Studera psykologi på distans

06 aug 2011
FRÅGA
Hej! Jag har bara grundskola, jag är väldigt intresserad av psykologi ock läser mycket hemma. Finns det möjlighet för mig att studera psykologi på distans? Jag är 54 år, ock har jobbat i 36 år inom elektronik. Känner för något helt nytt. M.v.h. Sonja

Svar:

Hej Sonja!

Tack för din fråga!

Första steget för dig skulle vara att läsa Psykologi på gymnasienivå eftersom du saknar gymnasiekompetens. Komvux är vad som gäller när man vill komplettera sin gymnasieutbildning. Man måste studera på det Komvux som finns i den kommun man är skriven. Kontakta vuxenutbildningen/Komvux i din hemkommun för att få råd och hjälp!

Här kan du läsa mer om hur det är att studera vid Komvux.

För att ta högskolepoäng i psykologi krävs att du har grundläggande behörighet, vilket innebär fullgjord gymnasieutbildning. Du måste då läsa fler ämnen på Komvux än enbart psykologi innan du kan påbörja studier vid högskola/universitet.

Ett alternativ är en yrkesutbildning i psykologi (observera att flera av dessa kostar pengar).

Här kan du läsa mer om yrkesutbildningar inom psykologi.

Om du vill veta mer om någon av utbildningarna eller skolorna så kan du fylla i en intresseanmälan så kontaktar den berörda skolan dig!

Jag hoppas att detta var till hjälp!
Lycka till!

Vänliga hälsningar
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in