Yrkesutbildning

Certifierad KBT - terapeut

Education Online, Distans
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
19 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
19 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Certifierad KBT - Terapeut

Certifierad KBT - Terapeut

Välkommen till vår dynamiska onlineutbildning för dig som brinner för att hjälpa människor och strävar efter personlig och professionell utveckling! Ta steget mot en givande karriär som KBT-terapeut och låt oss guida dig på vägen till att bli en skicklig och eftertraktad professionell inom området.

Under denna intensiva kurs kommer du att få möjlighet att fördjupa dig i de grundläggande principerna i kognitiv beteendeterapi (KBT) och förvärva de verktyg och färdigheter som krävs för att effektivt kunna stödja andra i deras personliga utveckling och välmående.

Utbildningen är utformad för att ge dig en heltäckande förståelse för KBT och dess tillämpningar i terapirummet. Vi börjar med att utforska grunderna i KBT och sedan går vi djupare in på olika strategier och tekniker för att hjälpa klienter att hantera och övervinna sina svårigheter.

En av de viktigaste delarna av utbildningen är fokus på din personliga utveckling och självkännedom. För att kunna bli en effektiv terapeut är det avgörande att du förstår dig själv och dina egna tankar, känslor och beteenden. Genom olika övningar och reflektioner kommer du att ges möjlighet att utforska dig själv och din roll som terapeut på ett djupare plan.

Efter avslutad utbildning förväntas du ha uppnått en rad viktiga kunskapsmål och färdigheter. Dessa inkluderar:

Ökad självkännedom och personlig utveckling: Genom att utforska dina egna tankar, känslor och beteenden kommer du att få en bättre förståelse för dig själv och din roll som terapeut.

Behärskning av effektiva KBT-strategier: Du kommer att lära dig olika strategier och tekniker för att hjälpa klienter att hantera och övervinna sina svårigheter, inklusive tankefällor, beteendemönster och känslomässiga reaktioner.

Förståelse för din roll som KBT-terapeut och insikt om etik och tystnadsplikt: Du kommer att få en djupare förståelse för din roll som terapeut och de etiska och professionella riktlinjer som styr ditt arbete.

Förmåga att hålla professionella, rådgivande och svåra samtal: Genom praktiska övningar och simuleringar kommer du att utveckla din förmåga att hålla olika typer av samtal med klienter, inklusive rådgivande samtal och samtal om svåra ämnen.

Kunskap i grundläggande samtalsmetodik och konflikthantering: Du kommer att lära dig grundläggande kommunikationsfärdigheter och tekniker för att hantera konflikter och svåra situationer i terapirummet.

Ökad kunskap om ämnen som sorg, stress och kris: Genom föreläsningar och seminarier kommer du att få ökad kunskap om olika psykologiska problem och hur de kan hanteras med hjälp av KBT.

Praktiska färdigheter i arbetet som KBT-terapeut: Genom praktiska övningar och simuleringar kommer du att få möjlighet att öva på dina terapeutiska färdigheter och tekniker.

Som utbildad KBT-terapeut kommer du att kunna erbjuda stöd och vägledning till människor som lider av ångest, sömnlöshet, stress och andra utmaningar. Genom att ge dem verktygen de behöver för att ändra sitt synsätt och sätt att hantera sina utmaningar, kommer du att kunna hjälpa dem att uppnå större välmående och livskvalitet.

För mer information om Certifierad KBT - terapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Kontakta oss för mer information

  • Distans
  • Distans
  • Svenska

Varför välja Education Online?

Vi utbildar det svenska arbetslivet

Vårt primära mål är att erbjuda högkvalitativa utbildningar och bibehålla branschens högsta standard. Med våra erfarna utbildare strävar vi efter att hålla våra kurser relevanta och uppdaterade med de senaste trenderna och teknologierna. Education Online är stolt över sin kompetens och ser fram emot att guida studenter mot en framgångsrik utbildningsresa.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs

Examen & Intyg

Efter att ha klarat den avslutande tentamen och uppnått godkänt resultat kommer du att erhålla din certifiering som KBT-terapeut. Detta öppnar upp för en mängd olika karriärmöjligheter inom både offentlig och privat sektor, inklusive arbete på kliniker, sjukhus, skolor, företag och andra organisationer.

Kostnader

19 900 kr inkl. moms

Fortsatta studier

Hanna Dresler

Hanna Dresler har ägnat hela sin yrkeskarriär inom beteendevetenskap. Med en utbildning som beteendevetare har hon vidareutbildat sig till lärare för att kunna dela med sig av sin passion för detta spännande ämnesområde till andra. Under åren har Hanna arbetat i en rad olika roller och organisationer, däribland non-profit organisationer. Hon har varit en prisbelönt lärare och utmärkt sig inom undervisning inom beteendevetenskap.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad KBT - terapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Education Online
Education Online
Jutas backe 1
11139 Stockholm

Certifierande

Education Online är ett framstående utbildningsföretag som grundades år 2023. Trots vår nyligen etablerade närvaro i utbildningssektorn, skiljer vi oss genom att ha en personal bestående av experter med många års erfarenhet inom sina respektive områden. Vår utbildarstab utgörs av...

Läs mer om Education Online och visa alla utbildningar.

Highlights