LCA toolkit från grunden

Längd
20 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
6 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
20 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
6 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

LCA toolkit från grunden

Förståelse för verksamhetens klimatpåverkan och var man sätter in resurser för att minska klimatpåverkan, tillämpa metoder för att förbereda, implementera och följa upp LCA.

Kursens innehåll 

Kursens mål är att få kunskaper och insikter om begreppet LCA utifrån omfattning, syfte och mål. Hur en analys av sammanställda data i en produkts livscykel ger en total miljöpåverkan, och hur du kan identifiera en textil produkts miljöpåverkan utifrån LCA-begreppet. Du får även kompetens om hur man kommunicerar vikten av hållbarhetsarbete och LCA i det egna arbetet.

Omfattning 

Kursen är uppbyggd av moduler där varje modul avslutas av ett antal Quiz-frågor och/eller innehåller övningsuppgifter. Din ambitionsnivå och dina förkunskaper styr över hur mycket tid du vill lägga på kursen och vi rekommenderar utifrån ett lärandeperspektiv att du ser filmerna och repeterar innehållet för att nå fördjupade kunskaper. 


Kursledare 

Denna kurs är framtagen i samarbete med Markus Göransson, utbildare inom Livscykelanalys i egen regi som arbetar med utveckling av kurser och workshops inom livscykelanalyser och hållbarhetsstrategier. 

Du har väl inte missat att vi har en fördjupningskurs inom LCA? Vid köp av LCA toolkit från grunden får du en rabattkod i ditt bekräftelsemail. Koden kan du använda för att få 25% rabatt vid köp av LCA toolkit i praktiken.

För mer information om LCA toolkit från grunden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs kommer Du ha insikter och grundläggande kunskaper kring Livscykelanalys, dess teori och kunskap om hur man kan tänka runt miljöaspekter, att göra en grundläggande bedömning där även positiv miljöpåverkan finns med, skillnaden mellan begreppen mid-point och end-point. Efter avslutad kurs får du ett diplom som intygar de moment som du gått igenom i kursen. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: LCA toolkit från grunden

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordiska Textilakademin
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – designer och inköpare. Sedan förra året har vi dessutom ett nytt YH-program: Textiltekniker/Processoperatör för dig som gillar produktion och maskinkunskap. Kursinnehållet...

Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Highlights