Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Samtalscoach

Distansinstitutet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Motsvarar två terminer
Heltid/deltid
19 900 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Löpande starter - Distans

Video

Coachutbildning

Samtalscoach

Coachutbildning


Coaching innebär att hjälpa människor att maximera sin potential

Distansinstitutets coachutbildning ger dig kompetens att vägleda människor att hitta motivation för att uppnå de förändringar de önskar i livet. 

Coaching är ett av världens snabbast växande yrken

Fler och fler människor inser vikten av att vända sig till en coach för mental träning på samma sätt som man gör med fysisk träning. Under denna coachutbildning kommer du att få kunskaper och verktyg som gör att du kan sätta mål, identifiera hinder och coacha människor till att hitta egna lösningar. Som coach kommer du att få förståelse för hur människor tänker, reagerar och agerar i olika situationer och analysera dessa. 

En samtalscoach fokuserar på nutid och framtid för sina klienter till skillnad från en samtalsterapeut som i större utsträckning fokuserar på dåtid för att hitta mönster i beteenden.

För mer information om Samtalscoach, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Du kommer bland annat att lära dig:

 • Lyssna och se människor på ett närvarande sätt
 • Ställa kraftfulla frågor för att skapa insikt
 • Framföra ditt budskap i samtal på ett tydligt sätt
 • Påverka ditt eget och andras känslomässiga tillstånd
 • Skapa tillit och förtroende hos och med andra människor snabbt och effektivt
 • Hjälpa människor att fatta beslut på ett resultatfokuserat sätt

Var?

Distansinstitutets utbildning till Samtalscoach studerar du var du vill i världen. Utbildningen innehåller inga träffar.

När?

Du studerar i din egen takt och när det passar dig bäst vilket gör att du enkelt kan jobba fulltid vid sidan av dina studier. Det finns inga fasta tider. 

Hur?

Det enda du behöver är en dator, mobil eller surfplatta med internet. 
Utbildningen finns redo för dig i vår digitala lärplattform.

Hur länge?

Innehållet motsvarar två terminers deltidsstudier men hur lång tid det tar för just dig att bli färdig är omöjligt att svara på då du själv bestämmer när du vill studera och i vilken takt. Deltagare använder allt från 3 månader till 12 månader på att bli färdiga.

Behörighet

Utbildningen innehåller inga betygs- eller förkunskapskrav.

Stöd

Du kan vara helt trygg i att vi finns här för dig när frågor eller funderingar uppstår under utbildningens gång. Du är alltid välkommen att maila och ringa oss så hjälper vi dig framåt.

Läroplan

 • Kapitel 1: Introduktion till coaching
 • Kapitel 2: Självkännedom och emotionell medvetenhet
 • Kapitel 3: Övertygelser och referenser
 • Kapitel 4: Vår inre modell av verkligheten
 • Kapitel 5: Våra regler och ramverk
 • Kapitel 6: Värderingar och värderingsklargöring
 • Kapitel 7: Inre och yttre kommunikation
 • Kapitel 8: Effektiv coaching
 • Kapitel 9: Resultatinriktat målsättningsarbete
 • Kapitel 10: 10 steg till en lyckad coachingpraktik

Ämnesexpert

Jacob Hellberg är en extremt uppskattad och eftertraktad coach. Han har föreläst inför tusentals människor och är idag exklusiv coach till den danska stjärnan Lukas Graham. Han har tidigare jobbat med artister som Katy Perry, Ellie Goulding, Tove Lo och Max Martin.

I sitt yrkesliv hjälper Jacob människor varje dag att hitta sig själva genom att sätta upp och nå mål och övervinna de hinder som uppstår på vägen. Han driver den välkända podcasten "The Life Coach" som under lång tid legat på topplistan på iTunes.

Du får ta del av Jacobs pedagogiska och engagerade sätt att lära ut genom den här coachingutbildningen. Du kommer omvärdera gamla "sanningar" och hitta nya sätt att tänka som kommer hjälpa både dig och dina framtida klienter.

Efter utbildningen

Efter genomförd utbildning till samtalscoach är möjligheterna stora. Du kommer ha kunskap för att starta din egen verksamhet men också för att applicera det du har lärt dig i ditt nuvarande yrke.

Yrkesroller som har användning för coaching är exempelvis:

 • Konsulter
 • Projektledare
 • Lärare
 • Säljare
 • Rekryterare
 • Chefer inom alla tänkbara områden och branscher

Diplom/Certifikat

 • Diplom får du efter genomförd utbildning. Diplomeringen ställer inga krav på prov eller inlämningsuppgifter.

 • Certifikat kräver godkänt inlämnat arbetsprov. Detta görs genom att utföra 10 sessioner med en eller flera klienter med tillhörande frågor som ska lämnas in till Distansinstitutet för bedömning. All information om detta får du i utbildningens sista moment. Certifieringen är 100% valfri.

Ansökan

Distansinstitutet har inga krångliga ansökningar. Köp utbildningen på Distansinstitutets hemsida och börja dina studier inom några minuter.

Inga särskilda betyg eller behörigheter krävs.

Pris

Pris inkl. moms: 19 900 kr.

Utbildningen är inte CSN-berättigad.

Du köper utbildningen tryggt på Distansinstitutets hemsida via Klarna som erbjuder flera flexibla betalningsalternativ oavsett om du köper som privatperson eller via ett företag. Du kan dela upp betalningen på 6, 12, 24 eller 36 månader, betala med kort, betala med BankID etc.

Köp och börja din utbildning idag! 

Distansinstitutet

Distansutbildningar

Administration Ekonomi Estetik Human resources Kommunikation Pedagogik Alla distansutbildningar är väldigt praktiska inriktade så att du kan ta steget rakt ut i arbetslivet direkt du är färdig med dina studier.Landets mest framstående experter inom respektive område har skapat alla distansutbildningar...


Läs mer om Distansinstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Samtalscoach

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Distansinstitutet

Skeppargatan 8
11452 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 112 recensioner.

Jennie S
Så bra med distansutbildning och att kunna plugga när jag själv vill och orkar. Bra och tydlig lärare, nu är jag inspirerad att börja jobba med coachning!
Linda S
Jag kunde mycket innan då detta ämne legat mig varmt om hjärtat länge, men jag känner ändå att mina kunskaper fördjupats. Det har varit lätt att spola fram på delar som jag redan kan och lyssna/titta igen på de delar som jag vill utvecklas i samt pausa för att hinna anteckna vilket jag annars tycker är svårt på en live-utbildning. Positivt är o...
Visa mer
Per K
Eftersom jag har jobbat med människor i större delen av mitt liv, gav detta mig ytterligare ett verktyg. Det ingår i mitt jobb att vägleda och få fram det bästa i arbetsgruppen så detta var ett välkommet bidrag för mig.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in