Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: HR-assistent

Medborgarskolan Syd
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Helsingborg
101 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
15 995 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Helsingborg
15 995 SEK
2020-09-14

Distans
15 995 SEK
2020-09-16

Diplomutbildning: HR-assistent

I rollen som HR-assistent stödjer du personalchefen på din arbetsplats och du har ofta varierande arbetsuppgifter som till exempel rekryteringsarbete, arbetsmiljöarbete och lönefrågor.

Innehåll

Efter avslutad diplomutbildning till HR-assistent ska du kunna arbeta med och ha kunskap om grunderna för hur man genomför en effektiv rekryteringsprocess med hög validitet i varje beslut. Du får kunskaper om arbetsrättsliga lagar t.ex. vad som gäller vid frånvaro, sjuklön och uthyrning samt kunskapen om arbetsmiljölagen. Vidare ska du kunna arbeta med personalfrågor när det gäller anställning, arbetstider, löneförhandling och avgång. Du lär dig även grunderna för en effektiv kommunikation, coachning, samtalsmetodik, handledning och att förstå hur man kan ta ”det svåra samtalet” och att arbeta med konflikthantering.

Du kommer att lära dig:

Effektiv kommunikation
Coachning
Arbetsrätt
Effektiv Search – Kompetens- talangrekrytering
LinkedIn recruiter
Personalfrågor

Upplägg

Utbildningen innefattar 101 studietimmar (88 lärarledda och 13 som strukturerade självstudier med redovisning) fördelat på 12 sammankomster. Se mer på hemsidan för exakta dagar och tider. Distansutbildningen har samma upplägg och vi jobbar i distansverktyget Zoom.

Utbildningsmaterial

Litteraturen ingår i avgiften och delas ut under utbildningen.

Våga föra din talan, Övningsbok av Mikael Andersson
ISBN: 9789187905650

Tag använder din egen pc att jobba i. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan under lektionstid (gäller inte distansutbildningen). Meddela detta vid anmälan.

Fortsättningsmöjligheter

Personal- och löneadministratör eller Ekonomi- och redovisningsassistent.

Utbildningsledare

Mikael Andersson utbildare, författare.
Mikael Mikael har under många år arbetat med att utbilda inom området kommunikation. Medarbetarsamtalet, handledning, det svåra samtalet, ledarskapsutveckling och mentorskap för unga ledare är det som han har fokuserat mest på. Under de senaste åren har Mikael även arbetat med att utveckla rekryteringsprocesser i organisationer.

Praktik

I den mån det finns intresse så är utbildningsledare behjälplig i kommunikationen med bolag för anskaffning av praktikplatser.

För mer information om Diplomutbildning: HR-assistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare arbetat med rekrytering och personal.

Du söker via utbildningens hemsida.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in en utbildning vid för få anmälda och korta den vid färre än fem deltagare. Anmälan är bindande! Avgift på 10% av utbildningskostnaden kommer faktureras vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart!

Examen & Intyg

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen. Examinationen är i form av hemtenta och görs under veckan efter sista utbildningstillfället.

Kostnader

Utbildningens kostnad är 15.995:-.  Kursmaterialet ingår i kursavgiften.
Vid behov kan utbildningsavgiften delbetalas. Vänligen kontakta oss om du önskar delbetala.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: HR-assistent

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Syd


Tel: 075-241 68 50

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: