Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Vårdbiträdesutbildning "Hjärta-hjärna-hälsa" - yrkesutbildning

Skeppsholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Vårdbiträdesutbildning "Hjärta-hjärna-hälsa" - yrkesutbildning

Ettårig yrkesutbildning på en inspirerande plats- Skeppsholmens folkhögskola. Vårdbiträde med arbetsuppgifter inom bl a äldreomsorgen med fokus hälsa och friskvård, omsorg, praktisk omvårdnad och omsorg  i hemmet. Här ingår också etik, kultur & traditioner, psykologi, specialpedagogik, medicinsk baskurs och kvalitetsarbete.

Utbildningen till vårdbiträde omfattar följande kursområden:
Allmänna ämnen
Hälsopedagogik
Psykologi
Psykiatri
Etik och människans livsvillkor
Specialpedagogik
Medicin 
Vård- och omsorgsarbete 

Utbildningen består av lärarledda lektioner med erfarna utbildade vårdlärare och folkhögskollärare, handledning, samtal och föreläsningar och praktik (APL).

Folkhögskolans förhållningssätt med fokus på förmågor, dialog, växande och bemötande genomsyrar kursens förhållningssätt. Här ingår också möjlighet att komplettera tidigare gymnasiestudier för att uppnå gymnasiebehörighet och möjlighet för vidare studier inom vårdsektorn.

Ett vårdbiträde kan arbeta inom äldreomsorgen, till exempel inom hemtjänsten eller på ett äldreboende, eller som stöd till personer med funktionsnedsättning. Som vårdbiträde hjälper du vårdtagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt i sin vardag.

Stort fokus ligger på bemötande och etiskt förhållningssätt. För att arbeta med människor är det viktigt att ha en empatisk förmåga, att vara uppmärksam och att ha lätt att kommunicera och arbeta med andra.

I undervisningen arbetar vi med upplevelsebaserat lärande genom att vi blandar teori med praktiska övningar och skapande. Här möts varje deltagare utifrån sina förutsättningar.

Information

Monica Kjellberg 

Kostnader

950kr/termin

Skeppsholmens Folkhögskola

Skeppsholmens Folkhögskola

Liten skola mitt i Stockholm

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Här möts varje människa utifrån sina förutsättningar. Skeppsholmens folkhögskola ligger centralt, på den vackra ön Skeppsholmen mitt i stan. Skolan har c:a 130 deltagare på heltidskurserna. Nedre åldersgränsen är 18...


Läs mer om Skeppsholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Skeppsholmens Folkhögskola

Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: