Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Barnmorska - Forum

2007-10-01 18:58   Malin
Hej! Jag undrar om man vill söka in på barnmorskeprogrammet efter man utbildat sig till sjuksköterska, söker man in på sina betyg från sjuksköterskeutbildningen då? Hur svårt är det att komma in? Väldigt tacksam för svar. MVH/ Malin

Barnmorska
2007-10-02 11:42   Sussi
Man måste ha utbildad sig till sjuksköterska för att kunna läsa vidare till barnmorska. När tidigare högskolestudier är ett krav brukar antal högskolepoäng vara det som man söker med. Har man läst en liten kvällskurs på högskolan, räknas de poängen nog också med, och kanske gör att man kommer in före en som har de poäng motsvarande tre års studier från då denne person pluggade till sjuksköterska (kravet). Jag tror inte det är så jättesvårt att komma in på barnmorskeutbildningen, kanske är lite olika beroende på vart det är man söker.

Barnmorska
2007-10-02 13:54   Malin
Jaha okej, tack så mycket för svaret. Vet någon var i Sverige man kan studera till barnmorska? / Malin

RE: Barnmorska
2008-09-12 12:00   ms
hej, jag undrar om det är möjligt att studera vidare som gynekolog efter att man har jobbat som barnmorska? jag hörde att förr var det möiligt men vet inte hur det e nu. finns det nån väg att göra det i någon högskola i Sverige elle utomlands?

RE: Barnmorska
2008-10-29 08:32   Maja
Barnmorskeprogrammet finns på ett par olika ställen. På studentum.se kan du söka på barnmorska och kan gå in på respektive utbildning och se vilka behörighetskrav som krävs.

RE: Barnmorska
2008-10-30 12:42   Sussi
"ms": Idag gör barnmorskor gynekologiska hälsokontroller, så jag antar att man får den behörigheten som barnmorska. Kan få vara som en gynekolog men jag vet inte om man får kalla sig för gynekolog för det, men i alla fall göra en del gynekologiska undersökningar eller hälsokontroller. Läkare kan ha gynekologi som specialistområde, så jag antar att man bör läsa till läkare för att sedan kunna kalla sig för gynekolog, om man väljer den vägen.

RE: Barnmorska
2009-07-12 22:43   HL
Är det någon som vet ifall man måste jobba ett år som sjuksköterska innan man kan vidareutbilda sig till barnmorska? Jag har hört lite olika så om det är någon som vet så är jag tacksam för svar :)

RE: Barnmorska
2011-01-26 09:33   Undersköterska

På arbetsförmedlingens sida står det:
"Utbildning
Barnmorskor är vidareutbildade sjuksköterskor. För att bli barnmorska måste man läsa barnmorskeprogrammet som leder fram till examen och legitimation som barnmorska. Barnmorskeprogammet är en högskoleutbildning som tar 1,5 år vid normal studietakt och finns på flera orter i landet. För att bli antagen måste man vara legitimerad sjuksköterska och ha arbetat minst ett år."

Det är vad jag har hört på de flesta ställen, att man måste arbeta som sjuksköterska i minst ett år innan man kan söka barnmorskeutbildningen.


RE: Barnmorska
2011-02-20 22:44   Bor i England

Det gar ju ocksa att titta pa utbildningar utomlands.
Jag sjalv ska soka en midwifery course (3 ar pa universitet) och det ar ingen sjukskoterske utbildning som behovs innan. Entry requirements finns pa varje universitets hemsida sa om ni vagar ta utbildningen pa engelska kan kanske det vara ett alternativ.
Sammy


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in