Utbildning till Trafiklärare

30 jan 2011
FRÅGA
Hej,
Jag har en son som är intresserad av att utbilda sig till bilskolelärare och skulle därför vilja ha information om vad det finns för utbildningar till detta yrke.
MVH Maria

Svar:

Hej Maria,

Vad kul att din son vill hjälpa andra människor att ta sitt körkort!

På Studentum kan du finna tre olika utbildningar där han efter sin examen kan jobba som trafiklärare. Dessa tre utbidlningar är alla av utbildningstypen Yh-utbildning. Utbildningarna ska ha hög arbetsmarknadsrelevans, vilket betyder att Yh-utbildningar ska komma till stånd och utvecklas för att et finnas ett behov av dessa kvalifikationer på arbetsmarknaden. Vid utformningen av Yh-utbildningar och deras innehåll ska arbetslivet ha ett avgörande inflytande och dess krav ska vara utgångspunkt vid kvalitetssäkring och utvärdering.

Att gå en Yh-utbildningar kostar ingenting och ger studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Yh-utbildningarna ska ha hög arbetsmarknadsrelevans, vilket betyder att utbildningarna ska komma till stånd och utvecklas för att det finns ett behov av dessa kvalifikationer på arbetsmarknaden.

Lycka till nu!

Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in