Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Balettakademien Dansutbildningen

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Balettakademien Dansutbildningen

Balettakademien Dansutbildningen

Balettakademiens Dansutbildning är en bred utbildning med inriktning mot modern dans. Hos balettakademien får du en gedigen utbildning i små klasser. Kursplanen går metodiskt fram för att du skall ges möjlighet att utveckla just dina styrkor, i interaktion med andra.

En utbildning under statlig tillsyn

Utbildningen står under statlig tillsyn och lyder under förordningen för Konst- och Kulturutbildningar inom Myndigheten för Yrkeshögskolan. 

Dansutbildningens innehåll

Basämnen är modernt, balett, jazz och repertoar där du möter många olika tekniker och stilar. Dessutom tränar du pilates, stepp och får teoretiska kunskaper i danshistoria, musikteori, branschkunskap, kost, anatomi med mera.

Inom basämnena utvecklas dels din tekniska förmåga, dels din förmåga att interpretera en koreografi. Du möter inom modernämnet bland annat improvisation, komposition och instudering av både originalkoreografier och redan etablerade kompositioner.

Utveckla ditt personliga uttryck

Detta arbete ger dig på sikt möjlighet att utveckla ditt personliga uttryck på scenen för att som professionell dansare kunna söka arbete inom såväl moderna kompanier som i musikaler och shower.

Stort fokus läggs på ditt eget förhållningssätt till arbetet utifrån dina målbilder och reflektioner liksom pedagogernas återkoppling på studenternas utveckling.

Samarbete är nyckeln

Även om fokus är på din individuella utveckling är inget sceniskt arbete möjligt att utveckla på egen hand. Att arbeta professionellt som dansare förutsätter samarbete, närvaro och interaktion med dansare, koreografer och regissörer och andra. Därför ställer de stora krav på närvaro på skolan och att du alltid kommer förberedd till lektion, både fysiskt och mentalt.

Utbildningens upplägg

Utbildningen sker på heltid med schemalagd undervisning i huvudsak på dagtid men även kvällar och helger förekommer. Du har också tillgång till skolans studios och salar för eget arbete när du inte är schemalagd vilket är en förutsättning för din utveckling.

Under utbildningen redovisas det pågående arbetet kontinuerligt på teaterscenen, såsom ensembleverk eller solopartier, improvisationer eller egen komposition. Det tredje läsåret arbetar du med hela verk och medverkar i en offentlig slutproduktion av ett professionellt konstnärligt team.

För mer information om Balettakademien Dansutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav och mer information om ansökan hittar du på skolans hemsida.

Kostnader

Vidare är Dansutbildningen CSN-berättigande och du kan dessutom söka utökat lån för årsavgiften. Läs mer om kostnader på utbildningens hemsida.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Balettakademien Dansutbildningen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in