English for Payroll accountants.
 • Om du vill dubbelcertifiera dig till HR-koordinator så gäller dessa två kurser: Arbetsrätt II och Coachande förhållningssätt.
 • När du bokar kurs/kurser inom sex månader efter avslutad utbildning får du 10 % i rabatt med webbkod som finns i kallelsen.

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill byta karriär och...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, online

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tel: 010-157 64 34
Mobil 010-1576360
www.phi.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 7 recensioner.

Anonym 2022
Jag är så tacksam för allt jag lärt mig och den hjälp jag fått av lärarteamet vid frågor och inlämningsuppgifter. Jag fick en tjänst i slutet av min utbildning och har ännu tillgång till lärportalen där jag kan uppdatera mig om vad som gäller i vissa lägen.
Åsa & Ylva på Påhlmans Kommentar:
Vad trevligt att läsa att du hade och har fortsatt nytta av den utbildning som du valde att studera hos oss. Du har maxat detta till fullo, snyggt!

Glada studiehälsningar,
Åsa & Ylva
Susanne J
Mycket bra kurs där man själv disponerar tiden som det passar en. Bra lärare och oerhört givande. Varför jag sätter 4 är att jag önskar att det fanns fler övningsuppgifter av de olika segmenten. Annars så är kursen toppen på alla sätt.
Åsa, Ylva & Daniel Kommentar:
Tusen tack för dina positiva ord och vi tar med oss förslaget till produktionen.

Bästa hälsningar,

Daniel, Ylva & Åsa
Malin
Utbildningen var bra men den kändes omodern på sina håll. Kändes som att det många gånger var gamla presentationer etc. Även systemet för uppladdning av filer och mottagandet av feedback skulle kanske kunna uppdateras lite.
Ylva, Daniel & Åsa Kommentar:
Tack för dina synpunkter Malin, vi tar dem givetvis på allvar och de följer direkt med till produktionsmötena.

Bästa hälsningar,

Ylva, Daniel & Åsa
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in