Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Utbildning till målare inom byggbranschen? - Forum

2008-05-06 12:00   amanda
hejsan! Jag skulle vilja komma in o jobba inom bygg branshen, mestadels målare om sanningen ska fram. Gick estetiska programmet på gymnasiet, är tyvärr lite efterklok=( hur ska ja gå till väga?

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2008-05-06 15:44   lina
Hej Amanda, Det vanligaste sättet att bli målare är att gå en treårig gymnasie-utbildning. Det första året är gemensamt med andra grenar inom bygg. Andra och tredje året koncentreras på måleriutbildningen. Efter gymnasiet går du en tvåårig, betald lärlingsperiod ute på ett företag. Därefter genomför du ett gesällprov, som är ett bevis på att du uppfyller branschens krav på yrkeskunnande. Som färdigutbildad målare har du sedan möjlighet att specialisera dig, inom till exempel dekorationsmåleri, färgsättning, inredning eller försäljning. Nu är ju det lite försent för din del, men du har fortfarande möjlighet att bli målare genom att direkt ansöka hos ett måleriföretag om lärlingsanställning. Denna möjlighet är dock begränsad och får avgöras från fall till fall, eftersom elever från gymnasieskolans måleriutbildning har företräde till lärlingsplatserna. Det finns ju också kvlificerade yrkesutbildningar som kan vara en bra merit inför arbete inom byggbranschen. Gör en sökning här på Studentum.se, tryck på sök utbildning och välj kategorin "Bygg/Anläggning/Fastighet" så kanske du får upp någon utbildning som kan passa dig. Lycka till!

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2008-06-16 00:00   Robert Dahlström
Hejsan! Robert Dahlström här från hälsingland. Tänkte höra om jag kunde få mer information om bygg målare utbildning. För jag är intresserad att utbilda mig till byggmålare.

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2008-06-16 09:27   lina
Hej Robert, som du kan läsa ovan så tipsar jag om att även om man inte gått byggprogrammet på gymnasiet, så har du fortfarande möjlighet att bli målare genom att direkt ansöka hos ett måleriföretag om lärlingsanställning. Denna möjlighet är dock begränsad och får avgöras från fall till fall, eftersom elever från gymnasieskolans måleriutbildning har företräde till lärlingsplatserna. Det finns ju också kvlificerade yrkesutbildningar som kan vara en bra merit inför arbete inom byggbranschen. Gör en sökning här på Studentum.se, tryck på sök utbildning och välj kategorin "Bygg/Anläggning/Fastighet" så kanske du får upp någon utbildning som kan passa dig. Lycka till Robert o hör av dig om du har fler frågor!

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2009-03-09 11:56   mvde1958
Är intresserad i (komvux) skola till målare inom byggbranschen. Var? Hur länge tar detta? Tack för svar Maarten mvh Maarten

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2009-08-30 14:17   emil
HEJ Är intreserad av att bli målare, hur ska jag göra? hur gammal måste man vara för att gå på KY utbildning vad finns det för andra alternativ? hur söker man lärlings jobb?

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2010-01-18 14:48   utbilning
Är intresserad i (komvux) skola till målare inom byggbranschen. Var? Hur länge tar detta? Tack för svar Eduardo

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2010-04-07 17:46   luis moreira
Hej! jag heter Luis,jag skulle vilja utbilda, mig som målare. Just nu jag,plugga komvux grund A, jag har klarat gymnasium i mitt land. Jag måste veta vilken grund, jag måste ha i komvux att börja den här kurs. Hur många år, kan man plugga teori,eller pratik att ta målare kurs? Jag hoppas att ni svara mig,så fort ni kan. Min emailadress-lois-moreira@hotmail.com

RE: Utbildning till målare inom byggbranschen?
2015-05-23 00:11   Ali

Hej! Jag heter Ali, jag har läst som maskinförare och det varit på gymnasienivå, efter det har jag upptäckt att denna utbildning inte passar bra mig. Nu tänker jag utbilda mig till målare, men eftersom jag är över 30 så jag får inte studera om i gymnasienivå. Jag hittar inte denna utbildning efter gymnasium i YH osv, varken i Uppsala eller utanför Uppsala, till o med jag får inte anmäla mig i företag som lärling som ni vet jag klarade komvux. Om någon vet vad kan göras i detta fall är jag tacksam.


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in