Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Om yrkesutbildningar

YRKESUTBILDNING

Yrkesutbildning är för många ett ganska luddigt ord som innefattar allt från sexåriga läkarstudier till två veckor långa bartender utbildningar. Vi har för att göra betydelsen mer greppbar valt att begränsa oss genom att enbart kalla korta utbildningar på max tre år som direkt leder till en yrkestitel för yrkesutbildningar.

Yrkes utbildningar går att läsa på många olika sätt och hos många olika anordnare. Vill du kunna plugga var som helst i världen eller är det kanske ett specifikt land som lockar dig? Inga problem, många yrkesutbildningar går att läsa både på distans och utomlands. 

Idag finns det en mängd olika yrkesutbildare, vilket innebär att du kan hitta nästan vilken utbildning som helst som just yrkesutbildning. Det kan vara allt ifrån nagelteknolog till diplomerad coach och projektledare.

Känns det fortfarande inte helt klart vad en yrkesutbilning innebär? Oroa dig inte! Just yrkesutbildning kan innefattar så mycket, därför har vi samlat ihop de vanligaste frågorna om utbildningstypen. 

Vanliga frågor om yrkesutbildningar

YRKESUTBILDNINGENS
UPPLÄGG

Eftersom det finns yrkesutbildningar inom så otroligt många områden skiljer sig också uppbyggnaden av yrkesutbildningarna mycket från de klassiska akademiska utbildningarna eftersom de varvar teoretiska och praktiska moment, där den praktiska delen är dominerande.

Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig, för att få arbetslivserfarenhet samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Känns yrkesutbildning som något för dig? Ta steget och hitta en som passar just dig, idag!

Hitta din yrkesutbildning idag!


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in