Varför är inte makeup-utbildningar CSN-berättigade?

03 sep 2013
FRÅGA
Hej!

Jo, jag undrar om ni kan svara på en fråga till mig. Jag har mailat CSN två gånger om det, men dom har inte gett mig något specifikt svar så jag provar här och får se om ni kanske vet svaret.

Jo, makeup-bildningar är ju inte CSN-berättigade i Sverige. Jag undrar varför, om det är för att alla skolor kanske är privata eller om det är för att man inte får betyg eller något sånt?

Tack på förhand MVH // Frida Gradin

Svar:

03 sep 2013

Hej Frida!

Kompletterande utbildningar (b.la yrkesutbildningar) anordnas inte av en kommun, ett landsting eller staten, utan de har en privat ägare. Myndigheten för yrkeshögskolan (YH-myndigheten) beslutar om vilka kompletterande utbildningar som ger rätt till studiestöd.

Oftast kan du inte få studiemedel för att gå en utbildning där skolan tar ut en terminsavgift. Dessa utbildningar ger inte någon yrkeshögskoleexamen och ger därför inte rätt till studiemedel.

Kontakta CSN för att få svar om vilka utbildningar som ger studiemedel. Ett tips är att ringa dem för snabbare svar. Kontaktuppgifter hittar du på deras hemsida.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in